[]

Sağlıklı Vücut İle İlgili Sorular

Merhaba

Birkaç sorum olacaktı, fikirlerinizi merak ediyorum. Öncelikle düzenli spor yapmaya başladım ve hemen hergün takip ettiğim bir programım var. Onun dışında düzenli bir yaşamım var, işim, dinlenme vakitlerim, yemek yediğim zamanlar gayet bir rutin çerçevesinde. Alkolü haftada 2-3 kez alan biri olarak onu da neredeyse hiç kullanmıyorum, belki 10 günde bir. Şimdik, sorularıma gelirsek :

1. Spor dışında da işim sırasında sık sık hareket ediyorum, hareketten zarar gelmez kanısındayım öyle değil mi ?

2. Tatlıyı çok seviyorum ve sık sık tüketiyorum. Öyle bir oturuşta yarım pasta, bir sürü çikolata vb. yemiyorum ama örneğin 1 dilim cheesecake yiyorum mesela. Tatlıyı sırf şekerin zararından dolayı azaltmaya çalışıyorum, meyve tercih ediyorum ki bu konuda ilerledim ama gene de yeri geliyor bir parça çikolatayı canımın çektiği oluyor. İstemezsem hiç yemem ama baya arıyorum, yemek istiyorum. Yediğimde de mutlu oluyorum :) Sizce azaltmalı mıyım yoksa daha kontrollü mü yemek gerekli ?

3. Vücudum fit ve sağlıklı. Olması gereken kilo ve vücut ölçülerinde olduğumu sanıyorum. Öte yandan 1 parça daha sıkı olabilir hissiyatındayım. Bunun için yeme alışkanlıklarımı, egzersiz programlarımı değiştirmeli miyim yoksa daha farklı bir yolu var mıdır ?

Şimdiden teşekkürler

 
o kadar tatlıdan bi şey olmaz. İş sırasında da hareketli bir hayatınız varsa kaloriyi arttırmanız bile gerekebilir.


  • otonomo  (13.10.17 02:05:19) 
tatlı demek zehir demek değil. sadece aşırı şeker vucut için iyi değil. aşırı şekerden kasıt ise aslında pasta veya çikolatadan çok gazlı içecekler. bir kutu kolada yaklaşık 20-25 kesme şekere denk miktarda şeker var mesela.

şekerin bir tür bağımlılık yapıp mutluluk verdiği zaten biliniyor ama kalıcı değil. devamında vucut gene istiyor.

ben adım adım şekeri azalttım hatta bir dönem hiç çikolata-şeker de yemedim. aslında bakarsan o dönemde kendimi daha enerjik daha az yorgun ve kafa olarak da daha dinç hissediyordum.
  • orpheus  (13.10.17 02:13:38 ~ 02:13:54) 
Şekeri hayatımdan çıkardığımdan beri çok daha iyi hissediyorum kendimi. bir süre sonra aramıyorsun bile. Bunun kilo ile de alakası yok. çok daha sağlıklı olursun muhtemelen.

Canım tatlı istediğinde muz yiyorum ya da kahve (bazen aromalı) içiyorum. Tatlı ihtiyacımı kesiyor.

Bunun haricinde gün içerisinde 3-4 dilim ekmek tüketiyorsan karbonhidrat ihtiyacın karşılanmış olur. Ekmek için de tavsiyem eğer istanbulda yaşıyorsanız halk ekmekte satılan tam buğdaylı organik ekmek. Diğerlerine nazaran daha tok tutuyor.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (13.10.17 02:24:14) 
1. Çok ekstrem şekilde hareket değilse sorun yok, zarar gelmez.
2. Ben kontrollü yiyorum çikolata ve tatlıyı. Tamamen kesmedim, arada küçük bir parça yerim o bana yeter (haftada bir, 10 günde bir falan). Dediğin gibi yediğimde mutlu oluyorum, iyi hissediyorum. Yememek için kendini o kadar zorlamak da iyi değil bence, psikolojik açıdan yıpratıyor.
3. Düzenli spor yapmaya yeni başladın sanırım, kendine biraz zaman ver. Zaten egzersizlerin de zamanla level atlayacak, illaki sıkılaşırsın.
  • peggy  (13.10.17 10:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.