[]

Paslanmaz çelik 304 fiyatı hakkında

Selamlar,
2.5 mt uzunluk ve 25 cm çapında ve 2 mm et kalınlığında bu malzemeden bir boru imal ettirmeyi düşünüyoruz. Bu boyutlarda boru bulamadığımız için düz bir 304 levhayı silindirik şekilde kıvırıp kaynaklayarak boru haline getireceğiz. Kabaca böyle bir iş kaça yapılır? Bir fiyat aldık da biraz fazla geldiği için sormak istedim.
Teşekkürler.


 
20 $/Kg dan aşagı yaptıramazsın.


  • paudi  (09.10.17 17:56:45) 
Haci senin dedigin kivirma haric argon kaynagina girer ona da guzel para alir ustasi.

metalavm.com

Su kutarmiyor mu sizi?

Bir de hocam mumkun oldugunca standarttan sasma
  • dedim dedim de kime dedim  (09.10.17 18:10:37) 
çap ve kalınlık kesinlikle bu dediğin gibi olacaksa dediğin şekilde yapılır. ama çap +/- 15-20 mm oynar dersen standart boru da bulabilirsin.

biz ss304 sacları 4-5 dolar/kg civarında alıyoruz ama tabi bir seferde birkaç ton alıyoruz. diğer yandan senin istediğin miktar baya az olduğu için, bu kalınlıkta ss304 kalite sac kullanan fabrikalara sorsan onların hurda saclarından bile rahat rahat çıkarabilirsin bu boruyu. ama 2 mm'lik ss304'ü kim kullanır bilmiyorum. biz minimum 6 mm kullanıyoruz mesela bizde yok.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (09.10.17 18:19:16) 
Standarttan şaşma +1

Sacı bükerken yüzeyde gerilmeler oluşacak. Ek olarak TIG kaynağı yapılacağı için kaynak dikişinde de gerilmeler oluşacak. Normalde bu gerilmeleri yok etmek için ısıl işlem uygulanır ama bunu yapacak yer bunu dikkate almayabilir. Bir süre sonra boru yüzeyinde hasar oluşabilir. Fiyat söyleyemiyorum ama fiyatın fazla olması kaynak işçiliğinden kaynaklanıyordur.
  • dissendium  (09.10.17 18:43:15) 
ne için kullanacaksınız onu merak ettim, boru için başka imalat yöntemlerini de araştırsaydın.
yada yakın boyutlardaki malzemeleri kullanarak elde etmeyi düşünebilirsin.

  • kararsızataletfilozofu  (09.10.17 23:49:42) 
Cevaplar için çok teşekkürler. Mobilim, yarın cevap yazacağım.


  • puc  (10.10.17 02:32:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.