[]

Fiyat Etiketi Hatalarında Firmaların Tepkileri?

Arkadaşlar, bir yönüyle hepimizi ilgilendiren bir dava için yardımınıza ihtiyaç var. Fiziksel ya da sanal (web) mağazalarında sattıkları ürünler için yanlış fiyatlandırma yapan firmalar siz bu ürünü satın aldığınızda nasıl tepki veriyor? Siparişi iptal etmek? Müşteri memnuniyeti adına satılan ürünleri -zararına da olsa- teslim etmek? vb... (git:eksisozluk.com ) örneğinde olduğu gibi.

2000 liralık ürünü 1 liraya satmazlar elbet ancak 200$ yazacakken 200 TL yazarsa bir firma bunun hukuki durumu ne olur? Kanunlar, satılmalı diyor. Ama pratikte böyle olmuyor maalesef. Bu konuda emsal karar almak için mücadele veriyoruz.

konuyla ilgili Bildiğiniz, Tüketi Hakem Heyeti, Mahkeme karar varsa; ya da amazon, bestbuy vb. büyük firmaların bu konudaki uygulamalarına dair örnekler varsa paylaşmanızı rica edeceğim.

 
Donanımhaber'de bolca böyle konu var, biraz araştırmayla bulabilirsiniz.

Benim yakın arkadaşımdan hatırladığım birkaç ay önce hepsiburada bi outdoor çantada fiyat hatası yapmış, önce siparişleri iptal etmiş sonra tepki gelince teslimatı gerçekleştirmişlerdi.

Konunun bağlantısını buldum: forum.donanimhaber.com
  • chicha  (16.10.17 17:55:39 ~ 17:56:32) 
@chica'nın dediğini destekleyebilirim. benim de arkadaşım aldı o çantadan.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (16.10.17 18:35:41) 
Sözleşmeye göre 30 gün içinde teslim etmekle yükümlü satıcı, aksi durumda müşteri sözleşmeyi feshedebilir.

Amazon haziran ayında 30 dolara ssd sattı, hiçbir işlem yapılmadı sanırım, siparişleriniz kısmında duruyor öylece sipariş. Arada tedarik edemiyoruz diye mail atıyorlar galiba, isterseniz iade edin diye.

Çünkü temelde satışta bir taraf da tedarikçidir, hepsiburada'da azımsanmayacak sayıda ürün direkt markanın deposundan da gönderilebiliyor, fiyat hatası yapıldığında firma o ürünü o fiyata vermeyeceğini söyleyebiliyor sanırım.
  • atom karincanin torunu  (16.10.17 18:40:29 ~ 18:56:40) 
Teşekkürler arkadaşlar.


  • ah beni beni  (17.10.17 09:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.