[]

gazetelerin dağıttığı ansiklopedi

eskiden gazete kuponlarıyla alınan ansiklopedilerin hiç bir değeri yok mu ? apartmanın girişinde geri dönüşüm kutusunun yanına atmışlar,bunların daha iyi değerlendirileceği bir yer yok mu ?

15-20 tane veya daha fazla ansiklopedi var. lazımsa alıp bir yerde saklayacağım.


 
sadece vintage dekor olarak belki ise yarar.

onlarin pek bir bilgi degeri yok, belki zamaninda vardi ama su anda cöp diyebiliriz, cünkü icerisindeki bilgilerin cogu gecersiz ya da degismis durumda.

90 yilindan kalma ansiklopedide mesela sunlar yok:

-hirvatistan, makedonya, simdiki birlesik almanya, slovenya etc.

-internet.

-suanda dünyadaki en büyük sirketlerden bazilari, google, facebook, amazon etc.

-cep telefonu-

daha niceleri. ek olarak o bilgiler bir tik uzaklikta artik.
  • kurnaz  (13.10.17 03:16:00) 
alma bir ise yaramaz. artik internet var ve zaten bu ansiklopediler son 20 - 30 senenin birikiminden mahrum - yanlislarini duzeltmenin bir yolu yok vs. geri donusum kutusu varsa hakkaten dunyaya en buyuk faydalari geri donusturulmek vasitasiyla olur.


  • robokot  (13.10.17 03:16:29 ~ 03:17:20) 
bu arada baska bir bilgi vereyim.

bizim evde eskiden grosser weltatlas vardi, yanlis olmasin ama orada ögrenmistim dogu ve bati almanyayi. yil 93-95 filandir. ben cocugum, sorsalar almanyayi iki almanya var diye biliyorum ben, yugoslavya var saniyorum. meger atlas eskiymis.

tüm bu ögrendiklerim sonucunda hala bonn bana daha bi baskentmis gibi geliyor :) :)
  • kurnaz  (13.10.17 03:22:21 ~ 03:22:31) 
zamanla birlikte evde birer yük gibi görünseler yeni nesil kaynaklar ile bunlar arasında kavram tanımlamalarında farklılıklar, sadeleştirmeler çeşitli düzeltmeler söz konusu olabiliyor. Yine o milliyetin verdiği büyük larousse daha sınırlayıcı, kesin ve soğuk havada/üslupla bilgiler sunarken, hürriyetin verdiği ana britannica da okuyucuyla daha bir yakın adeta konuşur gibi düşünmeye sevkeden bilgiler sunuyor.
pdf olarak varsa belki sorun değil geri dönüşüme bırakmak ama şarj/elektrik yoksa kitaplar hala gereklidir.

  • 1adam  (13.10.17 03:32:10) 
Büyük larus var dükkanda açıp okuyoruz, basıldığı tarihin bilincinde olduğun sürece sorun çıkmıyor. Atılmaz, günahtır.


  • kargn  (13.10.17 04:40:33) 
niye atasın yahu. içinde internette olmayan dünya kadar bilgi vardır. güncele sahip olmayabilir, ama geçmişe dair internette bulamayacagin tonla bilgi vardir.


  • tabudeviren  (13.10.17 09:17:30) 
@tabudeviren allah aşkına içerisinde internette olmayan bir bilgi nasıl olabilir?


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (13.10.17 09:59:13) 
kendinize yük edecek, koyacak yeriniz varsa alın lazım olur. ama maalesef kullanmayan bir kişi için daha iyi değerlendirilebilecek bir yer yok.

doğru, son 20-30 yıllık bilgiyi içermiyor. ama nikola tesla olsun, einstein olsun, newton olsun bunlarla ilgili nefis bilgiler vardır mesela. sadece son 20-30 yıl yoktur.

bizde de vardı ne ana britannica'lar, meydan larousse'lar. artık bilgiye ulaşmak kolaylaştı, evde de yer kalmadı, değerlendirelim dedik. sahafa verdik almadı. parasıyla değil, al götür dedik o bile dükkanına yük etmedi. doğuda falan durumu olmayan okullara bağışlayayım dedim, onlar bile almadı. en son kağıt toplayıcıya verdim, aldı götürdü.

ya vintage dekor olarak kullanırsınız, ya eviniz yeriniz boldur, doldurup nostalji yaparsınız. yoksa bilgiye ulaşmak için artık geçersiz bir kaynak.
  • kibritsuyu  (13.10.17 12:22:15) 
Bizim orada bir cami dışına kitaplık yapmış, isteyen alabilir, diyor. Oraya bırakıyorum artık okumadığımız kitapları / ansiklopedileri. Ben zamanında evde okuyacağım kitap kalmamışsa açıp Larousse okuyan bir çocuktum. Bilgimi çok artırmıştır. Ama benim çocuklarım ansiklopedi okumuyor, araştırmalarını internetten yapıyor. İşin aslı bu kanaldan güncel bilgiye ulaşmak daha kolay.


  • SiyamkedisiZorro  (13.10.17 12:32:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.