[]

iphone'u diğerlerinden ayıran özellik nedir?

şimdi ben android kullanıyorum. telefonla aman aman detaylı işim olmuyor ve bütçeme uygun android benim işimi görüyor. iphone bence gereksiz pahalı.

2000 tl maaşlı kardeşim 3000 tl verip yurtdışı kayıtlı iphone aldı ve ben bunu anlayamıyorum.

peki insanlar neden bu kadar önem veriyor telefona ve hangi özelliklerinden dolayı iphone tercih ediyor?

 
bana çok basit geliyor iphone. android karmaşık ve zor. mesela android telefonlarda messenger ve sms hep birbirine giriyormuş. düzeltseler bile karmaşıklık oluyormuş yani. ikisinin bağlanması bile saçma. android kanser ediyor beni ya. ebeveynlerimin telefonlarından ötürü az çok biliyorum.


  • kovaladikca kacan ates bocugu  (15.10.17 14:42:35) 
hala statü sembolü olarak görüyorlar.


  • kurnaz  (15.10.17 14:43:03) 
532li hat almanın mantığıyla aynı. zamanında telefon numarasının bir statü göstergesi olduğu dünyada yaşıyorsun kardeşim.


  • blue eyes white dragon  (15.10.17 14:47:25) 
Turkiyede bu fiyatlarda standart bir kullanicinin (sosyal medya + aramak icin kullanmak) butcesini aslinda asmasina ragmen gidip iphone almasi gosteris tuketim ornegidir. Arkadaslara katiliyorum bu konuda.

Daha detayli arastirma icin iktisat dusunurlerinden T.Veblen i arastirabilirsiniz. Bu konuda cok yazmistir kendileri.

Kitap onerisi --》 The Theory of the leisure class
  • AlsterWasser  (15.10.17 14:54:52) 
android telefonu çok uzun süre kullanamıyorsun ama iphone aldığın zaman senelerce kullanıyorsun.


  • sta  (15.10.17 14:55:20) 
ui/ux


  • vedatchilipeppers  (15.10.17 15:38:48) 
Iphone 5 kullaniyorum. Benimle beraber o zamanin iyi androidlerini alanlar, 2. Telefonlari da alip sikayet ediyolar. Bu arada oyunda oynuyorum inst. snapchat twitter fb da kullaniyorum. Herhangi bi problem yok.


  • c1b2k3  (15.10.17 16:53:38) 
Ek olarak bi tutturmuslar statu statu diye, millet kendini kandiriyor baska bir sey degil.


  • c1b2k3  (15.10.17 16:56:06) 
@c1b2k

2010 da aldigin telefonuda hala kullanabilirsin, senin telefon kullanma olarak algiladigin baska. ben 2 telefon kullaniyorum, 1 tanesi güncel android. 2. si 2012 de cikmis mid level telefon. canavar gibi calisiyor ki cok zor sartlarda kullanildi.

olay kullanmak degil, akillica kullanabilmek. mesela ben 2. telefonuma güvenlik riski olusturabilecek bir uygulama yüklemem(twitter, instagram, bank apps etc.). cünkü bunlar ya android düzeyinde ya da app üreticisi düzeyinde patch almiyorlar. ayni sekilde senin iphone 5te öyle artik security update almiyor. bazi appler kullanilmamaya basladi, kullanilanlar artik update almayacak. kullanmasina kullanirsin ama güvenli degil.

bunun yaninda bi sene önceki flagship androidler iphone fiyatlarinin ücte biri ya da yarisi fiyatina. cok güclü ve kaliteliler. bir iphone alip 2 sene güzel, 2 sene yavas kullanacagima en kötü ihtimalle 2 yeni adnroid alip hem garanti kapsaminda hem de 4 sene hizli kullanmak daha mantikli.

3. türkiyede nasil pek bilmiyorum su anda ama ben kontratla aliyorum telefonlarimi 15-20€ luk kontratla düsük olmayan android telefonu bedava veriyorlar (huawei p9 mesela).
  • kurnaz  (15.10.17 17:32:52) 
@kurnaz bahsettiğim telefon 5-6 senelik ve evet bu sene yeni sürümü almadı bu da artık değiştirilebileceği demek oluyor ki ben de almanyadan kontratlı aldım. ama zırt pırt telefon degistirmek saçma geliyor bana. bu yeni versiyon almadığı icin bu sene ben de degistireceğim.

iphone 5 ile beraber çıkan telefonlar şu anda %90ı bunun yaptığı uygulamalarla oyunlarla çalışmaz. çalışsa da bunun performansıyla calısmaz bu bir gerçek.

gidicem yine bir iphone alıcam ve en az 4-5 sene daha rahat kullanacağım. siz o zaman 2-3 telefon daha değiştirebilirsiniz.

kontratsız para verip alsan emin ol öyle her sene, 2 sene de bir değiştireyim demezsin ki bu telefonu türkiyeden bu kadar para vererek alacak olan insan bunu asla demez. bir kere alıp adam akıllı telefon kullanmak ister.

bedavaya alınan telefonla, türkiyede normalin iki katı para verilen telefonları karşılaştırmayın.

he almanya'da da ucuza telefon alabilecekken hiç bir zaman da almadım almam da böyle ömrünü tamamlamadığı sürece.
  • c1b2k3  (15.10.17 23:18:12) 
basit. annaneme aldık 2 günde çözdü aleti


  • yuto  (16.10.17 02:56:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.