[]

10bin liraya ekonomik araç önerisi?

Haftalardır okuyorum ancak internette her konuda olduğu gibi her kafadan başka ses çıkıyor.

Öğrenciyim, gerçekten az yakmasını istiyorum ama internette hangi arabanın ne kadar yaktığı konusunda bile o kadar farklı görüş var ki kafam çok karışmış durumda.

uno, tipo, palio, ford escort, hyundai accent, citroen saxo vs. gibi seçenekler var. Herkes sevdiği arabayı öneriyor biri çok sıkıntısız araç diyor biri sanayiden çıkmadım çok iyi bakmama rağmen diyor. biri 15 kuruş yakıyor diyor biri 40. Piyango gibi heralde araba işi.

Kilometrenin 200-250binden aşağı olmayacağının farkındayım bu bütçeyle.

Çok sıcak bir yerde yaşıyorum, klima olsa süper olur gerçekten ama araba aramaktan o kadar sıkıldım ki çok farketmiyor artık klimadır hidrolik direksiyondur vs.
Masrafsız olmasını istiyorum sadece, bu fiyata masrafsız araba olmaz diyorlar o yüzden tanıdıktan temiz olduğunu bildiğim bir araç almak daha mı iyi olur? Ustaya gösterince, ekspertiz yapınca anlaşılmıyor mu arabanın durumu? Sahibindende arabam.com'daki bütün araçlar temiz yazıyor yoksa.

Teşekkürler!

 
10.000'a motor gerçekten mantıklı, güzel bir scooter + ekipman alabilirsin o paraya.hem yaşadığın yer de sıcakmış elverişlidir motor sürmeye.arkadaşımda 2001 model araç var her ay sanayiye gidiyor, parçası para tutmuyor ama o eziyet çekilmez bence de.


  • valkin rockefeller  (09.10.17 22:39:05) 
@Trollziya Tüplü olmazsa olmaz zaten, altından kalkamam başka türlü. Benzin 5.30 olmuş memlekette.

Valla motor da düşündüm de ehliyet+ekipman+eğitimi işin içine katınca çok farketmiyor. Bir de trafikte arabayla bile sıkıntı çekiyorum gerçekten insanların içindeki pisliği çıkardığı yer trafik. Bütün param 10bin değil fakat benzine diğer ihtiyaçlarıma ayırdım parayı, haftasonları arabayla bol bol gezmek istiyorum şehiriçi-şehirdışı.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.10.17 22:39:30) 
mazda 323 olabilir, o 10-12'ye çakal kasaları bile vardı bi ara


  • yuto  (10.10.17 01:57:39) 
hiç uğraşma, doğan/şahin al geç. hiç olmazsa istediğin zaman satarsın. parçası bakımı da ucuz olur...


  • babilbaligi  (10.10.17 11:39:37) 
Skoda Felicia ları değerlendirin derim
klima olmaz ama gariban işi hatchback araban olur
yakıtı parçası ekonomiktir
  • çınarım  (10.10.17 11:44:45) 
@yuto 323 ler cok hosuma gitmekle beraber yakit tuketiminde canimi sikacagini dusundum. Geneli 1.6 motor. Bir de onlar cok hor kullanilmiyor mu genelde?

@cinarim Felicia aslinda cok hosuma gitti baya bir arastirmistim bir ara. Tanidik bir usta uzak dur kronik sorunlari olan bir arac dedi ama cok saglam diyen de cok. Zaten dedigim gibi her araba hakkinda iki zit yorum var, canimi sikan da o. Siz ekonomik demissiniz mesela dun aksam skodafanclub tarzi bi sitede felicia araci olan biri ne kadar cok yaktigindan yakiniyordu.
En bilinen sorunu olan harareti nasil cozerim bilemedim internette bir seyler yaziyor ama sicak memlekette yasiyorum, hallolacak tarz bir sikintiysa olabilir.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (10.10.17 12:01:46 ~ 12:03:54) 
az bilinen, zor satılan ama sorunsuz araçlara bakmalısın mesela fiat bravo sx

10 bine alacağın corsa-clio-fiesta çok daha yüksek km ve kötü durumda olur çünkü piyasa bu araçlar üzerinden dönüyor talep çok.

not: 10 bine az yakan araç olmaz. en iyi şehir içi 8-9 lt benzin gibi düşün.
  • orpheus  (10.10.17 16:03:30 ~ 16:04:20) 
@babamasoliimbananickaldirsin sahibine bağlı tamamen. özellikle sedanlarda çok piyasası olan bi araç olmadığı için yaşına rağmen ilk-ikinci sahibinden bulma olasılığı var hala.

yakıt olayını bilmiyorum ama zaten lpg'siz bulabileceğini zannetmiyorum, ki diğer cevaplarda da milletin söylediği gibi o fiyat aralığındaki araçlar eski araçlar, dolayısıyla benzinli ve çok yakan araçlar. bu yüzden neredeyse hepsi lpg'li zaten.

yine de daha az nası yaksın diye düşünüyosan enjeksiyonlu modellerini araştırabilirsin, ne olursa olsun güncel fiyatlarla kilometrede 35 kuruşu geçebileceğini zannetmiyorum zira 98 model 2000 boxer motor enjeksiyonlu ayarsız subaru forester bile 40 kuruşu geçmiyor.
  • yuto  (11.10.17 01:06:14) 
Arkadaşlar babamın işyerindeki yan komşusu (lada servisi) bir müşterisinin çok temiz bir lada vega sattığını söyledi, 2005 model 1.5 motor. kilometresi 150binin altında sanırım. Muayenesi yeni yapılmış, 4 lastik yeni vs. Temiz kullanıldığını, bir sıkıntıda zaten servisi biziz bizle muhatap olacaksınız demiş. Tavsiye etmiş arabayı, bakalım haftasonu gidip bakacağım.

Aslında 323 ler baya hoşuma gitmişti ama tanıdıktan temiz olduğunu bildiğin arabayı almak daha mantıklı sanırım, özellikle para çok kısıtlıysa. 92 model mazda'lar tip olarak lan acaba? dedirtiyor, herkes de çok sağlam 400-500bin km rahat gider dese de yarın öbür gün 3bin lira masraf çıkarırsa biterim.

Lada konusunda da çok farklı fikirler var, 25 senelik mazda 12 yaşındaki lada'dan iyidir diyenler olacaktır, belki de haklılardır ama 25 senede kim kullandı nasıl kullandı nasıl bileyim nasıl güveneyim? Bu araba işleri karışıkmış cidden :)
  • babamasoliimbananickaldirsin  (11.10.17 15:40:58) 
@babamasoliimbananickaldirsin araba işi her halükarda şans işi. genel olarak usta milletine güven olmaz derler, ama gerçekten güvenilir tanıdıksa kafa yormak istemiyorsan gör aleti içine sinerse al gitsin, en azından sıkıntı çıkarırsa başına çökebileceğin bir olur.


  • yuto  (11.10.17 16:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.