[]

duyurunun fotografcilari, fotograf cekmeyi sevenleri, amatörleri sorum size

simdi benim amacim güzel fotograflar cekmek ama profesyonel olarak degil, gördügüm yasadigim bazi güzel anlari güzelce fotograflamak. yasadigim yer ek olarak fotojenik onlarin bazi fotolarini cekmek.

sistem kameralar ile kompaktlar arasinda kaldim, daha dogrusu kullananlarin tecrübesi güzel olur. muhtemelen sistem kamera alsam dahi baska hic bir lens almayacagim.

2. olarak kompakt kameralarda cok ufaklar ile büyükler arasinda düsünmekteyim.

mesela sunun gibi hem tasimasi kolay hem iyi seyler mantikli
www.amazon.de

ama sonra diyorum ki sunda 35 zoom filan var, pili daha uzun süre gidiyor.

www.amazon.de

bunun gibi tam kompaktlar ile digerleri bridgeler arasinda bana ne gibi artilar eksiler önerebilirsiniz?

sistem kamera olarak sordum ama onlar pek mantikli gelmiyor iste, bu iki kompakt kemara türü üzerine öneriler daha uygun düsününce.

sistem kamera alsam nikon mu canon mu tartismasina aday olurum bu arada, o konuda önerileriniz var mi?

 
güzel fotoğraftan kastın nedir mesela? keskinlik mi, doğru renk mi, netlik mi? "bunların hepsi olsun, genel olarak gördüğümü çeksin" mi?
yeterli ışık koşullarında yukarıdaki makineler hemen hemen gördüğünü çeker. ama senin gördüğün şekil fotoğraf olarak bakıldığında güzel durmayabilir, hatta çok büyük ihtimalle seni tatmin etmez. kimseyi etmez, güzel fotoğraf dediğimiz şey için estetik "oyunlar" gerekir çünkü (ön plan-arka plan ayrımı, fotoğraftaki en koyu ile en açık renk arasındaki farkın genişliği gibi detaylar)

şimdi niye böyle fuzuli gibi görünen bir giriş yaptım? ben de seninle aynı yola çıkmıştım, bütçem yetersizdi, dslr'a girişememiştim. bu kompaktlarla çekeceğin fotoğraflar cep telefonuyla çekebileceklerinden(zoom hariç) çok da farklı olmayacak. güzel fotoğraf için diyafram esnekliği lazım, kaliteli sensör lazım, o fotoğrafı işleyebilecek işlemcili bir gövde lazım...

çok uzatmayacağım, yukarıdaki makineler seni kesmez. bütçen yeterse sony a6000 ve olabilecek en ucuz lensi seç(kit lens ile alırsan o da olur), çekmeye başla. "çabuk sıkılacağımı biliyorum, oyalayacak bişey olsun" demiyorsan vereceğin paraya değecektir. estetik duyguları gelişkin bir insansan cidden tatmin etmez kompaktlarda çekeceğin fotoğraflar. daha bu işin poz değeri var, iso'su var; ışık koşuluna göre bunları ayarlaman lazım ve bunlarda bu ayarlar için gidebileceğin sınırlar az.

aynasız makine ile kompaktlar aynı şey değil, a6000(mirrorless diye geçiyor) kompakt gibi ufak görünse de linktekilerle dağlar kadar fark var kalite açısından. boyut olarak ise aynı.

yukarıdakilerin a6000'e göre hiçbir artısı yok. düşünmen gereken tek şey para, araştır et, aradaki farka değer ama veremem diyorsan yapacak bir şey yok tabii.

tabii sadece görüntü kalitesine bakma makinede, mesela multimedia özellikleri(wifi, nfc vb.) de önemli.

ikisi arasında ben optik stabilizeri olduğu için ikinci linktekini alırdım, detaylı bakamadım ama ilk göze çarpan fark bu oldu ki bence önemli.
  • Bruce  (11.10.17 19:25:49 ~ 19:55:08) 
Bu işin olayı şudur; baktıkça “onu alacağıma şu kadar daha koyup şunu alayım” denir, fakat bu durumda makina gittikçe büyür ve komplikeleşir, öyle olunca da taşıması zorlaşır. Böylece yukarıda bahsettiğin amaca hizmet edemez.

Taşınabilirliği en yüksek olan ufaklıklar arasından bakmanı öneririm, zira senin amacın için en önemli kriter bu bence.
  • manuel mandalina  (11.10.17 19:47:44) 
Düşündüğün amaçlar için taşınabilirlik çok önemli kriter. SLR alırsan çoğu durumda yanına almayacak ve fotoğraf çekememiş olacaksın. Bence örnek verdiğin 2 compact makinanın arasında bir şey seç. İlki fazla basit ve pek ayar seçeneği yok, diğeri de bence fazla büyük, ara sınıfta birçok makina var, canon powershot serisi mesela. Onun dışında yüksek zoom cezbetse de kriter olmamalı, lenslerde yüksek zoom, görüntü kalitesinden ödün vererek başarılıyor.


  • mikro patlama  (11.10.17 21:59:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.