[]

Eve geldikten sonra nasıl oyalanıyorsunuz? /benim için önemli

Selam duyuru ahalisi. Şimdi ben senelerdir bu konuda çok dertliyim. Çünkü oyalanacak şey bulamamaktan internet bağımlısı oldum resmen ve bundan hiç keyif almıyorum.

Genelde akşam 10-11 gibi geliyorum eve ve sonrasında hemen uyuyamıyorum. Bazen gece 2-3e kadar arkadaşımla muhabbet ediyoruz o zaman kendimi daha rahat hissediyorum ama yine de uykuya hazır hissetmiyorum. Evde yatmadan önce 2-3 saat kadar neyle oyalanıp, kafamı boşaltabilirim?

İnternette kısır döngüye girmekten (dizi-sözlük-video arasında sıkışıp kalmak) 2 yıldır çok sıkkınım ve sağlıklı bulmuyorum artık. Belgesele bayılırdım şimdi görmek bile istemiyorum o derece.

Kitap okuma meselesi ise şöyle: okumayı söktüğümden beri babam diğer çocuklarla arkadaşlık kurmamı istemediği için sadece kitap okumamı istiyordu. Zaten evde televizyonumuz yoktu ve üniversiteye başlayasıya kadar çok kitap okudum, çok ağır kitaplar okudum. Keyif almıyordum desem yalan olur ancak bir arkadaşımla konuşurken aldığım keyfi vermiyor bana. sosyal ortamımı üniversite yıllarımda oluşturduktan sonra kitaba bakmaz oldum açıkçası. Şimdi sherlock veya harry potter tarzı heyecan içeren, dili basit olan kitapları okumaktan keyif alıyorum sadece. Kısacası kitaba çok doygunum.

Evet tavsiyeleriniz?

 
bu kadar okuyup biriktirdiysen. bence bunları yazmalısın artık. blog aç onunla ilgilen.


  • shrocco  (08.10.17 04:37:12) 
civilization oyna.


  • alperz  (08.10.17 08:42:33) 
1.5 yaşında çocuğum var çozuk doğduğundan beri çocukla ilgilenmek dışında bir şey kalmadı


  • turkuaz  (08.10.17 10:03:50) 
video izleyebilirsin, ben de yatmadan ilginç videolar izliyorum. et kesme videoları, balık kesme videoları, sakal tıraşı videoları vs.


  • Apocalypse  (08.10.17 10:06:52) 
Hobi edinebilirsin. Kafa boşaltmada en iyi yöntemlerden biridir. Yapmaktan zevk aldığın bişey mutlaka vardır. Yaptıklarını eşe dosta hediye de edebilirsin, el emeği bişey almak yakınlarını da memnun eder.

Ben dikişi öyle geliştirdim. Dikiş dikmeyi seviyorum diye diye usta terzi oldum çıktım.
Hiç unutmam bi bayram arefesi yarım gün çalıştık. Eve dönerken çarşıdan kumaş aldım. Eve geldim ortalık düzeltme, çocukların banyosu, yemek, bulaşık (bulaşık makinesi yok o zamanlar) tatlı yapımı filan saat gece yarısını buldu nerdeyse.
O saatten sonra iki kzıma birer etek üstlerine birer bluz diktim. Dikiş makinem de yok o dönemde. Elde makine dikişi yaparak diktim. Bu aşk olmasa yapılacak bişey değildir . Neymiş, kumaşı çok beğenmişim aman da o kumaştan ne güzel etek olurmuş,
Sabaha yakın ütüleyip astım. Sabah giydiklerinde mutluk arşta :)

Herkesin böyle aşkla tutkuyla yapacağı bişeyler mutlaka vardır. Arayıp bulmak bize kalıyor. Sonrası değme keyfimize.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (08.10.17 10:43:58 ~ 15:42:23) 
@vay filozof özendim :)

@turkuaz mutluluklar efenim size. Ama henüz evli bile değilim :)

@Apocalyse onu çok yapıyorum ya sıkıldım işte ondan. Yemek tarifleri videoları ve goerge hobeika tarzı markaların kıyafetlerini nasıl diktiğini anlattıkları videoları izliyorum. Evet baştan keyifliydi ancak sadece izleyici olmak tatmin etmiyor sanırım artık :/
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (08.10.17 15:00:59) 
Kıyafetleri nasıl diktiklerini izliyorsan dikiş ilgini çekiyor olmalı. Bi dene isttersen.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (08.10.17 18:33:48) 
İnternette DIY sayfaları vesaire var. Pinterest'te bir sürü post var bununla ilgili. El işlerine, bir şeyler üretmeye meraklıysan çok güzel uğraşlar var.


  • l arrache coeur  (08.10.17 20:09:02) 
hearts of iron 4.

sanat eseri bildiğin.
  • secrexv2  (08.10.17 20:11:25) 
@coeur

DIY işlerini takip edebilecek kadar çok ve gereksiz eşyam yok. bir de yaptıkları hep aksesuar gibi şeyler oluyor. Ben baya minimalist bir insanım. Sağol yine de tavsiyen için.

@secrexv2

O ne bilmiyorum, bakayım şimdi.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (08.10.17 20:14:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.