[]

Askerde Çavuşluk sınavı

Merhaba arkadaşlar askerde çavuşluk sınavı varmış. Bu sınav sözlü mü test mi , konuları neler olur acaba bileniniz var mıdır?




 
Merhaba. rütbeler kurallar vb vb.

çavusluk ameleliktir yannız onu solıyım.
  • binder dandet  (15.10.17 22:52:35) 
Er ya da onbaşı olmaktan daha iyi değil midir?


  • Erensq06  (15.10.17 23:02:51) 
57. alay sancağı nerede bulunmaktadır?
cumhuriyet ne zman ilan edildi
meclis ne zaman?
gibi genel kültür...

tekmil verme, askeri nezaket kuralları(ast-üst ilişkisi)... öncesinde
barfiks şinav, mekik ve koşu...
tabi bunları başınızdaki komutan ok siklemez, istediğini cavuş yapabilir de
  • tebrikler  (15.10.17 23:10:02) 
kurmaylık verseler alma. sorumluluk yoksa dert de yok. milletle mi uğraşacaksın.


  • sttc  (15.10.17 23:10:09) 
formalitedir. bana sordu bölük astsubayı olur musun diye ben de tamam dedim, çavuş olmuştm misal. ha avantajları vardı; 50 tl maaş, nöbet yoktu.


  • secrexv3  (15.10.17 23:10:40) 
nöbetten düşüyorsun, tutmuyorsun. diye biliyorum. devriye görevlerin olur...


  • tebrikler  (15.10.17 23:11:31) 
Çavuşu atışlarla kazanmıştım, ama tarihi bir hata idi.

Bizim KD ler bölükte otururken ben uzun dönemlere eğitim çavuşu olmuş dağda tatbikat için 2 aydan fazla eğitim, nöbete getir-götür, tatbikat vs işlerle uğraşmıştım..

Döndüğümde adamlar benimle iyi dalga geçmişti.. Sorumluluk zordur.. Tabi düştüğün yere göre.. Mesela biri birini vurur nöbette, sen de sorumlu isen geçmiş ola, biri yanlış yürür götürürken yetkili görür neden öyle yürürsün der, yani ha bire dert :)

Er olmak iyidir..
  • st curse  (15.10.17 23:21:34) 
Sınav test ayrica sporda var


  • all girls dream  (15.10.17 23:35:06) 
Çavuş olmak için acemi birliğinde çavuşluk diploması alman gerekiyor. Usta birliğine gidince komutanların inisiyatifine kalıyor seni çavuş yapmaları ama genelde yaparlar.

Kısa dönemler artık çavuş olmuyor galiba. Kısa dönemsen onbaşı olursun. Sınav yapar komutanlar. Yalnız öyle İstiklal marşı ne zaman kabul edildi gibi basit sorular sormaz bazı yerler. Acemilikte aldığın eğitimle alakalı sorular gelebilir. Muharebede yönünü nasıl bulursun vs gibi sorular.

Erbaş olmanın tek faydası nöbet tutmuyorsun. sadece nöbetçileri nöbet yerlerine götürürsün. Devriye atmak denir buna. Koğuş nöbetçisi yoksa sen de koğuş nöbeti tutarsın.

Sabahları içtimaya hazırlarsın bölüğü. And so it goes...

Er olmak en iyisi askerde.
  • efreet sultan  (15.10.17 23:48:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.