[]

Sıcak tutan kaban arıyorum

Gore- tex kumaşı diye bir şey varmış; su, rüzgar falan geçirmeyen. Millet diye bir markanın 3 katlı goretex montunu gördüm ama bu yağmurluk gibi bir şey aslında dışardan bakınca. içine termal bir polar alsam iş görür mü? (görevli kişi böyle bir şey önerdi de)

ya da burton'ın montlarından istiyorum şekilli diye. performansı nasıl sizce?

kasım'da viyana'ya gideceğim. ayrıca kışları da çok üşüyorum. giyineyim ısınayım istiyorum. kabanlarım genelde kapşonsuz ve ceket türünde, ısınamıyorum. :(

yani oradan da alabilirim biri ihtimal.

Cinsiyet: Kadın.

 
gore-tex sıcak tutmaz zaten, onun olayı su geçirmezliği hava alan kumaşta sağlamak. hatta benim gore-tex botum sıcak tutmuyor bile, su geçirmiyor işte bitek.

decathlon'a bak, hem çok pahalı değil hem de görevine uygun şeyler var; en ucuzları olmadıktan sonra dandik ve çirkin de olmayanını bulabiliyorsun.
  • Bruce  (17.10.17 12:07:38) 
www.barcin.com

şu nasıl mesela?
  • nıç  (17.10.17 12:13:39) 
Goretex ceket polarla kullanılırsa idare eder, doğru bir şey önermiş görevli. Ama son yıllarda goretex pazarlaması çok arttı ki, yoğun fiziksel aktivite yoksa, sırf şehirde kullanım için goretex mont gereksiz. Kış sporlarıyla uğraşan insanlar için yapıldı bu tasarım.

The north face'in kaztüyü değil ama muadili olan thermoball montlarına bakabilirsiniz. Kaztüyünün (etik tarafını da geçersek) dezavantajlarından biri (dışı su geçirmez değilse ki çoğu değil); yağmurda ıslanınca mahvoluyor, tüyler birbirine yapışıyor ve bir olayı kalmıyor. Thermoball'da böyle bir sorun yok. 2 senedir kullanıyorum, kışın içine tişört giyip çıksam da üşümüyorum.
  • peggy  (17.10.17 12:25:33) 
Iki tercih yapabilirsiniz. Birincisi, kuş tüyü. Ikincisi teknik montlar.
Kuş tüyü montlar hafif yer kaplamaz ve bir o kadar sıcak tutar. Fakat su gecirmezini almaya çalışın benim jack wolfskin yağmurda su aldı içine fakat aşırı sicak tutuyor ve cok hafif.
Ikincisi teknik mont denilenler, genelde 2 ya da 3 katmanlı olur. Ilk katman polar ikinci katman goretex türevi su gecirmez kumaştır genelde trekkingciler dağcılar giyer. Ben -30 derecelerde kuş tüyü ile rahat ve hafiftim. Size tavsiyem decathlondan gayet iyi fiyatlara bulabilirsiniz:
www.decathlon.com.tr

www.columbia.com.tr

m.n11.com

Bunlar su geçirmez kaz tüyü montlardan örnekler. Bilinsik markalari 500tlden aşağı almanız imkansız. Decatlonda 200 ile 300 tl civarına bulursunuz.
  • karacigerim vur kadehlere  (17.10.17 12:36:52) 
Adidas'ın montu ne kadar kaz tüyü dolumlu, su gecirmez özelliği var mi? Varsa düşünülür. Yoksa boşverin.


  • karacigerim vur kadehlere  (17.10.17 12:51:17) 
www.tchibo.com.tr

ben de bunun bir sezon onceki versiyonu var, gercekten super sicak tutuyor ve yagmur ruzgar gecirmiyor.
  • mavicorap  (17.10.17 12:58:24) 
çok şişme olmasa iyi olur aslında. minyonum da komik duruyor gibi geliyor bana. :)


  • nıç  (17.10.17 13:00:40) 
şundan buldum 330 liraya denedim fena olmadı. nasıl sizce?

www.amazon.co.uk

urun.gittigidiyor.com

ama başka rengi. dışı siyah, içi gri falan.
  • nıç  (17.10.17 21:00:53) 
330 ise olur, 800 ise asla. Termal özelliği neymiş tam bilgi bulamadım ama. Biraz yağmur ceketi gibi geldi.


  • karacigerim vur kadehlere  (18.10.17 01:36:40 ~ 01:39:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.