[]

Intermittent fasting bilen var mı?

günde x saat sadece yiyorsun. mesela sadece 20-24 arası yiyorsun. Geri kalamnlarda yemiyorsun. Oruç gibi.

İlkel insan gibi ya da sapiens ya da doğadaki bazı canlılar gibi. YEmekbuldukça yiyip günlerce belki öyle kalabilmek.



www.muscleforlife.com


böylece daha zinde olujyormuşsun ve protein daha sağlam inşa ediliyor. Onlar diyor.

Aç kalınca metabozlizmöa yavaşlamıyormuş.


Bu yaşam tarzını benimseyen insanlarla tanıştım da. İlgşnç geldi. sonuçta bir artniyetleri olamaz bunu övmekle.

Var mı bilgisi olan?


www.youtube.com

 
ben bir süre ciddi yaptım şimdi de daha kaçamaklı olsa da bir şekilde IF tarzı devam ediyorum. Burda da yapan çok var.

bir ara kilo ve yağ oranını azaltmak için başlamıştım sporla beraber. paleo beslenerek. bende işe yaramıştı.

www.youtube.com
  • AlsterWasser  (17.10.17 00:42:48 ~ 00:54:50) 
İnaanlar tarafından piyasaya atılmış ve beynimize öyle işlenmiş büyük yanlışlar var. Yıllarca bize sık sık ve az yememiz söylendi, mutlaka ara öğün yemeliymişiz ama aslında bu sağlıklı değil.

Oruç olayını biliyorum “bilimsel olarak” araştırmadığım için çok yorum yapmayacağım.
Kendi kullandığım yöntem şu şekilde günde 3 öğün yiyorum. Ara öğün falan yok ve akşam 8den sonra hiçbir şey yemiyorum. Tabi şeker, ekmeğin her türlüsü, un, paketli gıda vs yok orası normal diyet gibi ama meyvede gereksiz şeker olduğundan çok daha azalttım abartmadan yiyorum. Fakat 3 öğünde de sofradan doymadan kalkmıyorum. Yemekten birkaç saat sonra leptin hormonu (yağ yakıcı hormon) salgılanıyor eğer ara öğün yersek yağ yakamıyoruz tekrar kan şekerimiz yükseliyor ve yine başa sarıyoruz.

Her gün spor yaptığım için oruç olayının bana uygun olduğunu düşünmüyorum. Eğer oruç yöntemine geçmek istiyorsan bir anda kesmek yerine önce 3 ardından 2 öğüne geçip bırakabilirsin.
  • powerpufgirl  (17.10.17 00:57:06) 
Evert o insalnar da böyle dediler.


günde 6 öğün yiyin aslında bu paket gıda endüstrileri vs olayıyımış.

1950lere kadar 2 öğün yiyormuş insanlar.

O arkdaşlar da spor yaıyor bu arada ilginç biçimfe. kalorilerini tek tek hesaplıyorlar. 3000 kalori alıyor 1 saatte. 1 saatte 3000.........

BEn başlarsam 4 saatlik başlayacğaım da daha spora yeni başladım. O yüzdfen başlamak istemiyorum ama yemek konusunda israfkar olduğumu hep düşünüyordum. bu kadar yemeye ihtiyacım yok aslında. her günk uruyemiş her gün meyve yiyorum.

ben fitim, kilo için başlamam da başlarsam. Görmek için nasıl bir şey

üniversite sona kadar zaten 2 öğün yerdim. Dışarda hiç yemek yemiyordum. o zamanlar çok güçlüydüm hasta olmazdım filan.

Şimdi kuruyemiş meyve derken 4-5 öğünü buluyor :(
  • Cursed Chico  (17.10.17 01:01:10 ~ 01:02:32) 
ben de bir ara uyguladım hoşuma gitti. şu an tamamen öyle yaşamasam da alışkanlıklarımda bir etkisi oldu. Denemeyi tavsiye ederim.


