[]

Sayın Gitarist Ekşiciler!!

Hepinize hayırlı aksamlar sayın arkadaşlar size gitar ve müzik kulagı hakkında bir sorum olacak sorum şudur = ben slow arabest tarzında gitar çalabilen orta düzeyde birisiyim klasik herkez kadar akor basabilen biri olarak sizden ricam '' gitar çalan kesimin %80 inin benim çaldığım şarkılara merakı olmadığı kanaatine vardım ne alaka derseniz ( misal bengünün 1-2 şarkısı ibrahim erkal doğuş ahmet kaya ) gibi müziklerin akorlarını araştırdıgımda ve youtube 'a koyulan amatör videoları takip eden birisi olarak çok fazla video bulamıyorum yukarıda bellirttigim ve benzeri sanatçıların şarkılarına pek talep yok demekki '' böyle ekşi duyuru gibi şarkı akorlarını solosunu ne biliyim introsunu soru şeklinde sorupta bana yardımcı olabilecek bir ekşi duyuru tarzında bir site var mıdır?

mesela adama şu şarkının arkorlarını arpejini introsunu solosunu çıkartırmısın tarzında soru cevap veren bir site mevcut mu?
teşekkürler

 
yaz buradan yardımcı olmaya çalışalım. yalnız şifre yazarım gerisini sen çözersin. öyle "şu parmak şuraya bu parmak buraya iki salla bir çek" gibi saçmalıklar bizim kitabımızda yazmaz.


  • alperz  (12.10.17 20:38:20) 
o kadarda kötü değilimdir herhalde :D teşekkür ederim ben sana bir kaç şarkı yazayım müsait oldukca yazarsın
bengü kapıda yanlızlık ,saygımdan,unut beni,yaralı
teoman kupa kızı sinek valesi
toygar ışıklı hayat gibi,bu bir veda
gökhan kırdar üstüme basıp geçme yar

şimdiden teşekkür ederim! acelesi yok tekrardan belirteyim
bunların aralarında akorlarını paylaşılmış siteler buldum fakat işte solosu introsu süslemesi falan yok (bu arada sesim bi hayli kalın ciddi anlamda )
  • caner555  (12.10.17 20:50:19) 
balık tutmayı öğrenmek yerine balık istiyosun anladığım kadarıyla :)
gitarı geliştirirsen eğer kulağın da gelişecek, introyu soloyu duyup çalabilecek noktaya geleceksin.
bi şarkının solosunu çözemiyorsan seviyenin üstündedir, daha basit şarkılar dene.
  • nocturness  (12.10.17 21:23:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.