[]

parazit fobi

Çocukluğumdan beri yılan solucan kurtcuk vb. yaratıklara karşı fobiye benzer aşırı tiksinti duyuyorum. yakından görünce şok yaşıyorum. midem bulanıyor. rüyalarıma giriyor. bugün parkta minnacık bir kediyi kaka yaparken gördüm. canlı solucanlar çıkarıyordu. yazarken bile bile midem çok bulanıyor. görünce şok oldum ve biraz kustum. saatlerce kendime gelemedim. şimdi görüntü gözümün önünden gitmiyr. gece rüyama girsin istemiyorum. ne yapabilirim. resetlemek için




 
psikolog yok mu? :(


  • imbat  (10.10.17 20:27:32) 
exposure therapy denilen terapiyle cozuluyor. psikolog gozetiminde yapilabilir bir sey. ufak ufak gerektiginde kacabilecegin ama seni tetikleyen senaryolara sokuyorsun kendini sonra gittikce kendi kendine duzeliyor ve tetiklenmemeye basliyorsun kabaca oyle yani. mesela dusunmeyle basliyor sonra resmini gorme sonra ayni odada olma ama gormeme sonra uzaktan gorme sonra yakindan gorme... farkli gunlerde yapiliyor bunlar. ilerleme katedince bir sonraki asamaya geciyorsun oyle oyle ilerliyor ama cozuluyor her turlu zaman ve emek istiyor sadece. Bunun disinda ben sana konsutum terapi yaptim ilac verdim seklinde bir cozumu malesef yok fobilerin.


  • robokot  (10.10.17 21:23:21 ~ 21:34:40) 
böyle birşeyle yüzleşebileceğimi sanmıyorum.


  • imbat  (10.10.17 22:37:22) 
tabii ki yazdigim gibi direk yuzlesmekten bahsetmiyorum, tekrar okuyabilirsin. olabilecen EN hafif kademeden baslayip (mesela sadece kafanda dusunmek) ona tepkin koreldikten sonra bir sonraki asamaya geciyorsun. birebir yuzlesme kademesine gelene kadar ne asamalar gececeksin, su anda hayal etmesi imkansiz olsa bile tetikleyenleri birer birer astiginda o zaman ulasilabilir gelecek. su anda tabii ki olmaz. bu yontemle nelerin nelerin tedavisini gordum ben, ise yariyor ve dusundugun gibi bir sey degil yani direk baktirma vs. gibi bir sey degil.

Turkce sanirim maruz kalma terapisi olarak geciyor.

Yani ozetle problem yuzlesemiyor olman zaten, cozum aradigin sey o degil mi? Yuzlesebilecek olsan zaten yuzlesir cozerdin. Bu tedavi de onu sagliyor, ama direk yuzlestirerek degil tabii ki.
  • robokot  (11.10.17 01:08:40 ~ 01:13:48) 
EMDR'yi araştırınız.


  • inawen  (11.10.17 02:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.