[]

Yanık Tedavisinde Domuz Yağı kullanılmalımı.

Herkese Merhaba,

Bir arkadaşımın çay dökülmesi sonucu bacaklarında yanıklar oluştu, hastahaneye gidildi, doktorun verdiği tüm ilaçlar ve solüsyonlar kullanılıyor ancak etraftan domuz yağı kullanılması yönünde bir kaç bişey duydum. Önce normal domuzun yağı olarak düşünsemde içinde domuz yağı bulunan krem gibi bireymiş bu. Daha önce kullanan yada etrafında kullanılan varmıdır, işe yarar mı birde nerden bulabiliriz bu meredi

Şimdiden teşekkürler

 
selam. domuz yağını duydum ama başka bir şey önereceğim. aneannemin bir merhemi var. yanıklara sürüyor hiç izi kalmıyor, mucize gibi bir şey. baya ciddi yanıkları geçirdiğine şahit oldum. içinde havaciva diye bir şey var. bitki galiba bu. aktardan alıyorsun birşeylerle karıştırıp sürüyorsun.
tam tarifini istersen anneme sorayım.

  • istanbul kanatlarimin altinda  (12.10.17 11:16:10) 
Ya ben küçükken çok ciddi bir yanık vakası geçirdim. Süt döküldü falan doktorlar bu yanık izi geçmez falan demişlerdi kolumda ama babam şu kitaptaki merhemi uygulamış ve hiçbir iz Yok şu an
www.hakikatkitabevi.net

  • benaslindayohum  (12.10.17 11:40:00) 
amme hizmeti yapayım, anneme teşekkür edersiniz :)

bir su bardağı has zeytinyağını ateşte iyice kızdırın. yağın dumanı çıkmaya başlayınca kibrit kutusu kadar balmumunu içine atın. balmumu eriyince bir tutam havaciva bitkisini bu karışıma ekleyip altını kapatın.

"yalnız balkonda tekli tüpte falan yapsınlar, dayanılmaz derecede kötü kokuyor" diye de eklemiş.

balmumu ve havaciva aktardan alınabiliyormuş.

sonra bu böyle kırmızı-bordo bir renk olacak. yaptıktan sonra bir küçük kavanoza koyup ecza dolabında bekletebilirsiniz, hiç bozulmuyor.

edit. @peggy'e uyarısı için teşekkür ederim. şu kısmı da hatırlatmam gerekiyor galiba. ailemizde doktor dolu. onlar da kullanılmasını destekliyorlar. çünkü mantıken bakıldığında etkili bir şey. ikincisi, birçok yanık tedavisinde etkili oldu.

çalışma şeklini de anlatayım. bu merhemin asıl amacı havayla yanık yerin temasını kesmek. balmumu bu işe yarıyor. havaciva da acıyı, ağrıyı kesiyor. zeytinyağını açıkçası ben de bilmiyorum.

örnekleri de şöyle. 2 sene kadar önce dayımın eşinin yüzü yandı gaz patlaması sonucu. şu an hiçbir şey kalmadı mesela. aynı şekilde elektrik çarpması sonucu kol ve bacaklarında ciddi yanıklar olan temizlikçi ablada da iz kalmadı.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (12.10.17 11:42:57 ~ 12:06:17) 
Domuz yağını hiç duymadım. Ama Aloe vera bitkisinin içindeki jelimsi sıvının yanıklara çok iyi geldiğini söyleyebilirim, bir yerim yandığımda hemen bir yaprak koparıp içindeki sıvıyı sürüyorum hemen geçiyor, kabarmıyor bile.

Ama daha ciddi yanıklarda doktorunuza danışmadan bir şey yapmayın derim.
  • peggy  (12.10.17 11:48:57 ~ 11:49:30) 
Sabah sabah ne güzel insanlar gelmiş buraya yahu :) hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

@istanbul kanatlarimin altinda sana ayrı, valide hanıma ayrı teşekkür eder güzel ellerinden öperim akşama deneyeceğim.

@benaslindayohum sanada teşekkür ederim.

@peggy Aleovera yı nereden bulabileceğim konusunda en ufak bir fikrim yok, ama bulabilirsem onuda deneyeceğim. Çok teşekkür ederim
  • ugrcn  (12.10.17 12:05:01) 
@ugrcn, tüm çiçekçilerde vardır, bazen büyük süpermarketlere de geliyor, saksıda satılıyor direkt. Fiyatı da uygun.


  • peggy  (12.10.17 12:07:17) 
Benim yüzüme kızgın yağ patladığında annem kantoron yağı sürmüştü, iz-miz kalmadı

Havacıvalı tarif için annene ben de teşekkür ederim istanbul. Annemden hatırlıyorum ama nasıl yapıldığını yazıya dökmemişiz. Harbi kötü kokuyordu yaparken, hatırlıyorum.
  • SiyamkedisiZorro  (12.10.17 12:18:12) 
Babam benzinli bir şekilde yandı. Halam ilaçlar harici yumurta sarısı yağı yapmıştı iz kalmadı sadece kulaklarının yarısı yok. Bakıldığında hiç yanmış gibi değil.


  • fasulyek  (12.10.17 12:54:17) 
iz birakma ihtimali olan yaniklara kocakari metodlarini kullanarak iz kalma ihtimalini arttirirsiniz anca.


  • robokot  (12.10.17 13:22:59) 
Yanıktaki hasar iyileştikten sonra kantaron yağı, aloevera ya da domuz yağı kullanabilirsiniz.
Ama henüz yara halindeyse kullanmayın, tahriş edebilir veya farklı bir reaksiyon gösterebilir.

Domuz yağı direkt bulursanız o da olur, annemler yanık izlerinde domuz yağı kullanarak büyümüş, hiçbirinde iz miz yok maşallah.
  • bir nick var benden iceri  (12.10.17 14:00:43) 
geçmiş olsun.

şu an için bir şey öneremeyeceğim ama sonradan arama yapacaklar için aklınızda bulunması için yazıyorum. ilk yanık anında refleks olarak koşup suyun altına tutulur. suya tutmayın, yanık yere buz koymayın. sadece zeytinyağı sürün. zeytinyağı bir mucize. evet suya tutmak kadar rahatlatmayacaktır belki, ama iz kalma ihtimali azalacaktır.

yanan ocağın kenarında kalıp cayır cayır kızmış kaşığı avuçladığımda ortalığa yanık et kokusu yayılacak kadar elim yandı, kaşığın izi tuttuğum parmaklarıma çıktı. ben bağrınıp suya koşarken eşim tuttu, zeytinyağı döktü. hiç rahatlamadım ama sonradan da hiç su toplayıp şişmedi. sonra da geçti. iz falan da kalmadı.
  • kibritsuyu  (12.10.17 14:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.