[]

Ortalama kullanıcının Macbook vb ısrarı

Okulda,çevremde vb yerlerde gözlemlerime göre bir çok kişi de bir macbook hevesi var.Bu bir çok kişi dediğim kişilerin yüzde 90'ı ortalama bilgisayar kullanıcısı.Ne yaparlar?Arada internette sörf(cogunlukla mobil), derste not alma, office programları ile ödev ve proje teslimi,arada sırada dizi film.Bu kişilerin macbooka yönelmesinin sebebi nedir?Sırf bunlar için 4000 veya üstü vermeye değer mi?Apple iyi pazarlıyor diyebilir miyiz? Parasının hesabını bilmeyenleri ayrı tutuyorum tabi.İsterse macbook pronun son modelini alsın.Bu bahsettigim kisiler genelde dusuk veya orta halli geliri olan kisiler.Neden bu ısrar? Benim kaçırdığım noktalar mı var?Son olarak bu kişiler çoğunlukla mobil olarak internet kullanan kişiler,macbooku fazla açtıkları da yok. Okulda konuştuk bugün biraz bu konuyu da, sizin fikirleri merak ettim.


Edit: Görüşlerini saygı çerçevesinde belirten arkadaşlara teşekkürler. Diğerlerine diyecek kelime zaten yok. Daha önce kullanmadığım için kaçırdığım noktalar varmış.

 
amerikan filmlerinde falan reklami yapiliyor, statu iste. onu kullaninca daha batili hissediyor kendini


  • partizan  (13.10.17 01:34:31) 
pili çok uzun giden
satış sonrası ciddi destek veren
kasası düzgün tasarlanmış ve stabil
ısı veya ses sorunu düşük olan kaç cihaz biliyorsun?

+ iyi pazarlıyor belki ama value var kesinlikle, uzun vadeli bakarsan. plastik notebooklar birkaç yıla çöp olabiliyor.

İnsanlar renault varken mercedes/bmw neden alıyor diyen pek yok nedense ama çok benzer aslında.
  • christopher nolan  (13.10.17 01:49:11) 
Hafif ve hızlı. Ortalama kullanıcı olmasıyla alakalı değil sürekli kullanıcı olmakla alakalı.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (13.10.17 01:51:12) 
macbook kadar sorunsuz pcler de macbook fiyatına satılıyor. aslında macbooklar parası olan düz kullanıcı için daha uygun çünkü çok daha basit. sırf şarjı ve kullanım ömrü için tercih edilebilir, zira retina sonrası macbooklar evladiyelik sayılır.

ha ben alır mıyım almam, (her halükarda directx için windows kurulacağını varsayarak) işin içine orta üst gpu'lu üst sınıf notebooklar girdiğinde f/p açısından macbook'tan bayağı öndeler.
  • yuto  (13.10.17 01:53:08) 
Şu anda fiyatı astronomik geliyor olabilir ama (dolardan dolayı) 2014'te 2760 liraya almıştım benimkini.

Macbook Air 13" / 120 gb ssd / core i5 / 8 gb ram

Şarjı uzun gidiyor.
Fan sesi yok.
Hafif.

Bu üç özelliği sağlayan DAHA UCUZ cihaz varsa onu alırdım ama yoktu malesef. Şimdi de yok. Ben yazılım geliştiriyorum, bilgisayarı taşımam gerekeceğinden yeni masaüstü almamıştım, masaüstü bilgisayarım da var. Benimle aynı hassasiyete sahip ortalama kullanıcılar da olabilir, tercih sebebi bu olabilir.

Elma görmek için alan yok mudur, o da vardır.
  • hayirsiz  (13.10.17 01:57:46 ~ 02:00:30) 
ha bi de windows native touchpad ve çoklu masaüstü olayına çok geç el attı. geçen seneye kadar falan mouse olmadan doğru dürüst kullanılabilen pc notebook yoktu piyasada, zira synaptics bok püsür arayüzleri aşırı gecikmeli çalışıyodu.


  • yuto  (13.10.17 01:59:57) 
İnsanlar para harcamayı bilmiyorlar çünkü genelde. Tüketim kültürünü mantığa dayalı yapamayan, her sosyoekonomik katmandan, insan yığını sizin bahsettiğiniz. Eğer biraz mantıklı davranılsa ne 1 dolarlık kapları, selfie çubuklarını 30-40 liraya kakalamaya çalışan dükkanlar olurdu ne de 2 seneye planlı eskitilen ürünler. Ben 2012 senesinde aldığım kalas asus laptop'u ssd takviyesiyle çatır çatır kullanıyorum. 5 sene öncesine göre yaptığım tek bir değişik aktivite olmadı. İnsanların büyük çoğunluğunun da -yani apple'ı zengin edecek kadar çoğunluğun- bunlara gerçekten ihtiyacı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.


