[]

Kanser hastaları telkin?

Merhabalar, babam kanser hastası durumu kritik değil ama biliyorsunuz ki bu hastalıkta moral çok önemli ve babamın moralini maalesef yükseltemiyoruz. İnternette gezinirken telkin müziklerini gördüm. Sizce bu hastalık için telkin müzikleri satın alsam işe yarar mı? Yoksa para tuzağı mı?




 
Denediniz mi? Babama çaktırmadan yapmak istiyoruz biraz da.


  • Lozturkmen  (13.10.17 14:23:05) 
Telkin değil de babanızın zamanlarından kalma nostaljik müzikler mi açsanız? Nostaljik her zaman iyi gelir derler ya. Ben aşkın nur yengi falan dinleyince çok mutlu oluyorum. Hem de arka planda çalması çok sırıtmaz.

Tabii ki terapist +1
  • jazzabel  (13.10.17 14:35:26) 
babanız 50 yaş üzeriyse dinlediği müzik türü yüksek ihtimal türk sanat müziğidir. malum tsm bir bunalım bir tür, pek girişmeyin nostaljiye eğer tsm ciyse. bir de geçmişi hatırlatması ter etki yaratabilir. "gençlik ne güzeldi yaşlandık kanser olduk, hayat bitiyor" gibisinden. tatile çıka imkanları varsa, emekliyse annenizle 5 - 10 günlüğüne kafa dinlemek için bir yerlere gitmesini tavsiye edin. içinde bulunduğu haleti ruhiyeden çıkması için içinde yaşadığı ortamdan -mekan olarak- uzaklaşması önemli diye düşünüyorum. tedbil i mekanda ferahlık vardır. onun dışında yapmak istediği, yapamadığı, heves ettiği hobileri varsa bunlara yönelebilir. önemli olan hayatın içinde olması, hastalıktan dolayı kendi içine / çevresine kapanıp yaşama inancını kaybetmesine engel olmak.

ek olarak terapist +1

geçmiş olsun, umarım kısa sürede iyileşir.
  • issiz karga  (13.10.17 15:02:32) 
Telkin müzikleri benim içimi bayıyor, babanı da ben gibi rahatsız etme olasılığı var. Baban ne tür seviyorsa o tür müzikler dinlesin.
Moral öyle müzikle gelmez ama müzik anlık iyi hissetme sağlar duygu durumunu iyi tutmada yardımcı olur.

Terapist iyi olur, direnir gitmezse sizin de yapabileceğiniz şeyler var.

Öncelikle çevresinde negatif insan barındırmamaya çalışın, negatif hiç bir şey okumasın, dinlemesin. Haberlerden uzak tutabilirseniz çok çok iyi yaparsınız.

ikinci olarak onun yaşama nedeni bulmasına yardımcı olun yönderlik edin, emeğinizi zamanınızı en çok buna harcayın. Önce bunu kendi aranızda konuşarak, onu dahil etmeyerek yapmak iyi olabilir. Baştan baltalama veya bıkkınlık gelme risklerini kaldırmış olursunuz.
Onu hayattan soğutan yaşama enerjisini düşüren bir olgu varsa ya kaldırmaya/ düzeltmeye yöneltin olamayacak gibiyse olduğu gibi kabul etmesi gerek.
Babanı tanımadığım için yol yöntem önermekten çekiniyorum sizin uygun yöntemi bulmanız lazım. Kendi hoşlandıklarınız, sevdikleriniz, rahatsız olduklarınızı bi kenara itip onu gerçekten anlamaya yönelmeniz lazım. Olaylar olgular herkese farklı yansır. Asla kendiniz gibi değil hep onun açısından bakarak yaklaşabilirseniz sorunun çözülmesinde katkı sağlayabilirsiniz.
Yani; babanı harekete geçirecek yaşam enerjisini kazandıracak , iyi hissettirecek şeyi o biliyor, bulmasına yardımcı olmak size kalıyor.

Sizin ona ihtiyacınız olması tahminen ona çok kuvvetli yaşam enerjisi verebilir. Babalar koruma kollama içgüdüsüne kolay karşı koyamaz, ama bazen bu da çalışmıyor onu da söyleyeyim.
Kanser hastalarından atlatanlar olduğunu bilmek yardımcı olabilir. Bir örnek de benim. Deneyimlerimi bakış açımı ara ara burada ve ekşiye yazdım yardımcı olacağını düşünüyorsan okutabilirsin.

Geçmiş olsun:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (13.10.17 15:55:12 ~ 20:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.