[]

yeni çalışan - kıdemli çalışan

şimdi bir departman müdürü olduğunuzu düşünün.

yabancı olduğunuz bir sektöre gelmişsiniz.
kıdemli çalışanların kölesi olmuş vaziyettesiniz. sürekli yönlendiriliyorsunuz.
kıdemli çalışanlar tahammülsüz insanlar.
ama firma onları müdür yapmak yerine beni müdür olarak işe almış.

ne yapılabilir?

+soru işe yeni alınmış tecrübesiz bir elemana da yapmadıkları taciz hakaret kalmıyor ve eleman bana şikayete geliyor.

bu meksika çıkmazından nasıl çıkılır?

 
bu hep olur genelde. yeni mudur kopruden gecene kadar ayiya dayi demek zorunda. 6 ay 1 yil bu arkadaslarla guzel guzel gecinir isi ogrenir sonra dalgasina bakar


  • oscar  (12.10.17 11:17:31) 
Eğer yeni elemanları korursan eskiler her türlü pisliği yapar. Şirketin eskisi olanlar yeniyi yer. Yeni müdürü de yer. Sen de tehlikedesin.
Ya bu konuyu takmayıp, doğrucu davut olmaktan vazgeçip işyerinde bir süre rahat edeceksin, ya da kelleyi koltuğa alıp uğraşacak ve bol bol canını sıkacaksın.
Ben dayanamam deyip de ikinci adımı seçersen sana en büyük tavsiyem, yaptığın her konuşmayı insan kaynaklarını da bilgilendirip yap. En önemlisi, senin üstündeki yöneticiye açıkça danış. Atacağın her adımı o onaylasın. Yoksa bir sorun olduğunda sen tek sorumlu olursun. Üstündeki yöneticiye açıkça danış, sana ne derse onu uygula.
  • lovemyself  (12.10.17 11:25:33) 
Bence bu konuda şimdiye kadarki en iyi metodu tayyip erdoğan gerçekleşleştirdi. Bu aslında bir çıkmaz değil, süreç. Pektabi de düzgün bir işleyiş için aynen üstteki arkadaşınızın tarif ettiği gibi olacak, firma yerinde bir hamle yapmış. Aslolan şey işleri öğrenmek değil, işleyişi öğrendikten sonra sizin yapacaklarınız.

İş çok teknik bilgi istemiyorsa yeni personel size şikayete geldiğinde onu kendisini geliştirmesi için motive edebilirsiniz, diğer eski personellere söz geçiremediğiniz yahut bundan çekindiğiniz intibasını ona vermemelisiniz. Sonra vakti geldiğinde iş dağılımında ufak değişiklikler yaparak ileyeceksiniz. Zaten efektif değişikliklerse bunlar personelin bir kısmının da takdirini kazanmış olacaksınız. Şunu da çok gözardı etmemek lazım, istense de istenmese de alt tarafta rekabet ve kontrol edilebilir problemlerin olması kalabalık birimlerin yöneticileri için iyi birşey.

edit: üsttekinden kastım oscar. Çünkü küçük de olsa tecrübelerim bana gösteriyor ki, kime danışırsan danış. Kimi bilgilendirirsen bilgilendir aslolan şey başa geldiğinde herkes sonuçla ilgileniyor. Seni işten kovabilecek yetkileri dışında olan kim olursa olsun karşında duracak kişi sizin şirketten bile olsa onlara rağmen gemiyi limana yanaştırdın mı olay bitmiştir. Ama gemiyi limana yanaştıramadın ve her kararını yekten patrona da danışarak alsan bile yani doğru kararlar da almış olsanız ama işler ters gitse öngöremediğiniz major nedenler çıksa başarısızlık başarısızlık olarak nitelendirilecektir.
  • mete kudur  (12.10.17 11:32:05 ~ 11:35:10) 
denge siyaseti yapacaksın bir süre sonra ilerleyen zamanda daha net tavır koyacaksınız.


  • basond  (12.10.17 11:32:30) 
Genel kuraldır:

* Yapamayacağın şeyi sakın kimseye söyleme. Lafının etkisi kalmaz.

* Bir lafı söylediğinde değişiklik olmayacaksa sakın söyleme.

Yani adama asarım, keserim, atarım deyipte atamazsan; o adam seni bir daha takmaz. Ya da adamla gidip konuştun, "tecrübesiz elemana iyi davran, anlayışlı ol" dedin. Biliyorsunki adam bunu zerre takmayacak, söyleme...

Ne yapabilirsin:

* Eşek gibi çalışıp, işi öğreneceksin. Gerekirse kursa git, hoca bul, kitap al...
* Elemanlar üzerinde işe yarayacağını düşünüyorsan, tatlı sert uyar. Yaptıklarınızın farkındayım mesajı ver.
* Tolere edebileceğin (işten ayrılsa takmayacağın) kişiler varsa, sert ve katı ol. Yaptıklarına müsaade etme.
* Dışardan eleman bulabiliyorsan, yeni tecrübeli eleman bulmaya çalış. İşe sen alırsan, lafını daha çok dinleyebilir. Baştan detaylı konuş.


.
  • kartallar yuksek ucar  (12.10.17 11:41:05 ~ 11:41:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.