[]

Askerlik ve tecil hk.

Merhabalar, ben 2016 şubat ayında 4 yıllık üniversiteden mezun oldum. Üniversite otomatik olarak 2 senelik tecilimi uzatıyor sanıyordum fakat uzatmıyormuş asdsad.

Dün bi çevirmeye denk geldim ve yoklama kaçağı olduğum ortaya çıktı. Bana bi belge verdiler 2 hafta içinde şubeye gitmem gerekiyormuş.

Şimdi bir iki sorum var, ben mezun olanı 1 buçuk yıl civarı oldu, tecilim şubatta bitiyor. Zaten aralıkta bir yüksek lisans programına kaydolucaktım.

Şimdi merak ettiğim, şubeye diplomamla gittiğim zaman "1 buçuk senedir nerdeydin lan" diye ceza vs. keserler mi? İlk 6 ayda gidip halletmek lazımmış diye şeyler okudum internette, sizin bilginiz var mı?

Tırstım biraz. N'apmak lazım? Direkt diplomamı alıp gideyim mi?

 
al, git. ceza olsaydı eve gelirdi. (tahmin)

keserlerse de çok fazla bir şey değil. üstelik zorla ödetmiyorlar. tırsacak bir şey yok, gönlün rahat olsun.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (16.10.17 13:49:03) 
son yoklama kacagisin, normalde uni bitince gidip dilekce vermen gerekiyor "+2 yil kampanyanizdan yararlanmak istiyorum" diye. ve muayene olman gerekiyor. onu yapmadigindan son yoklama kacagisin. yakalanmis sayiliyorsun, para cezasi var internette bir tablo var arastir. subede normal muayeneni olursun tecilini olmasi gereken zamana kadar verirler. bisey olmaz yani. eskiden mahkemeye veriliyordun sonra mahkeme de para cezasina ceviriyordu sanirim artik mahkeme yok.


  • robokot  (16.10.17 13:51:04 ~ 13:51:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.