[]

Elektrikçiler ya da konudan anlayanlar bakabilir mi?

olayı kısa kesiyorum. Vodafone interneti nakil ettirdik. TT ile çalışıyorlarmış. onlar da kapıya kadar getirdi interneti gerisi için elektrikçi çağırın dediler. ben normalde uğraşırdım da lanet olsun dedim kendim halletmeye çalışıyorum.

şimdi sorun şu; internet apartmanın girişine kadar geldi. aks kutusu mu nedir oranın içerisinde etiketlemişler bizim kabloları. bizim evde modem var. o kutuya inen kablo da var. ikisini birbirine bağlamak gerekiyor. bu nasıl olacak onun için yardım istiyorum. elektrikçiler 50 60 tl para istiyor. öğrenciyiz o kadar para veremeyiz. kendim halledeyim dedim beceremedim.
bizim evdeki modemden aşağıdaki kutuya giden kablo turuncu ve beyaz iki uçlu ama biyere bağlanmış. neyi nereye bağlayacağım bilemedim.
konuyu tam olarak anlatamadım farkındayım ama durumu bilen varsa ancak o anlar diye düşünüyorum. özelden de numara verebilecek varsa telefonda da anlatabilirim. bir yardımcı olsanız şu kardeşinize çok memnun olurum. iyi geceler:)

 
Neredesin?


  • shenergy  (13.10.17 23:05:26) 
erzincan.
muhtemelen erzincanda bu işten anlayan birini burada bulmak zor:)

  • cahs  (13.10.17 23:39:43 ~ 23:40:24) 
nereye bağlanmış turuncu ve beyaz kablolar? modem girişinin arkasına bakıp o renkleri aşağıda deneme yanılmayla bulabilirsin. çok zor olur eğer renkler farklıysa. ama tesisat ehil biri tarafından döşenmişse kutudaki kablolarla evlere dağılan kablolar arasında bi düzen vardır. 1 numaralı daireden başlayıp artarak gitme gibi.

olmazsa ihtiyacın olan şey multimetre. evdeki modem girişini söküp arkasındaki 2 kabloyu birbirine değirip aşağıdaki kutudan da girişlere kısa devre testi yaparak hangi 2 kablonun evine geldiğini bulabilirsin.

hiç yoksa 1 led ve 1 pille de kısa devre düzeneğine benzer sistem kurup deneyebilirsin tek tek. ama ters bağlarsın falan, bu da çok uğraştırır.
  • icim urperiyor  (14.10.17 00:02:01) 
bizim evden aşağı inen beyaz ve turuncu kablolar kutunun içinden gelen mavi ve beyaz kabloya bağlanmış. renkte yanılabilirim de ama renkler tutmuyordu. telekomun getirdiği kabloya da etiket yapmışlar o da kesin. yani sonuç olarak telekomun getirdiği beyaz ve turuncu kablolar boşta. bizim evden inen kabloların ucu kutudan çıkan kablolalara bağlı.


  • cahs  (14.10.17 00:06:54) 
sizin yapmaniz zor hocam. bir aletle elektrik verip asagidaki sinyale bakiyorlar. o sekilde tespit ediyor, senin etmen zor yani. birde diger tesisatlari bozarsaniz onlarda basiniza kalir.

elektrikciye abi ogrenciyiz yardim et fln diip fiyat indirin
  • oscar  (14.10.17 00:40:41) 
bağladım kabloları çalışıyor sorun yok:)
çok teşekkür ederim hepinize.

  • cahs  (14.10.17 01:49:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.