[]

İş dünyası hakkında genel soru

Selam arkadaşlar, profesyonel iş hayatına baya uzağım. Bir kaç yerde çalışmışlığım var fakat bunlar serbest olarak evden çalışma veya tanıdık birinin ofisinde çalışmaydı. Kısmetse Ocakta mezunum fakat biraz korkuyorum iş hayatına atılmaktan. Bir çok olumsuz örnek (mobbing,garip iş arkadaşları,fazla ve bedeli ödenmeyen mesailer) vb. duyuyoruz. Gerçi algıda seçicilikte olabilir,memnun olanlar pek bahsetmiyor sanırım. Türkiye'de kimsenin hakkının yenmediği, fazla ve sürekli mesainin olmadığı, çalışanlarına iyi haklar sağlayan, yöneticilerin yeni işe girenlere toleranslı ve yardımsever olduğu kurumsal yerler yok mu? Varsa nereleri? Bu konu hakkında ne biliyorsunuz? Bunun yanında daha küçük ölçekli aile şirketleri var?Oralarda ortam nasıldır mesela? Bu kadar korkulacak bir şey yok, su akar yolunu bulur mu dersiniz? Alanım sosyal bilimler.




 
+...olduğu kurumsal yerler yok mu?
-var

+ Bunun yanında daha küçük ölçekli aile şirketleri var?Oralarda ortam nasıldır mesela?
- aile sirketi var aile sirketi var :) genel olarak uzak durma taraftariyim bu tur sirketlerden, bizim sektorde pek yok iyi ki.

+Bu kadar korkulacak bir şey yok, su akar yolunu bulur mu dersiniz?
-su akar yolunu bulur elbet, korkmaya gerek yok.

+Alanım sosyal bilimler
-umarim hayirlisiyla bir is bulabilirsinizle bitireyim :)
  • fakyoras  (13.10.17 23:49:43) 
@fakyoras

İş bulmaktan yana sıkıntı yok.Şimdiden görüşmelere başladım ama hep bi korku..:(
  • maria puder  (13.10.17 23:52:26) 
Calismak kötüdür bu durumda kotunun en iyisi alabildigin maas miktari.


  • i m sick tired  (14.10.17 00:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.