[]

Yurtdışına gidip ülkesini kötüleyen Türk

Hakkında ne düşünürsünüz? Tamam kendi içimizde tartışalım sövüp sayalım ama elin amerikalısının rusun yanında da aynı şekilde davranmak pek hoş değil bence.




 
bu tür konularda gerçekçi davranıyorum sormadıkça bir şey söylemiyorum ama sorarlarsa da kendi fikirlerimi söylüyorum. Kötülemek yada gerçek dışı savunma yapmıyorum


  • basond  (16.10.17 21:25:23) 
söyledikleri doğru ise haklıdır, anlatır.


  • sttc  (16.10.17 21:25:55) 
neden hoş değil?


  • sta  (16.10.17 21:27:18) 
doğruları söylemek kötülemek demek değil.

doğrusu türkiyenin çok övülecek bir yanı da yok.

Durduk yere gerçekleri çarpıtmak başka objektif olmak başka.

Övünülmeyecek şeyini öven olmaktan iyidir.
  • AlsterWasser  (16.10.17 21:32:43) 
yo, aksine senin söylediğin şey bana şapşalca geliyor.


  • doxanikee  (16.10.17 21:33:04) 
bknz: terörist.


  • hayal hava yollari  (16.10.17 21:33:09) 
ulkenin kotu olmasi var, berbat olmasi var.

"neden suriye'de savasa on ayak oldunuz", "neden o kadar gazeteci hapiste, fetocu diye onbinler hapiste, hukuk yok mu", "neden almanya'ya hollanda'ya nazi deyip duruyor rte" vb. onlarca soru sorunca gereken cevaplari veriyorsun.

keske ekonomik kriz falan olsa da kolay yerden gelse sorular.
  • lanc  (16.10.17 21:34:14) 
Senin dusuncen cok sacma, yalan soylemiyorsa dogru olani yapiyordur, Turkiye artik yasanacak bir yer olmaktan cikma dogrultusunda ilerliyor, su an bile yasamayi tercih etmeyecegim bir lokasyon, her acidan fail, bunlari farkli bir millet vatandasi ile paylasmakta sakinca gormuyorum.

Sadece ulkesi hakkinda guzel yanlarini anlatan, kotu yanlari yokmus gibi lanse eden insan benim gozumde salaktir.
  • purple rain  (16.10.17 21:35:39) 
eğer uluslararası arkadaşlıklarınız varsa yurtdışına gitmeye de gerek yok bunun için. havadan sudan konuşurken "aa bu bizde böyle, sizde şöyle" muhabbeti olunca ülke zaten kendi kendini kötülemiş oluyor. biz sadece olanı aktarmış oluyoruz. bizim yapabileceğimiz bir şey yok. şu an ülke olarak pozitif durumda olduğumuz bir diyaloğa giremedim. çalışmalarım sürüyor :)


  • desdenova34  (16.10.17 21:42:33) 
Ne yapalım, yabancılar "Ama duble yol var"ı yemiyor. Kötü yanından sorarlarsa kötü yanından, iyi yanından sorarlarsa iyi yanından anlatıyorum. Durduk yerde "Türkiye'de böyle yürünse tecavüz ederler" de demiyorum, "Oh, Gaziantep'in yemekleri olacaktı şimdi" de demiyorum. Ülke sırf kötü veya iyiden oluşmuyor. Ne denk gelirse o.


  • aychovsky  (16.10.17 22:04:40 ~ 22:06:37) 
Gizli akp'li hezeyanları bunlar. İtiraf et kendine.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (16.10.17 22:10:49) 
Onlar da az cok biliyorlar zaten. Birisi bana 15 temmuz anma törenini izledin mi diye sordu, düşün. Öyle fanus içinde değiliz.


  • oldboy  (16.10.17 23:33:49) 
ben dürüst olmaya çalışıyorum. özellikle kötülemem. ama diğer milletler de kötülüyor varsa kötü bir şey.


  • benaslindayohum  (16.10.17 23:35:01) 
bu ülkeyi en çok ben eleştirsem de ben bu tiplerden hoşlanmıyorum açıkçası, hele şu youtube'da almanya'da yaşayan eleman var, market alışverişi yapmıştı bir ara; işi gücü almanya ile türkiye'yi karşılştırıp TR'ye laf sokmaktı, inanılmaz irite olmuştum, tamam türkiye kötü, almanya daha iyi ama bunu her anda dile getirmek bence eziklik.


  • gezegen olan pluton  (17.10.17 00:09:05 ~ 00:09:42) 
onecelikle kavramlar uzerinde uzlasmak lazim

kotulemek nedir? "turk insani saygisiz" gibi genelleme iceren cumleler kotulemektir.

elestirmek nedir? "turkiyede insanlar siraya girmeyi bilmiyor, bu saygisizliktir" bu elestirmektir, bir konu uzerinden durum elestirisidir

yapici elestiri nedir? "turkiyede insanlar siraya girmeyi bilmiyor, bu saygisizliktir ve bu konuda kucuk yasta cocuklar egitilmeli, bir kultur olusturulmali"

insanlarin yapici elestirileri dikkate alinmaz ise, sadece elestirmeye baslarlar. onlar da dikkate alinmazsa kotuleyen insanlar cikacaktir. insanlar niye kotuler, ya kinleri nefretleri vardir. ya da elestirilerinden sonuc alamamislaridir. elestiren insanlarin, hele yapici elestiren insanlarin tek amaclari daha iyi turkiyedir. daha iyi turkiyeyi hayal etmese adamin umrunda olmaz ki, zaten yurt disinda yasiyor. ama diger taraftan kotuyen adamin aslinda kini vardir, bunun nedeni kendi kafasindaki irkci dusunce olabilir, ya da turkiyede kotu bir anisi vardir. bu durumdan da kendimize ders cikarmamamiz lazim, insanlar turkiyeden kotu anilarla ayrilmasin , hep guzelliklerini hatirlasin diye.
  • emrahday  (17.10.17 12:42:14 ~ 12:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.