[]

kayıp hat

selam, geçtiğimiz hafta cuma günü telefon kayboldu veya çalındı bilemiyorum. dolayısıyla onun da beraber hattım da gitti. ancak şöyle bir problemim var; belçika'dayım.

banka hesaplarımda kayıtlı olan türkiye hattım olduğu için cepşifresi istiyor, bu yüzden internet şubelerini kullanamıyorum, transfer yapamıyorum vs. sadece kartları kullanabiliyorum. öğrenci vizesiyle burda bulunduğum ve oturma iznim çıkana kadar schengen bölgesinden ayrılamadığım için türkiye'ye gelip bu işi halletme şansım da yok.

akbank'a kayıtlı telefonun değiştirilmesi, vodafone'a da hattın tekrar çıkartılması için bi arkadaşım gidip konuştu, ikisi de vekaletname istiyor ve konsolosluktan alınan vekaletnameyi de kabul etmiyor. e oraya gelip vekaletname çıkartabilecek durumda olsam vekalet çıkarmama gerek kalmaz zaten?

bu konuyu nasıl çözebilirim bi fikri olan var mı?

 
İşe yarar mı bilmiyorum ama Akbank telefon şubesini aramayı denediniz mi? Baştaki güvenlik sorularını geçince, doğum yeri tarihi, anne kızlık soyadı falan, birçok işlem yapılabiliyor. Telefon numarası da değiştirilebilir belki böylece.


  • senolll  (09.10.17 13:54:09) 
ben olsam şöyle yapardım. Türkiye’ye kartları postalardım en acil posta ile. Türkiyede bir yakınım bama yeni bir hat alırdı. Gönderdiğim kartı atmye takıp orada telefon numaramı güncellerdi. Ben yurtdışından oluyor mu diye çek ederdim ve aonra kartları ptt ile geri isterdim. Bir diğeri de şöyle, yurtdışında kendime hat alırım. Sonra bankayı arar ve yeni kart isterim adreside türkiye yaparım. Kart türkiyedeki tanıdık aracılığıyla atmye takılır ve numara güncellenir sonra ptt ile gönderildir


  • goodman  (09.10.17 16:01:14) 
ayni konuyu aratmak isteyen olur diye nasil hallettigimizi yaziyim; oncelikle banka musteri hizmetlerini aramak ise yaramiyor, telefon bilgilerini bu sekilde degistirmiyorlar, olay cikarip sube mudurune kadar ulastik yapmadilar. biz de vodafone'da araya tanidik sokup yedek sim kart alip hatti ona tanimlattik. o da binbir turlu taklayla oldu, siz siz olun yurtdisinda telefonunuzu kaybetmeyin, telefona bagimlilik sosyal medyayla falan alakasi yokmus tam olarak buymus aq telefona bagimlilik.


  • oceanborn  (23.10.17 15:46:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.