[]

Glisemik indeksi yüksek besinler aşırı uykumu getiriyor

Normal mi?
Bir süredir neredeyse hiç şeker, ekmek, makarna gibi şeyler yemiyordum. Kahvaltıda yulaf, yumurta, peynir, zeytinle yapıyordum.
Az önce simitle birlikte biraz marmelat yiyeyim dedim, anında ağırlık çöktü. Başım hafif ağrıyor, yatağa girsem anında uyuyacağım.

Neden böyle?

 
illa şekerli birşeyler yiyorsan bol lifli bir ekmekle beraber yemen daha mantıklı, simit yerine. Hem çabucak şekere dönüşecek basit karbonhidrat olan simit yemişssin hem de marmelat. bence çok normal olanlar. hipoglisemi yada benzer bir şikayetin mi var?


  • yonge and bloor  (09.10.17 12:08:28) 
Hipoglisemi var mı bilmiyorum, hiç test yaptırmadım. Uzun zamandır spor yapıyorum ve dengeli besleniyorum. Çok nadir tatlı yerim, yediğimde de böyle oluyorum. Gözlerim kapanıyor.


  • hadi ya la  (09.10.17 12:25:50) 
9 aydır hayatımda basit karbonhidrat yok tıpkı sizin gibi. 2 ay önce kadar tamamen can sıkıntısından ve dur bakalım ne olacak diye denemek için karbonhidrat bombası bir akşam yemeği yedim. Sadece birkaç saat sonra elim ayağım titremeye başladı açlıktan. Resmen bitkin düşüp yatağa uzanmak zorunda kaldım. Sanıyorum vücudu düşük glisemik indeksli gıdalara alıştırdığımız için bir anda basit karbonhidrata yüklenince vücut normalden daha fazla tepki veriyor. En iyisi hiç bulaşmamak ve düşük indeksli gıdalarla devam etmek.


  • voyager 1  (09.10.17 12:47:27) 
3 ay önce aynısı başıma geldi. doktorun önerisi spor, hareket ve yediklerine dikkat etmek . hamurişi ve tatlı konusunu bir süre için kapat. bir süre sonra vücut normal düzeninini buluyor. benim yaklaşık bir ayı buldu.


  • delidir yakalayin  (09.10.17 13:26:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.