[]

uluslararasi para transferinde sorun

arkadaslar yabanci bir para birimi olarak gonderdim ve ayni para biriminden olan bir hesaba turkiye'deki bir hesaba. swift ile gonderdim iste. ancak nasil olduysa para turk lirasina cevrilmis ve kur farki ayagi bildigin soyulmusum. bu hangi tarafin hatasi? hangi bankayla iletisime gecmem gerek, benim kendi bankamla mi yoksa turkiyede araci veya alici banka mi?




 
kendi bankanın hesap hareketlerine bak. dolar olarak çıktıysa senin bankandan yana sıkıntın yoktur. tahminim karşı tarafın dolar hesabı kapatılmıştır, tl'ye atmışlardır ama bunun yapılması da yanlış.


  • silah taciri  (13.10.17 16:06:51) 
Bana göre alıcının bankasıyla arasındaki problemden kaynaklanıyor. Euro geldiyse euro hesabı açılmalı ve çevrilmemeli. Yani direkt euro hesabına transfer yapılmalı. Ben öyle yapıyorum.


  • England  (13.10.17 16:07:00) 
dolar olarak cikiyor. yanlis araci bankaya gonderilmis diyor benim arkadasim. sonra da o araci banka cocugun bulundugu hesaba yolluyo ama turk lirasi olarak.


  • baldur2  (13.10.17 16:08:01 ~ 16:09:53) 
@england
ben de oyle yaptim zaten, x hesabina x para birimi olarak gonderdim.

  • baldur2  (13.10.17 16:14:52 ~ 16:15:15) 
O zaman iade için görüşün, fazla kesinti olmuş vs diyerek belki iade ederler parayı sonra tekrar yollarsınız doğru şekilde gider para.


  • England  (13.10.17 16:22:34) 
karsı bankanın account iban ı yabancı para birimi mi?


  • kingcyrax  (13.10.17 18:07:06) 
Kingcryax
Evet benim orijinal olarak gonderdigim para biriminden, sirf bunun icin acti o hesabi hatta.

  • baldur2  (13.10.17 22:15:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.