  • hincaluluc  (13.10.17 02:07:52) 
6 sene önce aldığım samsung u çatır çatır kullanıyorum. Bozulana kadar da değiştirmeyi düşünmüyorum. Günümüzde laptop a büyük paralar ödemek gereksiz.Akıllı telefonlar çıkınca bilgisayar kullanımı azaldı.


  • gölgede aynı  (13.10.17 02:19:15) 
Diğer markalar da aynı fiyata diyenler ya sayı saymayı bilmiyor ya da hiç dayak yememiş. Tamam, onlar da pahalı ama çoğu Macbook seviyesinde değil(xps, zenbook, yoga vs).

Zaten her zamanki gibi cevapların çoğu sorudan sapmış.

Bana göre sorunun cevabı reklam. Apple en başından aldı, yürüdü ve standardını korudu. Bunu da çok iyi pazarlıyor. Parası olan ortalama kullanıcının Macbook almasının nedeni, ortalama bir insanın o seviyede genelde sadece macbook'u tanıması/bilmesi. Ha neden ihtiyaç olmadığı halde o paralara çıkılır? Kendi açımdan bakarsam, hoşuma giden şeyi elde etmek isterim. Bunun için de verebildiğim maksimum parayı vermeye çalışırım, diğer insanlar hakkında pek fikrim yok.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (13.10.17 02:21:21) 
Apple hem iyi pazarlama stratejisi olan bir marka, hem de MAC Windows'tan çok daha farklı bir kullanım deneyimi sunuyor. Alışınca vazgeçemedeğiniz kendine has özellikleri var. Bunun için eskiten gidip yenisini alıyor. Direk vazgeçtiğiniz özellikleri de var. Mesela oyun oynanmaz. Oyuncular Mac almaz.

Geri kalan kitle merak edenler ve aha o da bilgisayar bu da bilgisayar, araba ayağımı yerden kessin yeter tarzında düşünenler. Bunlar da birbiriyle kaga edip duruyor niyeyse.
  • otonomo  (13.10.17 02:29:32) 
@konetsu hafif ve ince olmasi mac'e de has degil zaten pili daha uzun giden ve daha hafif modeller var(notebookcheck'e baksin merak eden).

Ben ancak aylik 50 bin gelirim olursa alirdim "prestij" icin
  • toua tokuchi  (13.10.17 02:38:39) 
Ben Windows'ta olmayan müzik programları kullanıyorum, müzikle uğraşan birinin başka bir seçeneği yok.

Ama diyelim müzikle ilgim yok, ekşi'ye girip sayfalarda dolaşmak bile Mac'te daha üstün bir deneyimle yapılabiliyor. Olaya 42 gb ram 32 gb ekran kartı 9.5 ghz işlemci diye bakmaktan vazgeçip Macos vs Windows diye bakınca anlayacaksınız.

Üstte biri yazmış 16 gb ram seçeneği yok diye, yok öyle bir şey, parasını basarsan var. 1 terabayt ssd de var.

Ha Macos'un Windows'tan üstün olduğu yanların farkında bile olmayan birçok Mac kullanıcısı da vardır tabii, onun da arkasındaki elma hoşuna gitmiş almış demek ki, bizi ilgilendirmez.

Ayrıca her şey dönüp dolaşıp yine Türk lirasının ezik bir para birimi, Türk devletinin rezil ve hortumcu bir devlet olmasına geliyor. Amerika'da tüm özellikleri fulleyip alabileceğiniz en pahalı Macbook 4200 dolar, bizde en ucuz modeli 6300, en pahalısı 20500 lira.
  • i was made for you  (13.10.17 02:50:53 ~ 02:59:35) 
@i was made for you
"ekşi'ye girip sayfalarda dolaşmak bile Mac'te daha üstün bir deneyimle yapılabiliyor."

bunu biraz acar misiniz?
  • qazwsx  (13.10.17 04:22:14) 
Buradaki cevaplardan da anlaşılacağı üzere Apple ürünlerinin asıl başarısı insanlarda sadece marka algısı yaratmak değil, onlara ihtiyaçları olmadıkları şeyleri ihtiyacı varmış gibi göstererek "evet Apple olduğu için aldım" cevabını verdirmeyip bu kararlarını haklı çıkartacak sebepler uydurmalarını sağlamakla gerçekleşiyor.

Ferrari sahibi insan "ağbi çünkü koltuk derisi öyle rahat ki bel ağrımı geçirdi" diye bahane uydurmaya çalışmaz, "aldım çünkü Ferrari amk, ayrıca sana ne" der geçer. Apple kullananlar da böyle dese valla billa kimse bok atamayacak onlara. "sana ne amk logoya veriyorum parayı" diyen insana ne diyebilirsin ki zaten.

Ama ne yalan söyleyeyim cevaplarda "macos daha stabil" cevabını görmediğime üzüldüm.
  • Bruce  (13.10.17 08:07:01 ~ 08:10:40) 
logic diye bir program var müzikle uğraşanlar için baya gerekli ve macbookta var sadece, bunu da bir sebep olarak sayabiliriz


  • vedatchilipeppers  (13.10.17 09:59:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.