[]

Ülser - gastrit diyeti

ülser başlangıcı, gastrit ve reflü gibi sorunlarım var.

son birkaç aydır midemde şiddetli yanmalar var, hatta acı ile yanma arasında gidip geliyor. ciddi bir perhize girmek istiyorum. ama örneğin sabah kahvaltıda ne yiyebilirim bilmiyorum. sabah yenebilecek hemen her şey mide yakıyor çünkü.

sizin kullandığınız diyetler varsa yardımcı olur musunuz? yemek listeleri vs?

ek olarak, en etkili mide ilacı hangisidir? gaviscon şurup mu? rennie mi? hep hap olarak alıyordum, bugün gaviscon şurup aldım mesela.

 
sabah ekmek arası peynir salatalık pek bir şey yapmaz, poğaça vs fena yapar.
pantpas çok iyi geliyordu bana. (düzenli kullanım şart)
sigara varsa geçmesi çok uzun sürer, boş mideye çay sigara vs yapmamalı.

helikobakter vardır belki, git bi doktora test neyim yaptır.
  • ravenudon  (16.10.17 10:57:58) 
En etkilisi rennie. Gaviscon u 2 aydan fazla kullanirsan hayatin boyunca cekecegin sorunlar basliyor.bagirsak florani bozuyor. Asla tuketmemen gereken seyler cig domates, kuru nane, mayali pogca, kurabiye, mercimek corbasi. En iyi dostun ev yogurdu. Yavas ve cigneyerek ye.aksam sekizden sonra yemek yeme.cift yastik cok onerilir ama yetmiyor.ozel belden sirta kademeli yukselten reflu yastiklarindan kullan.kizarmis gida, kizarmis ekmek vs zararli.


  • a r a m i s  (16.10.17 10:58:49) 
peki yemeyeceklerim bunlar ama ne yemeliyim asıl onu merak ediyorum ben.

ekmek peynir olabilir, evet ben de yakmayacağını düşünüyorum. ama her gün de bu yenmez bir yandan.

yulaf ezmesi falan gibi şeyler bile yakıyor mideyi.
et püre yersem yakmıyor. ama sürdürülebilirliği yok.

bana liste lazım ya :(
  • tchuck  (16.10.17 11:05:36) 
Ne yenilmemesi konusuna girmeyeceğin; çünkü liste çok uzun. Bazı şeyler bazı insanlara daha çok dokunuyor. Kakao beni mahvediyor mesela.
Muz yemek iyidir, hakeza pekmezin de mide dostu olduğunu söylemişti doktorum.

  • auroraaurora  (16.10.17 11:08:27) 
Gunde bir tane zeytin cekirdegi yutmak reflunun bas dostudur.butun mide asidini alir, tamamen cozunerek atilir.hicbir zarari yoktur.kudret nari ve beyaz leblebi de iyidir.muz faydalidir ama uzun sureli kullanimda kabizlik yapar. Bayat cay zararli. Haslama tavuk, kabak, patates iyi gelir.


  • a r a m i s  (16.10.17 11:11:59) 
Benim mevsimsel reflüm vardı, şimdi farkettim birkaç yıldır kendiliğinden geçmiş yani ara ara oluyor ama asıl mevsim geçişlerinde olan sürekli reflüm yok. Olduğu zaman hiçbirşey yiyemiyordum ama mayalı ve yağlı şeyler daha berbat yapıyor. O zamanlar famodin alırdım ama gaviscon veya ppi leri denemedim.


  • curukturpkokusu  (16.10.17 11:18:18) 
ülser vardı bende endoskopide çıktı. peynir ye diyemem mesela bana dokunuyor şişkinlik yapıyor sindiremiyorum.

portakal suyu, ayran yine aynı.

gastrit de var bu arada. onun teşhisi daha önce konmuştu ama çok sallamadım bugünlere geldim ne yazık ki.

en güzeli fırın yemekleri bu arada. yagsız ve lezzetli.
  • c1b2k3  (16.10.17 13:43:57) 
rennie uzun vadeli iyileştirici bir tedavi yapmaktan ziyade anlık çözümdür. bozulan mide asit dengesini anlık olarak hızla çözer. gece midede yanma oluyorsa o gecelik sorunu çözer. uzun vadeli iyileştirecek bir tedavi için lansor 15, lansor 30 kullanılır. günde bir kez sabah aç karnına uyanır uyanmaz içersiniz. midenin içini kireç gibi kaplar, tedavi eder. 20 günde pırıl pırıl olur. ekşime, yanma kalmaz. bütün bu bilgilere ek olarak, aslında yapılması gereken en doğru şey bir Gastroenteroloji uzmanına görünmenizdir.


  • csexpert  (16.10.17 14:01:47) 
Sana ya nexium ya da panto yazar doktor kendine gelirsin. Muhakkak git aksatma.


  • nickimin hakkini veremedim  (16.10.17 14:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.