[]

İngilizcem sıfır ve öğrenmek istiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var

Öncelikle eğer sınıfta kalmazsam önümüzdeki en az 11 ay boyunca ingilizceden başka ilgilenmem gereken bir ders ya da başka bir şey olmayacak, İÜnün hazırlık sınıfında sözde an alt kura başladım. Fakat başlangıç gramer konuları bile dersler ingilizce anlatıldığı çok az türkçeye yer verildiği için beni aşıyor. İngilizce gramerim gerçekten sıfır. Şu ana kadar hiç İngilizce çalışmadım, yani durumumu anlatacak en iyi örnek şu 50 soruluk testte yalnızca 5 soru işaretleyebildim ve 1 doğru 4 yanlış çıktı yani sıfır çektim resmen

www.seviyetespiti.com

Ve amacım 9 ay içinde bu testten +35 net çıkarmak. Bunun için emeklemeyi öğrenmem gerek gramer bilgisi olarak, hazırlıkta elemantary seviyede kitaplar bile anca yeni yeni yürüyebilenler için.

Essantiel gramer in use ve els inside and out kitapları elimde mevcut. İnternet hazır, birkaç uygulama üzerinden de çalışmayı düşünüyorum. Ayrıca youtube dersleri işe yarayabilir belki. Bu aşamada olan biri için ne tavsiye edersiniz çalışma yöntemi ve harici kaynak olarak? Ayrıca okulda bilmediğim kelimeleri Google transtan yıldız atıp biriktiriyorum, bunları deftere mi geçmeliyim ve rastgele olarak mı?

 
Çalışma konusunda bir önerim olamayacak ama translate'i sözlük olarak kullanma çünkü iyi değil. tureng'i tavsiye ederim. Defter falan gereksiz bana göre, anki isimli spaced repetition uygulamasını kullanabilirsin, kelimeleri sana belirli aralıklarla soracak.


  • i was made for you  (09.10.17 20:56:21) 
duolingo ile basit seviyede başlayabilirsin, kelimene de yardımcı olacaktır. O tür uygulamalar (Duolingo, rosetta stone vb ) senin durumundakilere daha çok faydalı geliyor. Bir de sıfırdan başlayan bir gramer kitabı bulup bol bol örnek çözersen grameri halledersin. Şu anda zaten önceliğin konuşma değil diye düşünüyorum. ;stersen eski zamanların meşhuur bir dil bilgisi kitabı serisi olan round up (6 kitaplık baba bir seri) cevap anahtarlarıyla birlikte pdf olarak bende olacaktı. Ha pdften nasıl çalışırım diyebilirsin çıktı alırsın, o da masraf, bilemedim şimdi. konu anlatımları ingilizce ama konu anlatımını youtube üzerinden araştırıp Türkçe açıklaması bulabilirsin ve o kitaptan da bol bol örnek çözme üzerinden gidebilirsin.

Senin durumunda olan birisinin sıfırdan ve sağlam bir temel atarak ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de bu konuyu öğrendim diyerek geçmeni değil de o konuyu kullanabildiğin kadar örnekle kullanabilmeni, artık otomatikleşene kadar tekrar etmeni tavsiye ederim. İngilizce zor bir değil, altından rahatlıkla kalkılabilir. Yeter ki istensin

google translate ile de çok fazla vakit harcama bence milyon tane çok daha iyi kelime öğrenme tekrarlama uygulamaları var
  • nickfury  (09.10.17 21:01:46 ~ 21:02:25) 
Grammar in use kitabı güzeldir oradan takip et.

En alt kurda sıfırdan başlatıyor olsa gerekler, dikkatini vermen yeterli. Türkçe az kullanmakla da iyi ediyorlar kulak aşinalığın artar.

Hocan kim?
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (09.10.17 21:02:32) 
Öncelikle oradaki test hiç zor değil. Geçen sorduğunda ben çözdüm o testi. Sadece gramer ağırlıklı. 9 ayda bence rahat 35+ yaparsın ama kişisel bir şey bu maalesef. Bir yıl hazırlık okuyup simple present tense'i bile kullanamayan adamlar var. Mecbur özen göstereceksin. Bol bol okuyacaksın. Ben yazı yazmanın çok faydasını gördüm. 5 yıl önce hazırlıkta tuttuğum defterim hala duruyor. Herkesin öğrenme şekli farklı. Kendi öğrenme yöntemini keşfet. Kimisi defter tutmadan da öğrenebilir.


  • dissendium  (09.10.17 21:13:56) 
Öyleyse okul haricinde de her gün 2-4 saatimi ingilizce çalışmaya ayıracağım, dinlemekle için de yabancı dizi ama her gün 40 dakika yani 2 hiymm bölümü ingilizce altyazılı izlesem faydalı olur mu listeninge kulak aşinalığı olsun diye? Hiçbir şey anlamayacağım altyazıdan belki ama en azından telaffuz ve kulak alışkanlığı olur? Yıllardır yabancı dizi izliyorum, türkçe altyazılı izlediğim için genele vurduğumuzda çok sık kullanılan kalıplar hariç diğer dediklerinden hiçbir şey anlamıyorum yani ne dediğini duyamıyorum öyleyse tr altyazılı dizi demek ki pek fayda vermiyormuş.

Google playden şu ingilizce uygulamalarını indirdim bugün itibariyle hepsini her gün düzenli olarak kullanmaya başlayacağım öyleyse: Duolingo, Memrise, Busuu, Visual vocabulary, Speaky ve English Listening (BBC)

YouTube hocaları konusunda çok bilgim yok ama Özkan Çelen videolarını baştan sona not alarak izleyebilirim? Yine de başka bir kanal daha olursa iki kat faydalı olur tavsiye ettiğiniz?

Gramer kitabı olarak ingilizce anlatımlı gramer kitaplarından ne öğrenebilirim bilmiyorum, bu in use İngilizce anlatımlı? :( sıfırdan Bilale anlatır gibi anlatacak bir gramer kitabına da ihtiyacım var ilk ortaokul düzeyinde olsa bile yapacak bir şey yok
  • siyah giyen adam  (09.10.17 21:32:33) 
ingilizce bilen birisine sordugun zaman nasil ogrenirim diye sana kolay oldugunu soyleyecektir herkes.

cunku ingilizce ogrenmek gercekten kolay, ha kolay diyince 1 haftada ogrenilir gibi bir sey yok, sadece pratik yapman, ogrendigin kelimeleri kaliplari cumle yapilarini cumle icerisinde kullanman gerekli, bir sure sonra hepsi kendliginden oturacak zaten ama turkiyede bu isi yapmak cok kolay degil cunku pratik yapamazsin duzgunce, videolu uygulama ile cambridge mi idi neydi unuttum, onunla da faydasi olmaz bence, international ogrenciler ile takil faydasi olur.
  • purple rain  (09.10.17 21:37:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.