[]

yazarların motivasyon kaynağı?

sonuçta yazma becerisi tek başına bi anlam ifade etmiyor. buna sahip biri belki yaşadıklarından yola çıkarak iyi bir aşk kurgusu yapabilir mesela. fakat mesela tamamen kurgu bi şeyler yazan insanların, atıyorum elif şafak'ın aşk romanı gibi bu insanların motivasyon kaynağı ne? nereden, nasıl yazabiliyorlar?




 
yazma becerisine sahip olduklarının farkında olmaları tek nedenleri.
elif şafak üzerinden gideceksek, pekçok kitabında aynı şeyi yazdığını söyleyebilirim, mesela baba ve piç ve araf çok büyük benzerlikleri olan iki kitabıdır.

her yazarın kendine göre bir yazma matematiği var aslında, hele de tutulmuş sevilmiş bir matematikse, hayata kendi dört işlem çevçevesinden bakıp o şekilde beslendiklerini düşünüyorum.

mesela ipek ongun ile belirgin bir örnek daha verebiliriz, ayşe kulin, tolstoy, kafka...
iyisinden kötüsüne hepsinin, hemen her kitabında kullandığı belli perspektifleri var, hayata aynı benzer bir pencereden bakıp, değişik olayları aynı zihniyetle yorumlayıp besleniyor olabilirler.

yazma tutkuları da, yazma becerilerinden geliyor.
  • patty duke  (17.10.17 15:25:46) 
o tür yazarların motivasyon kaynağı para tabii ki. yazma becerisinin tek başına bir anlam ifade etmediği düşüncesi de yanlış bence.


  • dedimmidemedimmi  (17.10.17 15:38:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.