[]

Freelance İş Sorunları

Merhaba;

İyi akşamlar, bir internet sitesi aracılığıyla bir takım sosyal medyada paylaşılacak görsellerin tasarımını yaptım ve karşılığında 600₺ aldım. Söz konusu tasarımlar iki hafta kadar önce onaylandı ve yayınlanmaya başlandı, normalde iş bitip onaylandıktan sonra revize alınmaz, bir iki revizeleri olduğunu söylediler, ben de iyi niyetimle istediklerini yaptım ancak sonradan fark ettim ki bu iyi niyetimden ötürü değişen planlamaya uygun yeni tasarımlar istenmeye döndü iş. Ben de kendilerine kibarca yapamayacağımı ilettim.

Bunun üzerine adam benden ödemeyi geri istedi, aldığı hizmetten memnun olmadığını söyledi. Ben de geri iade edemeyeceğimi söyledim. Sonrasındaysa bana icra takibi başlatacağını, kendisine fatura kesmediğimi bu yüzden de başımın derde gireceğini söyledi. Bu durumda sizce ne yapmalıyım? Karşı taraf bana hukuki olarak bişey yapabilir mi?

1- Para bana bankamatikten yatırılarak ulaştı
2- Aramızda mailleşme yok ama whatsapp yazışmaları var

Bilgi verirswniz sevinirim.

 
banka gönderiisnde açıklamaya ne yazıyor ?

600 tl için uğrsşmaz, seni çömez bulmuş belli ki adam çakal senin gözünü korkutmaya çalışıyor

adamla bir daha arar ise avukatınızın iletişim bilgilerini alabilir miyim, avukatım görüşecek kendisi ile dersin. hönk diye kalacaktır
  • oscar  (13.10.17 00:53:35) 
ben de benzer durumda kaldim 3-5 ay once. dava edecez dediler. edin dedim. avukata verdik dediler. peki dedim. 2 gun sonra muhasebecileri aradi 3-4 kez konustuk. "ya bu parayi hak ettiginizi dusunuyo musnuz gercekten :((" falan dedi en son kjsks. fatura kesmedikleri icin onlar da suclu, bu ortaya cikarsa her ikinizin de basi yanacagi icin o yola gireceklerini sanmiyorum.


  • hjarteblod  (13.10.17 00:57:46) 
amatör blöf yapmışlar bir şey yapmazlar merak etmeyin ama revizeler başta anlatılan yapının dışında, major değişiklikler değilse yayınlansa bile bu değişiklikleri yapmalıydınız bence, bu tarz işler içinde bir süre bakımını da kapsar; eğer tersi ise de sektörde iş sıkıntınız yok, onlardan sonraki gelecek işler de önemli değilse rest çekmeniz normal.


  • gezegen olan pluton  (13.10.17 01:04:55 ~ 01:05:58) 
Yurtiçinde piyasaya kendilerini zeki çalışanları salak zanneden bu asalaklar hükmediyor. Korkmayın hiçbir bok yapamazlar.

Bir daha ulaşırlarsa verin lan mahkemeye de. kim daha çok ceza yiyecek bakalım de.

Siz 600 lira için fatura kesmek zorunda değilsiniz bu arada ama onlar gider pusulası kesmek zorunda.
  • otonomo  (13.10.17 01:37:11 ~ 01:37:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.