[]

Nietzsche

Putların Alacakaranlığında'yı okuyorum şimdi. Şöyle bir yer var:

"Eğer hayatın "niçinine" sahip olursak, "nasılını" hiçbir zaman öğrenemeyiz. İnsan yalnızca mutluluğun peşinden koşuşturup durmaz. Bunu bir İngiliz yapabilir yalnızca."

Okuyunca güldürdü son cümleyle ama neden böyle bir şey demiş ki?

 
Sefa pezevengidir ingilizler ondan.


Nasıl ki alamanlar disipliniyle ünlü,isveçliler depresyonu ile, ingilizler de o iğrenç aksanları ve hiçbir şeyi dert etmeden hayatın tadını çıkartmaları ile ünlüler.

Aksan bi süre sonra boğmaya başlıyor başta tatlı gelse de katlanılır bir şey değil.
  • bos gezenin bos ustasi  (11.10.17 01:09:10) 
Bunun İngiliz kültürü ya da İngilizler ile hiçbir ilgisi yok. Birçok yerde yaptığı gibi, Nietzsche, Bentham/Mill gibi İngiliz faydacılarına laf atıyor.


  • protector  (11.10.17 12:03:36) 
protector +1
bos gezenin bos ustasi, herhalde ingiliz nefretinden olacak, hatalı bir çıkarım yapmış.

  • Bruce  (11.10.17 12:12:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.