[]

dikey geçiş yapan biri yatay geçiş ile başka bi okula geçebilir mi?

merhaba,

sb.

bu sene dgs ile bi üniversiteye yerleştim. ilk senem ingilizce hazırlık olacak. sonraki sene ders muafiyetine göre atıyorum 2. ya da 1,5.(hem 1 den hem 2 den ders alabilirim) sınıftan başlatacaklar. hazırlıktan sonraki yılın sonunda yatay geçiş yapma hakkım var mıdır? yoksa dikey geçiş yapan biri yatay geçiş yapamaz mı?

saygılar sevgiler.

 
not ortalamasıyla da dikey geçiş sınavı puanınızla merkezi yatay geçiş de yapabilirsiniz. merkezi yatay geçişte alan değiştiremezsiniz. önlisansınızın devamı olan bölümler neyse ancak ona geçebilirsiniz.


  • blue eyes white dragon  (14.10.17 02:51:05) 
@blue eyes white dragon

alan değiştirmeyeceğim. alan içi x vakıf üniversitesinden y devlet üniversitesine geçiş düşüncem var. merkezi yatay geçiş dediğinizin normal yatay geçişten farkı nedir hocam?
  • rahat ya  (14.10.17 02:52:34) 
Merkezi yerleştirme şu, bu sene girdiğin puanla seneye istediğin okula direkt geçiş yapabiliyorsun herhangi bir not vs. gözetmeksizin, tek koşul bu sene de o okula puanının yetiyor olması.


  • i was made for you  (14.10.17 03:03:04) 
@i was made for you

örneğin;

ben 2017 de dgs ile yerleştim. 2019 da yatay geçiş yapmak istiyorum. tekrar 2019 da dgs ye mi girmem gerek? doğru mu anladım?
  • rahat ya  (14.10.17 03:04:02) 
Aynen, ilk puanın sadece bir sene boyunca geçerli.


  • i was made for you  (14.10.17 03:05:17) 
@i was made for you

ee ilk sene benim hazırlık olacak. o zaman ben 2018 de tekrar mı dgs'ye gireceğim? e sınavı kazandım ben o zaman da puanım kırılacak? nasıl olacak öyle? :)
  • rahat ya  (14.10.17 03:18:37) 
2017 de dgs ile yerlestin ya. kac puan aldin. 1000. ha iste mesela seneye yatay gecis yapmak istedin merkezi olarak. bolumunun devami olan bölümlerden birine gecebilirsin. temel sart su; yerlestigin sene geçmek istedigin bolumlerin taban puani 1000den yukarı olmasin.

ornek;
puanin 1000

odtu bilgisayar 1050 gecemezsin.
boğaziçi bilgisayar 990 gecebilirsin.

tabi bu gecebilirsin olayi sadece basvurabilirsin anlaminda. 2017 yılındaki dgs kilavuzda yayinlanan kontenjan sayısının %30u kadar kontenjan açılıyor merkezi yatay gecis. puan olarak da %30 a girmen lazim.
  • blue eyes white dragon  (14.10.17 04:16:30) 
Bu sene yaptim.
Gecen sene, marmara ing iktisats girdim. Sonra izmir e tasinmam gerekti. Hazirligin son sinavina girmedim. Kalmis gorundum. Merkezi yerlestirme basvuru tarihlerini takip ettim. Dokuz eylule gectim. Ama burada soyle iki durum var.

Marmaraya giris puanim: 267ydi.
Dokuz eylul ayni sene 230/240 ile kapatmis o sayede girebildim. Bir de gecmek istediginiz uninin o bolumunun senin sinava girdigin yil, dgs ile ogrenci almis olmasi gerekiyor. Yoksa giremiyorsun.
  • ykyt  (14.10.17 09:16:32) 
O zaman vakif Üniversitesinden devlet üniversitesine geçmek hayal gibi bi şey. Yani tekrar dgs ye girip devlet üniversitesi puanını almak gerekiyor. O zaman da merkezi yatay geçiş yerine direkt tercih yapmak daha mantıklı kalıyor :/


  • rahat ya  (14.10.17 12:03:44) 
Ama bir onceki sene tercih yaptigindan okul puanin duser?


  • ykyt  (16.10.17 11:33:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.