[]

Yardim

Selam arkadaşlar, akıllı ev aletleri üzerinde bir çalışma yapıyorum ve sizin de fikirlerinize ihtiyacım var. Evdeki akıllı ev aletlerini kontrol ederken dikkate alınması gereken parametreleri belirlemeye çalışıyorum siz de akılınza geleneleri yazarsanız sevinirim.

Örnek vermek gerekirse: Diyelim ki evdeki lambaları otomatik olarak kontrol etmek istiyorum, bunun için havanın ne kadar karanlık olduğunu veya odada kimsenin olup olmadığını veya hangi oda olduğunu (çalışma odasının ışıkları daha parlak, oturma odasının daha az parlak gibi) vb. parametrelere ihtiyacım var.

Ya da buzdolabının sıcaklığını kontrol edeceğim diyelim, bunun için dolabın içindeki gıda maddelerinin neler olduğu veya dolabın kapağının açılma sıklığı( akşam saatleri çok açılır gece saatleri açılmaz gibi) vb.

Siz de aklınıza gelen şeyleri aşağıdaki ev aletleri için yazabilirseniz sevinirim:


-Buzdolabı
-Çamaşır makinası
-Bulaşık makinası
-Fırın
-Lambalar
-Klima
-Kombi

 
kombi için sabit ortam sıcaklığı diyebiliriz. önceden belirlenen evin ortalama sıcaklığına gelene kadar evi ısıtması, ortalama sıcaklığa geldiğinde o sıcaklığı koruyacak kadar ısıtması. klima için de aynısını geçerli.

çamaşır makinesinin içine koyulan çamaşırların kumaşını tanıyıp ona göre program ve deterjan seçmesi gayet "akıllı" bi iş olur. want2die'ın dediği gibi gürültü meselesi de önemli. çamaşırların kokmaması için işlem bittiğinde kendi kendine kapağını açabilir, varsa kurutmaya geçebilir.

içindekini tanıyabilme fırın için de önemli. sadece kendi sıcaklığı değil pişirdiği şeyin sıcaklığı da önemli bir parametre, önceden belirlenmiş az pişmiş-çok pişmiş seçeneğine göre sıcaklığı ayarlayabilmeli.

tüm bu cihazların bulut üzerinden bir hesapla kontrol edilebilmesi, bildirim gönderebilmesi kısmı en temel özellik tabii.
  • Bruce  (13.10.17 09:18:05) 
Bulaşık makinesini bazen tam dolu olmadığı halde, içindekiler artık koktuğu için çalıştırmak zorunda kalıyorum. Boşuna su ve enerji gidiyor.
İçindeki bulaşıkların miktarını ve kirlilik oranını algılayıp ona göre su ve deterjan kullanabilir.

  • peggy  (13.10.17 11:02:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.