[]

İmar müdürlüğü

Müstakil ev yaptırıyoruz az önce 2 kişi geldi biri takım elbiseli diğerinde zabıta kıyafeti vardı şikayet var diye geldik dediler işte projede balkonu salona kattığınız belirtilmemiş bir de kamelya yaptırdık oranın resmini çekip gittiler bende ters konuştum her ikisi ile. Dedim gezin o zaman buradaki diğer evleride herkes aynısını yaptırıyor illa şikayete göre mi geliyorsunuz zaten yaptığınız başka bişey de yok dedim biraz daha tersledim sonra balkonun oraya mühür vurup gittiler. Mülk sahibi gelsin imar müdürlüğü ne falan dediler. Şimdi süreç nasıl işleyecek? İmar müdürlüğü ne gidip ne yapacağız? Adamları tersledim sıkıntı olur mu? Şikayeti kim yapmış olabilir? Ben site Yönetimi diye tahmin esiyorum




 
eve tadilat mı yaptırıyorsunuz yoksa yeni inşaat mı? yeni inşaatsa tabi ki projeye uygun olmalı, iskân alamazsınız diğer türlü. tadilatsa da projeye aykırı kısmı yıkma yetkileri var. normal şartlarda konutta kimse ses etmez ama şikayet varsa mecburen gelmişlerdir.


  • prodeq  (11.10.17 14:50:53 ~ 14:51:23) 
Tadilat yaptırıyoruz


  • atcapar  (11.10.17 14:52:51) 
Yapı tatil tutanağı tutulmuş olabilir, encümene sevk edilmis ise yıkım ve para cezası çıkabilir. En nihayetinde projeye aykırı yapıyorsaniz iskan alamazsınız. Şantiye suyu ve diğer aboneliklerle uğraşıp durursunuz, satmaya çalışınca Exper iskan yok vs diyip krediyi onaylamayabilir. Bizim milletin en büyük olayı aklı sonradan başına gelir, güzel güzel dinleyip peki sefim deyip alttan alicaktin belediyeler zaten devletten daha devlet. Birde mühür fekki tutarlarsa uğraş uğraş dur. Tavsiyem belediye uğrayıp kanuna Uygun hareket etmeniz iş gicikliga dönerse işiniz zor.


  • Fritz-X  (11.10.17 14:58:38) 
Şimdi devletin kontrol mekanizmalarına göre; onlarda bulunan proje haricinde herhangi birşey yaptırıp-yıktıracağınız zaman bunu yine projelendirip onaylatmanız gerekiyor. Hem statik açıdan hem de mimari açıdan kıymet arz ediyor zaten bu durum.

Ancak bu da küfür hakaret gibi, yani devlet bunun kontrolünü çok sıkı gerçekleştirmiyor ve uygun personeli lehinize çektiğinizde buna göz yumabiliyor. Yani başlarken kitabına göre yapmadıysanız eğer; ya adam satın alacaktınız ya da memuru kandıracaktınız 2 yöntemde günümüzde çalışıyor.

Şikayeti kim yapmıştır bilemeyiz aslında; yönetim de yapmış olabilir, komşudan birisi de yapmış olabilir ya da bazı semtleri rutin kontrol şeklinde öyle elleri ceplerinde gezerken görmüş de olabilirler. Zaten şikayet edeni bulsanız da birşey değişmez çünkü kamu ile ilgili bir aksiyon bu.

Süreç de şöyle işliyor, mülk sahibine durumu anlatacaklar, bunu projelendirmeniz lazım v.s diye normalde bunun bi' cezası var ama onu keseceklerini zannetmiyorum, orada mülk sahibi memurları kandırır ya da ikna edebilirse -ki o pozisyonda zor kapınıza geldiğinde yapmanız daha kolay olurdu. Adamlar iyi hadi madem diyebilirler. Edemezse de ya yıkacaksınız ya da projelendirip dosyanıza ilave ettirdikten sonra imalatınıza devam edeeceksiniz. 3. bir ihtimalde bi kısmını yıkıp(kandırmaca) bir müddet zaman geçtikten sonra imalatı hızlıca bitirebilirsiniz.

Sizin ev sanırım yazlık değil ama bu aksiyon zaten yazlık evlerin sürekli başına gelir. Yani, aslında memura atar yapmasaydınız iyi olurdu, genelde kapıda çözülüyor çünkü.

edit: ben yazıya başladığımda fritzx cevabı yoktu ben yazana kadar Fritz-xx kabaca anlatmış durumu, bu tür durumlarda en akıllıca yöntem ''tamam komserim'' yaklaşımıdır.
  • mete kudur  (11.10.17 15:04:12 ~ 15:08:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.