[]

Dove'un ozur diledigi reklam olayi

Tuhaf degil mi biraz?
Yani bu reklam sonrasi imajlarinin zedeleneceklerini ve ozur dilemek zorunda kalacaklarini bile bile bunu yapmalarinda bir tuhaflik var.
Bunu bile bile neden yaptiklarini ciddi sekilde merak ediyorum.
"Belki de boyle olacagini tahmin edememislerdir" demeyin, boyle bir reklamin ciddi sekilde tepki cekecegini bilmemelerine KESINLIKLE imkan yok, bu kadar gerizekali olmalari asla mumkun degil. Sokaktan birini cevirip boyle bir reklam dusunuyoruz ne dersin diye sorsan cildirdiniz mi siz der. Bu reklamlara korkunc paralar harcaniyor, PR isini bilen insanlarla calisirlar, bilirsiniz.
Bu iste bir tuhaflik var. Neden boyle bir sey yaptilar ki?

 
"böyle bir reklam" da nasil bir reklam gördünüz mü? ben görmedim cünkü her türlü yayindan kaldirilmis. ortada sadece dört kareden olusan bir screenshot var. reklamin bütününü görmeden bence fazla yükleniliyor cünkü dove'un diger reklam kampanyalarina bakinca felsefelerine ters bir durum cikiyor ortaya.


  • pilav  (09.10.17 22:04:01) 
"Reklamın iyisi kötüsü olmaz." mantığıyla yapılmışsa çok başarısız. Verdikleri mesaj iğrenç. Dove ürünlerini kullanmıyorum. Kullansaydım da kesinlikle bırakırdım.


  • auroraaurora  (09.10.17 22:05:31) 
yani bana da cok garip geldi acikcasi. ama 'irkcilik oldugunu bildiklerinden' degil pek, sonucta bazi insanlarin beyinlerinin nasil calistigi mechul, ornegin watsons olayinda oldugu gibi.
ama dove, gectigimiz yillarda 'dove beauty sketches' 'dove choose beautiful' gibi guzel calismalara imza atan bir yerle calisiyordu/calistiriyordu. yani onu yapan, bunun irkcilik olacagini hayli hayli dusunmustur sanki. ama oradan buraya gelmek gercekten cok enteresan olmus.

  • themeningrey  (09.10.17 22:06:08) 
o gördügün 4 resim yani iki kadin, reklamdaki 4 kadindan sadece 2si. reklamda 2 irk daha var, asian ve hispanicti yamulmuyorsam. motto da bizde herkese yer var, herkes icin seklinde bir seydi.

sonra trollün biri 4 kareyi öyle güzel virallestirdi ki isler büyüdü.

reklamin orjinalini gören? lol. ama herkesin fikri var.

fokin kek.


szechuan sauce: imgur.com
  • Silesius  (09.10.17 22:50:17 ~ 22:51:23) 
Sİlesius +1
O reklamın devamında, beyaz kız da, uzakdoğuluya dönüşüyor yalnız. "Ayy, ırkçılık" diyenler, o bölümü kesmeyi tercih ediyor nedense. Bu mantıkla gidersek, michael jackson'ın "black and white"ı da ırkçı. İnsanlar biraz fazla hassaslaşmaya başladı artık. Reklamda, her türlü cilt tipine, renge sahip insan kullanabilir gibi bir mesaj amaçlanmış sanırım. "Siyah beyaz'a dönüşünce, aww; beyaz, uzakdoğuluya dönüşünce ses yok." tarzı anlayış asıl ırkçı olan. bu durumda, "siyah beyazdan kötüdür." ön kabülü yapılmış oluyor böylece.

  • agluna  (09.10.17 22:53:10 ~ 22:54:05) 
Güzel bi düşüncenin kötü bir sunumla sonu bu.
Yalnız tebrik ederim, gerçekten özür dilemişler. Biz bunu anlatmaya çalıştık aslında diye kıvırmamışlar. Kriz yönetimi budur işte. Hani watsons, wolkswagen gibi firmaların eline yüzüne bulaştırdığı.

  • dijalli  (09.10.17 22:59:33) 
Yahu bana kalirsa bu reklamda zaten bir sikinti yok, ama yil 2017 ve kamuoyunun hali ortada. Insanlar (bir kesim) birilerine irkci demek icin ac akbaba gibi dolaniyorlar, boyle bir ortamda bu hatayi yapmalari tuhaf geliyor bana.


  • stavro  (09.10.17 23:36:28 ~ 23:37:08) 
Reklami izledim, eee hani irkcilik dedim, ya millet gotunden hassasiyet uyduruyor.


  • baldur2  (10.10.17 01:18:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.