[]

dslrlar yerini telefonlara mı bırakıyor?

gelişen teknolojiyle birlikte telefonların dslrları silip süpüreceği konuşuluyor, artık iphone 7 plus vs. ile çekilen fotoğraflar üzerine yapılan düzenlemelerle o fotoğraflar kullanılıyor kimi çevrelerde. yakın bir gelecekte mi gerçekleşir bu yoksa en az 10 yılı var mıdır? karşılaştırılabilecek çok noktaları var aslında sorumu kısaca sorayım dedim. ne düşünüyorsunuz?




 
youtu.be

Dslr v cep telefonu muhabbeti 10.40 da başlıyor
  • freebird5406_2  (10.10.17 22:39:47) 
Mümkün değil. 200 liraya satılan Fujifilm dijital fotoğraf makinesini en iyi iPhone kamerasına değişmem. DSLR makinelere girmiyorum bile. iPhone kendini bir şey zannetmesin. Fotoğraf makinesi insanlığın en önemli icatlarından biridir. Onların tasarım ve üretim süreçleri de kolay değil.


  • dissendium  (10.10.17 22:47:13) 
Birakti bile


  • dimanche  (10.10.17 23:02:11) 
Ben dslr makinemi satıp son nesil android telefonlardan birini aldım ve tüm fotoğraflarımı telefonla çekiyorum. Dslr'yi sattığımdan haberi olmayan arkadaşlarım zaman zaman makineye övgü yağdırmaya devam ediyorlar fakat gerçek çok farklı. Yani tabii ki cihazın kalitesi su götürmez fakat sensör olarak bazı telefonlar bazı dslr makinelerden daha iyi durumda.

Kesinlikle dslr'nin papuçu dama atılacak ki aynasız makinelerle birlikte bu süreç zaten başladı çoktan.
  • desdenova34  (10.10.17 23:04:36) 
Taşınma kolaylığından dolayı telefon tercih ediyorum artık ben de. Ortalama ama kamerası iyi bir telefonum var arkadaşlarım makine ile çektiğimi sanıyor.

Benim için en büyük artısı her an yanımda taşıdığım bir şey olması.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (10.10.17 23:17:19) 
Optik işi fiziksel olarak hala ne kadar büyük sensör o kadar çok kabiliyet hususuna dayanıyor. Dijital geliştirmeler fiziksel kabiliyeti yakalar durumda değil, malzeme mühendisliği açısından çok büyük atılımlar olmadığı sürece günümüz ince telefonlarına dslr optik parçalarını yerleştirmek mümkün değil. (aynasız makineler anca dslr'ları yakalamaya başladı, o da bazı alanlarda)

Ama profesyonel iş yapılmıyorsa dslr olmazsa olmaz değil. Zaten fotoğrafa baktığımız ekranlar küçük, mainstream fotoğraf kalitesi için telefonların yettiğini söyleyebiliriz.
  • Bruce  (11.10.17 00:03:40) 
Dslrler taşıma kolaylığından dolayı yerini aynasız slr ve telefonlara bıraktı.Kısmen doğru.Ama işin profesyonelleri hala dslr'de tabi.


  • maria puder  (11.10.17 00:06:53) 
Günlük hayatta kullananlar için doğru gözükse de zaten bu anlamda DSLR pek kullanılmıyordu.

Bruce'un dedikleri çok doğru. Fiziksel sınırları aşamadıkça profesyonel anlamda telefonun DSLR'ın yerine geçme imkanı yok. Hatta bana kalırsa bir telefonun DSLR kalitesi yakalaması pek mümkün görünmüyor.

DSLR'lar küçülecek, elektronik vizörler yaygınlaşacak, aynasız makinalar daha fazla tercih edilecek gibi varsayımlar çok daha mantıklı.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (11.10.17 00:41:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.