[]

Banka Atm'den iade olan paranin

hesabima gectigini soyluyor. Olay soyle:

Odemelerimin karmasik ve cok oldugu bir donemdeydim. Paramin hesabini pek tutmuyordum acikcasi. Kafam da bazi sikintilardan allak bullakti. Gecenin 4'unde eczaneye gittigim sirada odeme yapmak icin atm basina gectim. Olayi hic de farkesemedim bu kafadan dolayi.

Bankaya atmden para yatirirken 300 tl iade etmisti. Ben de tekrar yatirdim. Sonra megerse hesabima gecmis o para iadeye ragmen. O ikinci kez yatidigim da gecmis. Ben direkt odeme sayfasindan kredi, kredi karti, kmh odemelerimi yaptigimdan bakiyeye bakmadim. Neyse o hesapta gorunen ama bende olan parayla otomatik odemeden faturalarim odenims. Neyse bugun banka beni aradi. Kasamizda eksik cikinca farkettik. 2 haftalik atm kayitlarini inceledik. Size iade olmus ama hesaba da gecmis gorunmus. Sistemsel hata diyor. Parayi odeyebilir misiniz diyor. Nerden bilecem dedim. Goruntuler var dedi. Tamam izleyeyim hemen odeyeyim paranizi dedim. Olmaz yasak diyor. Dedim arkadas siz kendiniz her gelip de bana borcin varmis diyene sorgusiz sualsiz odememe mi yapiyorsunuz. Neuse ugrasamicam sizi de ugrastirmicam oderim bugun dedim. Ama hala kendileri magdirken bile killik yapmalari uyuz etti beni.

Odemeyecek degilim. Yalan soyleyecek halleri yok. Zaten hesap kitap yapinca benim de 300 fazlam cikiyor.

Ama boyle esnaf kafasiyla ya paramiz sizde kalmis getirin diyen herkese de kosa kosa gidecek miyiz peki?

Odeme yapmayi ancak yasal yollarla bu durumu ispatlarlarsa ya da bana yazili ayrintili talep gonderirlerse mi yapmayi kabul edeyim? Yoksa ugrasmiyim mi?

Zaten her seyde killik cikaran bir banka. Su an bana pek kredi cikmiyor. Kullaayacagim halde bana ancak x kadar kredi cikarip icinden tahsil ederseniz alabilirsimiz. Ya da yasal yollara basvurun hakliliginiz yasal mercilerce onaylanirsa zaten oderim mi diyeyim?

Bir senaryo da su olsun: odemeyi kabul etmedim diyelim. En fazla ne olur? Mahkemeye mi verirler?

 
Bir de onlarin sistem hatasi yuzunden paranin ustune yatmis muamelesi gormek beni uyuz etti. Ben de o yuzden uyuzluk yapmak istedim acikcasi. Yoksa lanet olsun bankasina da parasina da. Farketsem o an ayni anda cagri merkezini arardim atmden ayrilmadan zaten.


  • evrenos gazi  (13.10.17 14:22:40) 
talep iste ki, ikinci defa da istemesinler bence. nolur nolmaz


  • euphrat  (13.10.17 14:23:48) 
her ne yapacaksaniz, yazili olarak yapmaniz sizin için iyi olacaktır.


  • for the record  (13.10.17 14:33:36) 
hocam
öncelikle yazılı talep iste
2. si mahkemeye verirlerse kamera kaydını da verirler mahkeme masrafı da sana kacar
hesap hareketlerini incele
elden gotur parayı gittiginde de kredi isimizi cozun de
  • kingcyrax  (13.10.17 15:18:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.