[]

kayıp ehliyeti yenileme sorusu

durumum şu; 9 yıl önce aldığım ehliyetimi 4-5 yıl önce kaybettim. bu süre içerisinde hiç araba kullanmadığım için de tekrar çıkartmadım. hazır ehliyetler de yenilenmişken gidip yenisini alayım dedim, bankaya ne kadar ücret ödemem gerektiğini bir türlü bulamıyorum. o kadar farklı ücretler yazıyor ki her yerde, bu iş havuz problemine dönmüş durumda şu an.

özetle ESKİ TİP ehliyetim kayıp, gidip yeni ehliyet çıkarmam gerekiyor. bankaya ne kadar ödemem gerektiğini kesin olarak bilenlerden yardım bekliyorum.


 
yalnız sayılar bile aynı ben. aynı dönemde aldım aynı dönemde kaybettim.

duyuruya cevap: öncelikle eskiyi çıkartıp sonra yenilemek gerekiyor sanırım. direk yeni ehliyeti vermiyorlarmış. yani iki kere masraf olacak, ücret hakkında ben de buradan öğrenicem.
  • euphrat  (16.10.17 18:33:18) 
@euphrat,

hadi buyur, bu da bana yeni bir bilgi mesela.

yarın 10.30'da emniyette randevum var, yanacak bu gidişle.
  • robin crusoe  (16.10.17 18:43:29) 
15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz

www.trafik.gov.tr
  • blue eyes white dragon  (16.10.17 18:45:14) 
15 tl oduyosunuz sadece, 13+2 seklinde. 2
Makbuz olmasi gerekiyodu
Bu kadar.
Fotograf ve saglik raporu unutmayin.
  • kuehles blondes  (16.10.17 19:14:36) 
bazilari iyi sallamis, emniyete gidip tak diye cikartirsin hic bisi gerekmiyor, randevuya bile gerek yok, randevu sadece hizlandiriyor gibi gozukuyor ama yalan randevusuzda gitsen ayni surede cikiyorsun icerden


  • purple rain  (16.10.17 20:37:24) 
SORU: SÜRÜCÜ BELGEMİ KAYBETTİĞİMDE NE YAPMALIYIM?
CEVAP:Kaybettiğinizi bildirdiğiniz sürücü belgenizin başkaları tarafından kullanılmasının önlenmesi ve bilgisayar kayıtlarına zayi kaydının girilmesini teminen en yakın trafik tescil kuruluşuna müracaat etmeniz ve bu hususta yazılı beyanınızın alınmasını müteakip, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet bedelini (vakıf payı) ödemek suretiyle zayi ettiğiniz sürücü belgenizi yeniden çıkartmalısınız. Kayıp olan sürücü belgeniz için ayrıca kayıp ilanı verilmesi gerekmemektedir.

1) Dilekçe
2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
3) Sürücü Sağlık Raporu (Fotoğraflı)
4) 2 adet fotoğraf (5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf)
5) Zayi değilse mevcut sürücü belgesi
6) Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz (13+2 tl)

surucurandevu.egm.gov.tr şu siteden bulunduğun şehirden randevu almalısın. Direk yenisi çıkacak eskiyi çıkartma diye bi şey yok. Randevusuz da gitmeyin almazlar.
  • felatunbey  (16.10.17 21:14:14) 
@felatunbey
Yasadigin sehirden basvurmak zorunda degilsin, herhangi bi sehir de oluyor bu arada.

  • kuehles blondes  (16.10.17 22:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.