[]

askerde rahatsızlanmak

iyi geceler,

askerde rahatsızlanan arkadaşlar nasıl muamele gördüğüne dair tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

20 gün kaldı gitmeme dişim ağrımaya başladı. doktor bir sorun da bulamadı 20 yaş dişi olabileceğini düşünüyoruz. yani böyle sancılı bir dönemi askerde geçirmek çok kötü olacaktır diye şubat'a ertelemeyi düşünüyorum.

gömülü dişi aldırmak için izin falan alabilir miyiz, rapor alabilir miyiz? tecrübesi olan ya da fikir yürütecek kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. üç gündür yüzümün sağ tarafı uyuşuk gibi, sinirlerim de bozuldu epey.

teşekkürler.

 
en yakin ilgilenebilecek askeri hastaneye vs.. gider raporlu yatarsin.


  • robokot  (11.10.17 01:05:26) 
Askerlik yaptığın yerde revir varsa ki vardır önce oraya gidersin.

Bolugunde bi revirci, sıhhiye asker olur. Ona durumu dersin. O durumu komutana bildirir ve seni revire götürür. Orada ya askeri hekim ya da sivilden gelen doktor olur. Bisey yapamayacaklari için seni en yakın askeri hastaneye yoksa devlet hastanesine gönderirler. Elindeki kağıtla istediğin poliklinige muayene olursun aynı sivildeki gibi.

Sonra işte duruma göre ya bi daha gidersin falan.
  • secrexv2  (11.10.17 01:11:57) 
revire gidersin sevk verirler askeri hastaneye gidersin.


  • catch the arrow  (11.10.17 01:13:52) 
Bizde dişçi vardı bi elamanın dısi ağrıdı gitti kışladaki dişçiye adama ambulans çağırdılar ahaha kan gövdeyi götürüyordu başka bi olayda gece eleman rahatsizlandi hastaneye gitmem gerek vs dedi tek seni gönderemem bi kişi daha hastalansın öyle gidebilirsin demişlerdi


  • all girls dream  (11.10.17 01:21:10) 
@want2die oram buram değil de dişim ağrıyor, ağrı kesici verin derim herhalde doğal olarak.


  • nickimin hakkini veremedim  (11.10.17 01:43:15) 
acemilikte verirler ağrı kesiciyi, sevk mevk etmezler.
sonrası da nerede olduğuna bağlı.

  • yalnux  (11.10.17 01:46:33) 
yeni başlıcaksan acemi birliğinde olmaz senin iş.

sonra da nereye gidiceğine bağlı yani ordaki amirin konumundaki kişilerin revir hastane tedavi işlerine nasıl baktığına (kimisi şüpheci davranır kimisi hasta olduğun için suçlu muamelesi yapar kimisi gitsintedavisini olsun der başına bi sorumlu verir hiç haberi bile olmaz vs.) ve aynı zamanda hastaneye erişim imkanlarına bağlı (mesela doğudaysan ve dağın başında olursan isteseler de gönderemeyebilirler seni düzenli olarak vb.)
  • dafaisss  (11.10.17 01:51:37) 
@secrexv2 +1 aynen bu şekilde ilerler. Acemilikte de halledersin. Yalnız askere gitmeden önce halletmeni öneririm. Askeri sallamıyorlar. Revirde ya iğne vuruyor ya da hastaneye sevk ediyorlar. Dert dinleme pek yok (gerek de yok) o kısım pek sorunlu değil ama hastanedeki doktorların davranışları iğrenç. Onları bıçaklayacakken yakalanıp onlara hasta olarak gelsen bile daha ilgili ve insancıl olabilirler.


  • nawar  (11.10.17 02:23:19) 
Ben askerligi hastane de yaptim. Dis hekimimiz gayet iyi adamdi hatta onun icin ozel pasalar falan gelirdi fakat adamin elindeki teknolojik imkanlar kisitliydi. Her doktor ayniydi diyemem cins olan da vardi ama sen meramini guzelce anlattirsan onlarda elinden geldigince yardimci olurlar. Guzel bir uslup kullanan kimseyi azarladiklarina daha sahit olmadim. Rapor alirsin yat istirahat spor muafiyeti ne gerekiyorsa verirler. Daha ayrinti varsa sor ozelden anlatayim. Ing klavye oldugu icin yazim sicti batirdi.

Sevk isi garanti degil revirde disci varsa sevk olmazsin bizim ege ordu da yoktu ama yanindaki lojistik de vardi mesela.
  • gozu acik sevisen yahudi  (11.10.17 02:26:07 ~ 02:32:06) 
olay gayet basit. revire gidersin, revir diş olduğu için zaten direkt sevk eder. gidersin hastaneye( as. has. kalktı) tedavini olursun işte. yerinde olsam burada halletmeye çalışırım. düşünmekle diş tedavi edilmez. çeksin panoromk röntgenini doktor tedavini yapsın.

düzenli birliklerde nasıl olur bilmem ama bizim birlikte gece belli bir saatten sonra ilaç almak sıkıntıydı. ilaçlar nöbetçi subay odasında o da yatılı nöbet tutuyor. gecenin bir yarısı adamı mı kaldıracaksın? ilaçla falan tedavi olmaz zaten diş. git doktora sorun neyse bulsun çözsün.
  • blue eyes white dragon  (11.10.17 02:35:07) 
bu hafta çektirsen askere kadar sıkıntı kalmaz.


  • zgrydn  (11.10.17 09:52:07) 
askere gitmeden hallettir.

askerde revir çavuşuydum. o revirde neler yaşandığını çok iyi bilirim. revire gelen hastaya hasta asker değil, eğitimden kaçmaya çalışan vatan haini olarak bakılır ve ona göre muamele görürsün. küfür, şiddet herşey var tabip komutan tarafından. zaten tabipleri bu hale getiren de işleri suistimal eden uzun dönem keko işe yaramaz askerlerdir.

bizde asteğmen bir diş hekimi vardı. sadece diş çekiyordu :D atıyorum çok küçük bir dolgu işin var dolguyla uğraşmaz direkt çekerdi dişi ve 1 gün istirahat verirdi. Bu laf yayılınca benim bölükteki askerler istirahat almak için ağızlarında diş bırakmamışlardı :D
  • japon askeri  (11.10.17 10:11:24) 
imkanın varsa net ertelet. hasta olmadan bile sıkıntılı bir süreç, bir de diş ağrısıyla falan düşünemiyorum. iyi yere denk geleceğinin garantisi yok.


  • theos ek mekhanes  (11.10.17 10:14:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.