[]

Odtü fakülte versusu

Odtünün kötü işleyen bir bölümü var mı, 4 4lük bir okul olmasına karşın var mı böyle bir durum?




 
Kötü kime göre neye göre kötü...

Mesela şöyle diyebilirim:
ODTÜ'nün mühendislik bölümlerinde çok ciddi kaliteli mühendis yetişir. (Teknik üniversite olmasının güzelliği)
Ama paralelde İİBF'de de mühendis gibi öğrenci yetiştirmeye kasar. İşletme ile Endüstri Müh. dersleri çok fazla çakışır. Bu nedenle sosyal işletme/iktisatçılar yerine teoride çok sağlam mezunları olur.

Bazen de fakülteler arası çekişmeler yüzünden hoca sıkıntısı yaşanabilir. Yani eğer bazı derslerin hocası o fakülteye bağlı değilse, çok tırt bir eğitim alabilirsin. Yine İİBF için vereyim örneğini, Makro Ekonomi hocasını İktisat İşletmeye vermek istemezse part time biri gelir ve hiçbir şey öğretmeden 1 dönemi atlatabilir.

Özetle ODTÜ'nün "kötüdür" diye fişlenebilecek bölümü yok ama kusurları da yok değil.
  • lcha  (09.10.17 17:23:54) 
Nerden uyandı böyle bir merak, "Her şey o kadar muhteşem ki acaba kötüsü olabilir mi ki?" diye düşündünüz varsayıyorum, ODTÜ'nün en "kötü"(kime göre neye göreyse) bölümleri muadillerinden çok çok daha iyidir, içiniz rahat olsun.

@lcha'nın cevabına istinaden: İİBF mezunuyum, bahsettiğiniz durumlar çok çok ekstrem. Ancak seçmeli derslerde olabilir, o da belki. Hukuk hocasının İktisat kadrosunda bulunmaması da takdir edersiniz ki doğal. Tüm kadroyu tek tek buraya yazmak mümkün olmasa da ilgilenenler okulun sitesinde bulabilirler. Ayrıca hoca kadar öğrenci seviyesi ve ortam gibi başka faktörler de vardır bir okulu okul yapan, en önemlisi de kazandırdığı bakış açısı, kültür, dostluklar ve öğrenmeye açıklık..

Dipnot: İşletme ile Endüstri'nin benzer tek bir dersi var, o da Operations Research olabilir, gayet yakınen biliyorum birbirine "denk" (çakışan?) dersler olmadığını, muhasebe ve finans derslerini var iki bölümde de seçmeli ya da zorunlu olarak.. Çok da anormal bir durum değil, mühendislik öğrencisine "Dur! Sana finans dersi asla yok" bu denmeli?

Ben caz tarihi, hukuk, osmanlı ekonomi tarihi, yabancı dil gibi elli tür seçmeli aldım.. Hepsi başka bölümlerle mi "çakıştı"? :) İlahi.

Neyse ODTÜ İİBF düşünen varsa, önerilir :)

Bence de Makine çok fena, 15 tane matematik dersi falan varmış, ne ayıp :)
  • hana bi  (09.10.17 21:03:47 ~ 21:04:44) 
Yok.

Zaten mühendislik fakültesinde ve temel bilimlerde böyle bir soru geleceğini sanmıyorum.

İşletme-İktisat alanında yurtdışından hoca çekebilen ender okullardan. Bunun temel sebebi elbette eğitim dili.

Beşeri bilimlerde de durum benzer. Kadrolar diğerlerine göre dar, ama çok daha kaliteli. Çünkü dünyayı takip, çünkü yabancı dil. Bir de kardo torpile daha kapalı olduğu için kütür kütür adam alıyorlar.

Eğitim fakültesinde de benzer bir durum oluyor. İngilizce matematik dersi veren adam ODTÜ'den yetişince, ortalamanın üzerine otomatik olarak çıkmış oluyor.

Bir on yıl önce sorsan En-tas derdim, ama onlar da geriden gelip öyle bir kapattılar ki farkı, neredeyse tek başlarına koşuyorlar parkurlarında.

Dolayısıyla yok.
  • babilbaligi  (10.10.17 12:07:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.