[]

yurtdışında evi arsası olan ama orada yaşamayan

var mı acaba aramızda? kontratı yaptık notere gittik evi aldık diyelim. ehe bu kısımlarla ilgili de hiç bilgim yok ama dil ve zaman sorunu pek yok hallederim gibi geliyor.

sonrasında emlak vergisi aidat, evin güvenliği vb nasıl yürüyor bu işler, giderler neler, ne gibi zorluklarla karşılaşılıyor cidden merak ediyorum. ortalama bir OECD ülkesinin ortalama muhitlerinden birinden evi bahçeyi alıp kapıyı kilitleyip çıktık diyelim, 4 ay sonra gittiğimizde salonda varil kanepede junkieleri bulmuyoruz dimi mesela. ne tür tecrübeleriniz var, vaktiniz varsa paylaşır mısınız? çok teşekkürler..


 
bir ara kanada'da bunu yapanların tespit edildiğinde ciddi cezalar ödediğini okumuştum. yani ottawa'da bir evim olsun toronto da yaşayayım gibi bişey yok. o evde birilerinin oturması lazım. bu eve kiracı bulacaksın kaça kiraya verdiğin umurumda değil boş görürsem cezayı keserim gibi bir şey diyordu devlet sanki. başka ülkelerde durum nedir bilmiyorum. ama evde junkie ler falan olacağını sanmam.


  • kisa bisey olsun istemistim  (10.10.17 01:55:34 ~ 01:55:56) 
Sorudaki insan ben değilim ama İngiltere için şöyle bir şey duymuştum: birileri senin evini işgal ederse onları zorla atamıyormuşsun evden. Baya bi uğraşmak gerekiyormuş. Polis de bişey yapamıyormuş. İnsanlar pencerelere tahta falan çakıyormuş.
Merak edip bir bakayım dedim şöyle bir makale var mesela

www.theguardian.com


Yani biraz uğraştırıyormuş, kilidi kırıp içeri girerlerse suç işlemiş oluyorlarmış ama kırmadan girerlerse falan iş zormuş. Mahkemeden karar alınıp sonra polis bişeyler yapıyormuş falan.
  • senolll  (10.10.17 02:47:08) 
hey corc versene borc +1

kanada'da bos eve ceza yok. son zamanlar yurt disindan gelen yatirimcilara daha yuksek vergi odetiyorlar BC'de cunku bazi muhitlerde %90 civarinda bos birakilmis evler oldugunu duyduk, cinliler yatirim olrak aliyor, kiraciyla ugrasmamak icin bos birakiyor. buda kiralari arttiriyor, gidicek yeri olmayan yerliler sikintiya giriyor falan filan...

evi bos birakip gitmek sigortalatirken sikinti yaratiyor, arada bir gidip birinin bakmasi lazim. Mesela benim sigorta anlasmamda evde olmadigim zaman haftada bir birinin bakacagi, anahtarim kimde oldugu falan yazili. eger bahce bakimi, kar kureyecek falan adaminiz varsa, evi gidip kontrol eden birileri varsa sikinti cikmaz. kamera sistemide canydirici olur ama hirsizligi engellemez, adamin fotografini cekseniz hadi sansa yakaladilar diyelim, zaten 2-3 gun sonra cikartirlar.
  • cooperr  (10.10.17 22:09:25) 
vay arkadaş neler varmış. değerli bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar..

anladığım kadarıyla kanada, ingiltere gibi favori ülkeler bu hayalet ev sahiplerinden hayli muzdarip ki durdurmaya yönelik ciddi önlemler var, girene çık denemiyor filan bu bile caydırıcı zaten kendi başına. ama bazı ülkelerde durum böyle olmayabilir dimi? örneğin bizde bilinen-bilinmeyen nedenlerden bu tür yasal düzenlemeler yok. emlak vergisinden biraz iteliyorlar o kadar. etliye sütlüye pek karışmayan, oturmuş bi sistemi olan bir ülkede ikinci ev bark olarak hayal ediyordum aslında bu soruyu sorarken. benim ortalama muhit kısmına uymayacak ama söz gelimi bizde batı karadeniz'de bahçeli ev alırsın, bir süre kalır toparlarsın, sonra yazın kışın arada gelir gidersin. komşuya da söylersin ki arada buralara bakın, meyveyi sebzeyi de toplayıp yiyin helal olsun diye. bir şekilde yürür o iş. "letonya liepaja'nın köylüleri dünya tatlısıdır siz yokken meyveleri reçel yapar köpeğinize bakarlar" filan gibi şeyler pek yok herhalde gerçek dünyada.
  • kaichi  (12.10.17 00:07:53) 
yok malesef, tam tersini bahcenin cimleri biraz uzasin eger komsun cinsin tekiyse gider sikayet eder, ceza yersin. bu devirde icinde yasamadigin mulk bence senin degil, basina bela olmaktan baska bir ise yaramiyor. eger emlak isini seviyorsan allah ne verdiyse emlaga yatirip, isi gucu birakip pesinden kosmak lazim.

bir arkadas mortgage krizinden sonra abd'de ucuza 6-7 daireli bir apartman aldi nispeten ucuza, yatirim icin. 6-7 sene oldu hala kiracilarla mahkemelerde surunuyor, kiralayinca kolay kolay cikartamiyorsun, eski kiracilar kira yukseltmiyor, atisinca devamli seni sikayet ediyorlar. sikintili isler.

kisacasi, yasamadigin, kuralini kanunu bilmedigin ulkede emlak alma isini bulasma derim, batarsin.
  • cooperr  (12.10.17 20:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.