[]

Bilgisayarım durduk yere uçuşa geçiyor

www.amazon.co.uk

Cihaz bu.

Performanstan yana en ufak bir şikayetim yok fakat bazen fan durduk yere son derece hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyor. Açık olan da bir Adobe Reader yani. Görev yöneticisine gidiyorum öyle olunca ve açtığımın ilk saniyesinde %90 cpu kullanımı gösterip sonra hemen 6-8 seviyesine iniyor. Genelde sessiz bir ortamda makale okuduğum için zaman zaman çok rahatsız edici olabiliyor. Neden oluyor olabilir sizce?

Bir de Asus’un yüklü birçok programı var hiç açmışlığım yok ne işe yarıyorlar bilmiyorum. Şunlar:

Asus live update
Asus smart gesture
Atk package
Wps office for Asus

Faydalı mı bunlar kalsın mı?

Teşekkürler

 
arka planda windows'a ait bir haltlar yiyordur. hele 10 ise malware ile alakalıdır.


  • secrexv2  (09.10.17 23:41:44) 
görev yöneticisini açıp önce cpu başlığına tıklayıp en çok hangi uygulama cpu yiyor, sonra da ram'e tıklayarak en çok hangisi ram yiyor onlara bakarak kim sömürüyor anlarsın. anlayamam diyorsan ekran görüntüsü koy, bakalım.


  • Bruce  (09.10.17 23:42:40) 
@Bruce

Memorye gore dizince boyle bir sey verdi

i.hizliresim.com
  • voyager 1  (09.10.17 23:53:58) 
Sömüren bir şey yok gibi, cpu'yu meşgul eden de yok. Görev yöneticisi açık kalsın, normal işlerini yap, fan hızlanınca hemen açıp yakalamaya bak. Cpu'ya göre sırala ki en üstte görebilesin.

Adobe flash yüklüyse reader açtığında o da harekete geçiyor olabilir, yorar çünkü. Zararlı yazılım da olabilir ama öyle olsa kısa süreli olmaz pek, sürekli sömürür. Programlardan kontrol edebilirsin, kendin yüklemediğin, ne işe yaradığını bilmediğin 3. parti programlar varsa Googledan ne işe yaradıklarına bakıp silersin ya da silmezsin.
  • Bruce  (10.10.17 00:18:32) 
Güç ayarında, sistem soğutma ilkesi pasif veya edilgen seçili olabilir mi? Bilgisayar ısınana kadar bekleyip ısınınca fana abanıyor olabilir.


  • reactionic  (10.10.17 00:55:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.