  • chavezding  (17.10.17 01:31:06) 
Yapabildiğimde 23:1 kendimi iyi hissettiriyor, youtubeda OMAD revolution'u takip ediyorum adamın kısa basit kendi üstünden olayı çat çat anlatışı hoşuma gidiyor.
Ama ne zaman oburluk devreye giriyor, ay dur iki öğün olsun 16:8 olsun vs deyince abartıp vagondan düşüyorum. :/ gözümü doyurmayı öğrendiğim gün rahat edeceğim ama ne zaman...

  • Sulfoxaflor  (17.10.17 06:27:49) 
Dini oruc tuttugum zamanlarfa sadce bir kac saat yerdim. Bir anda bir suru yiyince mideye yuk biniyordu ve yoruluyordu bayagi.

O beni dusunduruyor biraz.
  • Cursed Chico  (17.10.17 08:31:11) 
ben yaklasik bir yildir 16.8 yapiyorum. 12'de birinci ogun. 6'da ikinci ogun. tavsiye ederim.


  • eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum  (17.10.17 10:19:09) 
Sporcular da gördüm intenrette de ben spor sonrası midem kavruluyor. İfte (eğer sporu oruç tuttuğum zamanlar yaparsam) kötü etkiler dieye düşnüüyorum.


  • Cursed Chico  (17.10.17 11:41:45) 
Ben bir süre yaptım ama yoğun koşulara başlayınca bolca kalori almam gerektiği için bıraktım.
Yemeğimi akşam spordan sonra saat 10'ya yemiş oluyordum. Ertesi sabah kahvaltımı 11-12 gibi yapıyordum.
Tabii erkekler için bu süre daha uzun.
  • peggy  (17.10.17 11:48:24) 
Erkekler için daha ne uzun? 12 saat yemiş gib bir şey oluyorsun o zaman?


  • Cursed Chico  (17.10.17 11:52:47) 
www.fitekran.com
www.fitekran.com

Kadınlarda uzun süren açlık adet düzenini bozabiliyor, 14 saatten fazla açlık önerilmiyor o yüzden.
  • peggy  (17.10.17 12:09:20 ~ 12:10:01) 
Bende bir süredir yapıyorum ve oldukça memnunum. 16-8, 2 öğün yapmaya çalışıyorum. İlk öğün Öğlen 13.00- İkinci öğün 21.00. Çalışan biri olarak kahvaltı zahmetinden ve yulaf yada daha sağlıksızı simit poğaça derdinden kurtuldum. Öğlen iyi yiyip, akşam 19-21 arası spor ve 21 de spor sonrası öğün şeklinde.

En güzel tarafı kalori hesabınızı bildikten sonra 24 saatlik dilimin istediğiniz saatine uygulayabilmeniz olması. Sabah erken mi yediniz ona göre sürenizi ayarlayarak diğer öğünü öne çekebilirsiniz. Yada tam tersi öğlen geç mi yediniz gece bile yiyebilirsiniz. Sadece yatmadan 2 saat önce yemiş olmayı kesmiş olmak sindirim açısından daha faydalı olur.
  • FAtE  (17.10.17 12:13:52) 
Anladigim kadariyla sadece yag kYbetmek ivin yapiliyor gibi dusunmemk lazim. Ben guclnmek kondsyon ve dayanikliligimi arttirmak istiyorum.

Ve gereksiz yemeyi de bitirmek.

Ben 8 de yulaf. Onbirde elma. Onikide spor. Birde baklagilli bir yemek. Altida tekrar bir ogun belki. Sekuzde kuruyemis . Dokyzda meyve yapiyorum.

Meyve ac yenmesi gerekiyor.

Bir de hee gun kurutemis meyveye gerek var mi bilmiyorum
  • Cursed Chico  (17.10.17 12:40:07) 
öğlen 12-akşam 8 arası 2 öğün, arada kahve vs ile 15 kilo verdim 1 senede.
regl dönemi arada akşam tatlı kaçamağı olabiliyor ama genel olarak hala aynı sistem devam ediyorum.(zayıflamak için değil ama öyle yerleşti artık düzen)
spor da yaptım ve yapıyorum.hiçbir sıkıntı yaşamadım.
  • demoniclewinsky  (17.10.17 12:45:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.