[]

fransa'dan schengen vizesi alıp ilk girişi avusturya'ya yapabilir miyim

merhaba. bilirsiniz sürekli dönen muhabbet, yeni vize alınca ilk olarak o schengen ülkesinden giriş yapma zorunluluğudur. almanya daha çok önemsiyormuş diye biliyorum. fakat bunun artık eskisi kadar sıkı uygulanmadığını duyuyorum.
avusturya'ya gideceğim bir kaç günlüğüne. vizeyi fransa'dan alırsam ilk girişi avusturya'ya yaparken gümrükte sıkıntı çıkar mı?
teşekkürler!


 
boyle bir zorunluluk yok. sorun olmaz.


  • baldur2  (11.10.17 13:15:59) 
Valla 8 kişi gittiğimiz tatilde Hollanda sınırında arkadaşımı beklettiler. Diğer 7 kişi 1 saat sonunda ikna edebildik. Türklerin yoğun olduğu ülkelerde Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda gibi.. bu mevzuyu takıyorlar. Riske ederim diyorsan sen bilirsin. Bence değmez.


  • lcha  (11.10.17 13:20:37) 
yapabilirler.

ben avusturyada yasiyorum, kuzen 5 yillik finlandiya schengen vizesini yeni alip ilk girisi avusturyadan yapmaya kalkinca thy izin vermemisti, neden olarak cok fazla kisinin sinirdan cevrildigini ve thy nin bu sikintidan dolayi ceza ödedigini söylemisler, yasal olarak haklari varmis bu yolcularin ucaga binmesini reddetmeye. oradaki amir thy genel merkezden izin almisti ucaga girisleri icin. ben bunu ilk defa duydum ama oluyormus.

teoride sikinti yasayabilirsiniz, pratikte cok cok sikinti olmaz ama bir risk var.
  • kurnaz  (11.10.17 13:20:47) 
ucuz bir bilet bulup avusturya'dan fransa'ya gün içinde ya da sonraki gün geçeceğini gösterirsen bir problem olmaz. sonraki gün geçeceksen bir de otel rezervasyonu ibraz etmen gerekebilir ama. en garanti böyle olur.


  • nickimin hakkini veremedim  (11.10.17 13:25:41) 
Zorunluluk yok ama sikinti cikarabilirler ozellikle de Turk pasaportun oldugu icin.


  • Traveller  (11.10.17 14:04:34) 
THY'nin sitesinden Avusturya - Fransa arası bir uçuş için rezervasyon yaptırıp çıktısını al.

Booking'den Fransada kalacağın bir otel rezervasyonu yap. Dikkat etmen gereken iptal etme ücretsiz olacak. Rezervasyonun çıktısını alıp iptal et.

Sorarlarsa bu iki belgeyi ibraz edip "Fransa'da daha uzun süre kalacağım için oradan aldım vizeyi" dersin.

Ama bence sormazlar. Ben Almanya'dan alıp Yunanistan'a gittiğimde suratıma bile bakmadan mühürü vurdu.
  • himmet dayi  (11.10.17 14:09:38) 
birkaç ay önce bizim şirkettekiler iş nedeniyle almanya'ya gittiler.
içlerinden birinin 2 senelik fransa vizesi varmış ama fransa'ya hiç giriş yapmamış.
diğerinin de 6 aylık italya vizesi varmış ve o da italya'ya giriş yapmamış.

6 aylık italya vizesi olanı türkiye'ye geri göndermişler havaalanından. 2 yıllık fransız vizesi olanı kabul etmişler. sorduklarında polis demiş ki, "uzun süreli vizeniz olduğunda başka ülke vizesi de olsa sorun değil, istediğiniz schengen ülkesine giriş yapabilirsiniz. ancak kısa süreli vizeniz varsa vizeyi aldığınız ülkeye giriş yapmış olmanız gerekiyor"

ki bu bahsettiğim adamlar iş seyahatinde yani düşün belgeleri falan var. biri tıpış tıpış geri döndü.

bir başka arkadaşım da gene bu sebepten amsterdam'dan döndü.

yukarıda yazanları da göz önünde bulundurursak bu işin belli kuralı falan yok. kafasına göre alıyor ya da almıyor her polis. işini riske atma. özellikle siyasi olarak her şey çalkantıdayken hiç değmez.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (11.10.17 14:12:01 ~ 14:13:09) 
fransa bana uçak biletini rezervasyon yaptığım için vize vermedi 3 hafta önce, başka ülkeye gideceğim için bu yolu denedim. biletiniz başka ülkeye alınmış ise ne derler bilemem.


  • kaset  (11.10.17 14:15:58) 
Bir risk, göze alıp almamak size kalmış; ancak geri gönderildiği olayı bir şehir efsanesi değil. Bilginiz olsun, gayet de yaygın bir olay.


  • nickfury  (11.10.17 14:46:16) 
avusturya'da kalacağın yerin konaklama bilgilerini (fatura vs.) ve avusturya'ya gideceğin otobüs/trenin biletini önceden alıp yanında çıktı olarak bulundurursan sıkıntı çıkması ihtimalini minimuma indirirsin.


  • yuto  (11.10.17 15:31:00) 
Bu yaz sizin gibi Fransa vizesiyle viyanaya giriş yaptım. Sorunsuz olmuştu.


  • smeagal  (12.10.17 01:28:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.