[]

Şirket sözleşmesi nasıl yapılmalı?

şimdi biz üç arkadaş ortak olarak bir restorantı devir alacağız. restorant şuan iki ortaklı ama bir ortağın isminde şahıs firması olarak görülüyor.

biz üç ortak olarak adi mi yoksa limited şirket olarak mı yapmamız lazım yada o arkadaşların yaptığı gibi tek kişi üzerine mi? hangisi karlı/zararlı.
(biz üç ortak da ayrı ayrı vergi verelim ve ileride bankadan kredi çekebilelim istiyoruz.)

bir de kişisel olarak şunu merak ediyorum. üç ortak haftaya devir alacağız. öncesinde nasıl bir prosedür olur? bir ortaklık sözleşmesi imzalanması gerekiyor diye biliyorum. bunu satıştan önce mi sonra mı satış sırasında mı yapmak gerek? neye dikkat etmeliyiz?

 
Ltd. Satistan once.
Gunluk cirosu 6 7 binin ustundedir umarim. 3 ortak.ustelik restoran. Hem de devir. Ilgincmis.

  • zargana75  (11.10.17 00:32:18) 
Merakını gidereyim. öncelikle günlük cirosu 6-7 bin olan yer ayda kişi başı 10 bin tl bırakır. öyle yeri kim devrediyor?

bizim bulduğumuz yerin günlük cirosu 3 bin tl. hesaplarımıza göre kişi başı 5 bin bırakıyor. ve o ciroyu 12-15 saatleri arası yapıyor. sabah 6 ile 12 arası boş geçen bir vakti var ve o vakte börek getirerek satışı arttırmayı planlıyoruz. yani halihazırda iş yapan ve potansiyeli olan bir yer. neden devrediyora gelirsek iki sahibi de başka işlerle uğraşıyor ve yemek işini bilmiyorlar. bunu çalışanlarından müşterilerine herkese sorarak tespit ettik. illa ki riskler var ama devir mantığında yapılabilecek en mantıklı hamleyi yaptığımızı düşünüyorum.
  • Wolfware  (11.10.17 00:38:52) 
Anladim.ayda yuz bin kazandiran is de devredilir. Yillik bir bucuk milyon cirosu olan bir is resmen stresiyle sagligimi bozdu, belki de omrumu kisaltti. Biraktigim gun huzuru buldum.neden devredildiginden cok 3 ortak kismina ve restoran kismina takilmistim. Gecesi gunduzu bayrami tatili olmayan islere aklim ermiyor. Bir de hic tanimadigim biriyle ortak olmayi makul buluyorum ama arkadasla ortaklik cok uzucu sonuclar verebiliyor. Her sey gonlunuzce olsun. Restoran stresli ama bagimlilik yapacak kadar da zevkli istir.


  • zargana75  (11.10.17 00:42:54) 
Büyük başın büyük derdi olur tabi. Her işin zorluğu var. Benim bu işi tercih etmemdeki en önemli sebep oazar tatil olması ve işün 4 5 gibi bitmesi. Bunlar benim için paradan daha önemli şeyler. 2 haftadır öğrenmek için gidiyorum ve inanılmaz keyifli. Hizmet sektörünü her zaman sevdim. Bunun üzerine 3 5 kazanmak da bana hayli hayli yeter. Ama önemli olan bana ayrılan zaman. Çünkü zamanı satın alamıyoruz ama bir yandan da çalışmak şart. Ortasını bulmak önemli. Teşekkürler iyi dilekleriniz için :)


  • Wolfware  (11.10.17 01:05:20) 
restoran işletiyorum. 3 bin tl ciroyu kesin tespit ettiyseniz kişi başı 5 bin bırakır. tabi 15 20 bin kirası yok ise ya da 5 çalışanı. yani diyeceğim herkes cirodan bakıyor olaya ama cirodan çok gider önemli. ayda 90 bin ciro yapıyorum ok ama kiram 25 bin, 20 binde personel maaşı olması gibi :)

şahıs şirketi yaparsanız kurulumh çok uygun olur 500 1000 tl kurdurursunuz ama vergi diliminiz yükselir. düzgün fiş keserseniz % 35 dilime girersiniz ve % 20 kurumlar yerine 35 vergi ödersiniz.

ayrıca diğer iki kişi ne olacak ? ssk lı çalışan yaparsınız diğer iki ortağı ve belli bir maaş göstermeniz gerekir. kredi demişsiniz, 5000 tl maaş gösterseniz 2000 tl den fazla ssk ödemesi çıkar. asgari ücret gösterseniz kredi alamazsınız

işin içine para girince inanın ne arksdsşlık ne kardeşlik kalıyor, eşşeğinizi sağlam kazığa bağlayın, bizde olmaz demeyin olacak çünkü.

restoran işindekiler şunu der; birine beddua edeceksğn lokantacı olsun de:) ne gecisi gündüzü tatili olmayan, dışardan acaip zevkli olan ama çok çok zor bir iştir. 365 gün açığız biz, sabah 7 akşam 10 !!!

ha ama iyi kazanırsanız 3 ortak da zamanı bölüp güzel olabilir siiznki.
  • oscar  (11.10.17 03:21:17) 
ne yaparsanız yapın, sakın ama sakın adi ortaklık denilen şeye bulaşmayın. herhangi bir muhasebeci size kurulumunun daha kolay, cüzzi cart curt olmasını övebilir sakın aldanmayın. adi ortaklıklara çıkan her türlü borç ortakların hepsinin adına çıkar. velev ki şirketi kapatıp da bir borç ödeme durumu ile karşılaşırsanız örneğin vergi dairesi borcun "tamamını" adresinde yakaladığı ortakların birinden talep edebilir. öyle ortaklık yüzdeleri umrunda bile olmaz. gıkınız bile çıkamaz bu konuda hatta. anında ödeme emrini yersin kafana, ortaklarına borcun bölünmesi konusunda bir yaptırım uygulayamazsın. sadece o borcun tamamını sen ödedikten sonra rücu etme ihtimalin var ki o da ortağın itiraz ettiği sürece kim öle kim kala bi davaya dönüşmesi çok muhtemel. adi ortaklık kurmayın. ben yandım siz yanmayın.


  • dantealighieri  (11.10.17 15:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.