[]

aynı eve iki internet

Şu hayattaki yegane zevkim oyun oynamak, evde tek bir modem ve benim dışımda 3 kişi var. Kardeşim video izliyor ve anında ping'im 990a vuruyor. 2 saat kafamı dağıtmak için açtığım şeyi sinir harbi yaşayıp kapatıyorum.

Modem de biraz uzak odamdan, hem çekmeyip hem de böyle ırzına geçilince beni öldürüyor. İnsanları oyun oynarken bayıltamayacağıma göre aklıma gelen tek çözüm bu. Başka bir servisten ayrıca (yani şimdiki tcell sanırım atıyorum uydunetten) internet almam mümkün mü?

En azından 2 yıl kadar ayrı eve çıkmayacağım. Hani idare edeyim biraz falan gibi bir durumum yok ama aklımı kaçırmak üzereyim ;_; sürekli "nice speed hack" "im gonna report you" gibi mesajlar alıyorum çünkü sürekli sağdan sola ışınlanıyorum haritada. Yardım edin pls ;_;

 
900 ping video izlemekte kolay kolay olmaz. whatsappın google drive yedeklemesidir, bulut uygulama eş zamanlı senkronizasyonudur. o tür upload yapma potansiyeli olan şeyler varsa ayarını kapamalarını rica edebilirsin.

ama bi kablo mutlaka çek. online oyun için o önemli cidden. 20 metre de olsa modemle aranda al bi kablo.

ikinci hat biraz zor gibi geldi bana.
  • aşksız prens  (15.10.17 02:49:50) 
Aynen kablo şart. WiFi ile online oyun pek sağlıklı olmuyor.


  • secrexv3  (15.10.17 02:54:58) 
@aşksız prens tüm whatsapp yedeklemeleri gece 2'de oluyor. ben kendi telefonumu oyun oynarken mobile alıyorum. bu gece ben bağrınınca "anneme bi şey izlettiriyorum be!" dendi bana. cidden video izlemeyle oluyor. zaten düzgün güzel bir internet değil, hemen bozuluyor o yüzden.

aslında yazarken düşündüm, torrent açtığım zaman 1küsür mb'la indiriyor. ama oyuna gelince ping hemen en küçük şeyden etkileniyor. neden olabilir bu?

kabloyu çekemem çünkü laptobumda giriş yok :(
  • dedi ayca  (15.10.17 02:56:47) 
usb ethernet adaptörler var 10 lira falan gittigidiyor da bulursun onu al kablolu takıl


  • total paranoia  (15.10.17 03:03:34) 
apartmanın telefon kutusunda boş bir port varsa 2. interneti açtırabilirsin yanlış bilmiyorsam.
daha sonra o porttan dairene bir hat çekilmeli. bu biraz zor bir iş, elektrikçi gerekebilir dairenin konumuna göre.

turknet iyi hem de 60 lira ve akksiz. en sonunda bir servis sağlayıcısıyla görüşürsün. onlara da yeni portu belirtmen de fayda var ki gelip hali hazırda kullandığın porta işlem yapmasınlar. hatta ekip geldiğinde başlarında olman daha iyi olur.

bunlar zor mu geldi? QOS destekli modem alarak işin içinden sıyrılabilirsin. nasıl mı?
bu modemlerde bağlı olan her pc'ye hız sınırlandırması getirebiliyorsun. mesela kardeşine 100 kb/s ver, gerisini sen kullan. biraz zalimce olduysa dengelersin kafana göre.
  • bir sevgi faresi jamal  (15.10.17 04:09:50 ~ 04:17:00) 
2. internet yerine internet hızını yükseltip modemden cihazlara internet hız paylaşımı yaptırabilirsin.


  • gezegen olan pluton  (15.10.17 04:22:58) 
@bir sevgi faresi jamal bu yöntemi biliyorum hatta sanırım modemi değiştirmeye gerek olmadan yapılanı da var, ama annemler muhtemelen ağzıma sıçar keşfederlerse. ki babam büyük bir ihtimalle böyle bir şey yaptığımı keşfeder (hele modem falan alıp takarsam peheey), anlıyor bu işlerden çünkü. iyice boka sarar bence :D çünkü sürekli şey muhabbeti var hali hazırda, "sen oyun oyna diye biz hiç mi internet kullanmayalım?" "senin oynadığın oyun ağır." (smite oynuyorum he çok ağır falan değil -_-) "serverdandır kesin" "youtube açılıyor instagram açılıyor bak internette sorun yok ayça"

ben interneti kullanırken kimsenin kullanmasını kısıtlamıyorum ama bunu bir türlü anlatamadım cidden. paso torrent açacağım bundan sonra görsünler -_-

en mantıklısı usb port ve kablo gibi duruyor. girişi olmadığından bunu hiç düşünmemiştim ama modem hala odama en uzak yerde kabloyu nasıl duvarlardan taşırım bilemedim
  • dedi ayca  (15.10.17 04:27:06) 
@gezegen olan plüton ya dediğim gibi torrentle dizi film indirirken çok hızlı. geçen hafta person of interest indirdim 40 küsür dakikadan 24 bölüm yaklaşık 40 dakikada indi herhalde. o sırada açılan video, telefonda instagram gezintileri vs. bölmedi indirmemi ya da hızı düşürmedi. hızıyla ilgili değil sanırım problemim. kafam basmıyor :(


  • dedi ayca  (15.10.17 04:30:18) 
hatta speedtest yaptım şu an www.speedtest.net "bir insan türkiye şartlarında daha ne ister" tadında bir sonuç aldım.

problem bilgisayarımda olabilir mi?
  • dedi ayca  (15.10.17 04:35:33) 
hız düşürmeden de öncelik atayabilirsin sanırım. modem arayüzünden QOS ayarlarına gir, biraz kurcalaman lazım. genelde service priority diye bir bölüm oluyor. oradan oynadığın oyunu seçebiliyorsun tabi listede varsa. bu sayede ona öncelik atamış oluyorsun. hızlar aynı kalıyor. modemin modeli nedir?


  • bir sevgi faresi jamal  (15.10.17 04:48:21 ~ 04:49:18) 
bir sevgi faresi jamal'ın dediğinin üzerine arayüzde QOS var ama oyun yoksa oyunun kullandığı portlara öncelik verebilirsin sanırım. Veya mac adresine öncelik verebilirsin (modemden modeme değişiyor ayarlar).

Bir de elektrik hattından sinyal uzatıcı powerline extender diye geçen aletler var 150-300 lira fiyat aralığında, onlardan bi tane edinirsen çekim ve ping derdin çok olmaz diye düşünüyorum.

www.hepsiburada.com

(ayrıca uydunetin hakkını yiyonuz akk doldu 16 yerine 17 küsüre düşmüş hız - www.speedtest.net)
  • yuto  (15.10.17 05:19:59 ~ 05:23:04) 
1- modemden bilgisayara kablo çek
2- modemden bilgiayar dışına giden interneti sınırla (modem arayüzünden)
3- arkaplanda çalışan şeylere dikkat et. bende drive falan unutuyorum yükseltiyor pingi.
  • freetakilir  (15.10.17 07:32:26) 
17. kez aynı tavsiyeyi vereyim: kablo çek, düzelecek.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (15.10.17 14:07:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.