[]

Motorun üst kapağı erimiş nedeni nedir?

Kalorifer hortumunun patlaması sonucu araç su eksiltti ve hararet problemi yaşadım. Harareti fark eder etmez kontağı kapatıp tamirci çağırdım. Kalorifer hortumu geçici olarak iptal edildi ve motorun işleyişinde bir problem yoktu. Bu olayın hemen ardından yurtdışına çıkacağım için arabamı güvendiğim birine emanet ettim. Arabamı birkaç ay boyunca kullandı. Yaklaşık bir ay önce yağ soğutucusunun arızalandığını ve yağ ile suyun karıştığını haber verdi. Sıcak bir memlekette olduğundan yağ soğutucusu iptal edildi. Dün gelip arabamı aldığımda resmen traktör gibi gürültülü ve sarsıntılı çalıştığını fark ettim. Bir aydır bu şekikde kullanılıyormuş arabam. Tamirciye götürdüm üst kapak erimiş dedi. Tamirciden fiyat bilgisi de alamadım. Açılıp bakılınca anlaşılacak. Araç vw passat 2004. Benim merak ettiğim üst kapak neden eridi? Bozulacağı mı vardı yoksa emanet ettiğim şahsın ihmalkarlığı mı? Ortalama ne kadar masraf beni bekliyor? Aracın bu haldeyken 1 ay boyunca kullanılması (günde 30-35 km yapılması) ne gibi zararlara yol açabilir? Yarın sabah 7 de uyanmam lazım ama hala uyuyamadım.




 
Mobilden girdiğim için düzenleme yapamadım. Yağ soğutucusu iptal edildikten sonra full servis yapılması gerektiğini söyledi ve onun için para yolladım. Servisi yapıldı ama bu gün benim tamirci "yeni takılan" bujinin kötü durumda olduğunu söyledi. Sadece yağ değişmiş gibi duruyor dedi.


  • buzdagi  (10.10.17 02:40:46) 
Motorun ust kapagi erimemistir abi o isida bu mumkun degil.conta yanmistir.zaten yag ve su karisti diye seni aramalarinin sebebi bu.sadece conta yanmasi ise durum kapak acilacak ve conta degisecek ama muhtemelen silindirlerinde de bu yag ve su karismasindan dolayi aksakliklar,kompresyon kayiplari var.bu yuzden arac gurultulu ve sarsintili calisiyor.henuz yatak sarmamis ama olasi bir sonucuda motoru tamamen kitlemen.bu yuzden mumkun oldugunca araci kullanma,bir kac servise gotur goster.ust kapak sokuldukten sonra genel durum zaten ortaya cikar.gecmis olsun.


  • duptıs  (10.10.17 02:47:48) 
Araba şu an tamircide, aracın üst kapağının aliminyum olduğu için eridiğini söyledi tamirci. Hatta buji kablosunu söküp marşa bastı su fışkırdı motordan.


  • buzdagi  (10.10.17 02:53:03) 
Sert is.rektifiye yapilacak araca.acildiktan sonra tablo ortaya cikar ve o zaman sana maliyetini soleyebilir.


  • duptıs  (10.10.17 03:00:44) 
emanet ettiğin adam arabana eşşeğe biner gibi binmiş resmen.

yağ kaçağı var ve adam hala binmişse o motorun tekrar toplanması çok iyi olur aksi halde bu işin blok çatlatmaya kadar yolu var.
  • alperz  (10.10.17 07:42:53) 
Hey maşallah bi daha sakın araba falan emanet etme birisine. Min 5 bin tutar diyorum masrafı.


  • England  (10.10.17 11:51:12) 
"sıcak bir memlekette olduğundan yağ soğutucusu iptal edildi" tam tersi sıcak memlekette lazım yağ soğutucusu.

ayrıca üst kapak erimez. yani erimesi için 1500 derece falan lazım. olsa olsa kapak contası gitmiştir.

1 aydır traktör gibi ses yapan araca biniyorsa o adama araba verilmez. vw grubu için 5-10 bin arası masrafa hazır ol.
  • orpheus  (10.10.17 15:55:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.