[]

Kedinin zayıf olması/ yavru kedi mamasindan normal mamaya gecis

Bizim 2.5 aylık kedimiz doğduğundan beri diğer kardeşlerinden biraz zayıf. Çok iştahlı bir kedi de değil açıkçası. Cinsi de obez olmaya yatkin olduğundan veterinerin söylediği ölçülerde mamasini veriyorum. Dün diğer iki kardeşini gördüm, bizimki yanlarında bariz küçük duruyor. En az 2-3 hafta varmış gibi aralarında.

Onların sahipleri ölçüsüz veriyormuş mamalarini hatta iki tanesi normal mamaya bile geçmiş. Arada ödül mamalari, ıslak mama filan da veriyorlarmis. Ben şimdiye kadar bir kere ıslak mama verdim; bir de deli gibi kaju sevdiği için haftada 2-3 tane kaju veriyouz.

Şimdi benin yaptığım mı dogru onların yaptığı mi? Siz nasıl besliyorsunuz kedilerinizi? Onları görünce çocuğu zayif kalmış anne moduna geçtim,üzüldüm resmen :)

Bir de normal mamaya gecis kaçıncı ayda oluyor? 2.5 ay çok küçük değil mi normal mama için? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
2.5 ay normal, ya da babycat falan var o da olur minik taneli.
ölçüye gerek yok, doyunca bırakır.
yaş mama ben bazen sık sık veriyorum, bazen hiç vermiyorum falan. haftada 1 gibi ideal.
  • passion rules the game  (16.10.17 15:02:20) 
Passion, zaten şu anda verdiğim babycat olan mama, minik taneli. Diğerleri büyük mamaya geçmiş ama. İçeriği açısından fark var mıdır, onu da bilmiyorum.


  • fraise  (16.10.17 15:14:56) 
cinsi obez olmaya yatkın dediğiniz için scottish veya british sahibi olduğunuzu düşündüm. şayet doğruysa bu varsayım, doğrusunu siz yapıyorsunuz. kedi obez olduktan sonra kilo verdirmek çok çok zor oluyor, çevremde bunun sıkıntısını yaşayanlar var oradan biliyorum. ölçülü vermenin zararı olmayacağını düşünüyorum.

yaş mama yiyenler çok daha çabuk büyüyorlar ama sıklıkla yaş mama vermenin başta diş taşı olmak üzere ileride sıkıntı yaratacağını söyledi veteriner. başka veterinerden de teyit ettik bu bilgiyi. sağlık sebebiyle zorunlu olmadıkça asıl maması kuru mama olmalı. ben en fazla iki haftada bir veriyorum yaş mamayı.

bizimki 3 buçuk aylık, hala yavru kedi maması veriyoruz.yerken dikkat ettim onda bile çok da kolay olmuyor yemesi sanki.

bir de vitamin vs alabilirsiniz eğer yeterli beslenmesinden endişe ediyorsanız. bize ikinci veterinerimiz önermişti kolunu incittiğinde, vitamini verdiğimizden beri tüyleri falan da bi güzelleşti.
  • kulakligin calismayan teki  (16.10.17 15:53:38) 
Kulaklığın çalışmayan teki, evet british. Çevremde ne kadar british gördüysem (babaları da dahil) obez. Ben de korkuyorum o yüzden. Hayvanın yaşam süresini kısaltmak istemiyorum.

Vitamin olarak ne kullanıyorsunuz? Ben de sorayım bizim veterinere.
  • fraise  (16.10.17 15:58:44) 
gimcat diye bir markayı önerdi bize veteriner, daha iyisi de varmış da en çok gimcatin tadını seviyorlarmış ve alıştırmak kolay oluyormuş bu yüzden. baya sevdi bizim kedi tadını.


  • kulakligin calismayan teki  (16.10.17 17:31:58) 
6 aydan önce normal mamaya geçilmemeli diyor ve çekiliyorum. 4. Aydan itibaren kuru mamasına ek olarak minik ödüller verilebilir, ödülden kastım balık, kavrulmuş kıyma, tavsiye edilen bir yaş mama. Ama 2.5 ay normal mamaya geçiş için felaket erken


  • kaymaktutmayansicaksut  (16.10.17 20:39:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.