[]

Bu The Red Pill bir teori/durum/fikir mi yoksa ''to do list'' gibi birşeymi

Son zamanlarda her yerde ''the red pill'' başlığında geçen bir tartışma var, ve bunun sosyal yaşantımıza etkilerinden bahsediyorlar(ben konuyu hiç bilmiyorum)

Başlıkta biraz dolaştım ama sanırım ön koşul şu ''herkes bu red pill'i biliyor ve ondan sonra bunun hakkında tartışıyor'' olmuş; yani ben red pill'in ne olduğunu bilmiyorum ve bu yüzden de başlıkta ki tartışmaların büyük kısmını idrak edemiyorum. mantığını genel olarak isminden çıkarımlayabiliyorum ama teorisinde bi' yaptırım yahut tanı listesi var mı yoksa felsefe/sosyoloji alanından bir hareket/durum tanımı mı ona da ayıkamadım.

Şimdi bi' arkadaşınıza sordum o bana bi' link göndermiş ''skeptico'' nickli birisinin paylaşımını ancak, bu skeptico'nun diğer entrylerini ufaktan taradığımda bu arkadaşınızın(skeptico) objektif ve doğrudan(gerçekci) yaklaşabileceği konusunda tam emin olamadım(eksik bildiğim için, yani tüm entrylerine bakmadım, ve bi' insan öyle yüzüstü ne kadar tanınabilirse hakkında o kadarlık bir fikrim var ancak; yani çok az)

bu red pill olayında 4 yaşındaki çocuğa anlatır gibi(zeka yaşımın oralarda olduğunu düşünüyorum) anlatan bi' yazı v.s var mı ? nedir bu the red pill

 
kesinlikle katılıyorum. red pill aşağı red pill yukarı. nedir ne değildir başlığına bi bakayım dedim ilk entryden son entrye millet birbirine giydirmiş. bazen matrixle alakalı bişiler olduğu gibi bi hisse kapıldım. sonra araya feminizm falan girdi, iyice karıştı. saçma sapan ergen işi olduğuna karar verip bu nedir deyip çıktım. sonra burda bunun ne olduğunu soran duyuru falan gördüm de öyle hakkında bi iki fikir edindim.

özünde felsefemsi bişi bu. kadınların ne kadar aciz ve erkeklere muhtaç olduğuyla ilgili sanırım. matrixteki kırmızı hapla, gerçeklerle alakası ne onu çözemedim henüz.
  • olutaklidi  (08.10.17 02:20:28) 
Ya kisaca spor yapin, temiz ve guzel giyinin, yatabildiginiz kadar kadinla yatmak icin ne gerekiyorsa yapin temali bir sey. Amerikayi yeniden kesfetmisler anlayacagin.


  • baldur2  (08.10.17 02:32:23) 
red pill = kadınları elde edemeyen 31cilerin kutsal kitabı niteliğinde bir şey. red pillcilerin çoğu şu tipteki asosyaller: vignette4.wikia.nocookie.net

sözde red pill sayesinde johnny sins olacaklarmış. vücut geliştirin, kadınlarla konuşurken kendiniz olmaktan çıkıp çok cool tavırlar takının falan diyorlar özetle. bunları uyguluyarak sikilmedik kadın bırakmayacaklarmış. haha.
  • neil manke  (08.10.17 02:46:28) 
Benim başlığı kabataslak dolaşırken okuduklarımdan anladığım şu:
Bir oluşum var. Erkekleri alfa beta diye sınıflamışlar. Sınıflamayı kırmızı mavi hapla simgeleştirmişler.
Dayanak noktaları evrimsel psikoloji, yolları sözde bilim.

Maskülizme yakın duruyor, misogyny (kadın düşmanlığı) de var gibi anladım.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (08.10.17 11:18:34 ~ 11:40:27) 
ağır geri zekalı ve loser işi. karşı cinsi tavlamanın, hatta amiyane tabirle köpek etmenin kurallarını yazmış tipsizler. kendi gibi aptalları tavlarlar anca. alfa, beta gibi ayrımları var, ajjdfjff alfa olun beta olmayın diyorlar. allah'ım rezalet.


  • nice tnetennba  (08.10.17 12:00:00) 
  • ziggs  (08.10.17 12:50:17) 
red pill'i keşfeden adamın loserlıktan kurtulduğunu mu sanıyorsunuz? loser adam iki üç okuduğunu uygulamaya çalışıp "düşürebilecek" mi? nerede yaşıyorsunuz yahu? spor yap gayet güzel bir tavsiye ayrıca. armut piş ağzıma düş ile olacak şey mi bu özgüven denilen nane?

hayatında travmaları varsa çalışıp parasını kazansın, psikoterapi alsın, emdr yöntemi var, şema var, bilişsel terapi var, bu tarz işe yarayıp yaramadığı dahi belli olmayan aptalca şeyler uygulanmamalı.
  • nice tnetennba  (08.10.17 13:11:41) 
yav geçin bunları psikoloğa gidecek parası yokmuş, spor yapacak hali yokmuş, bunların hepsi bahane. psikologlar çiçek al mı diyor ajdjdkf bunlar ne kadar cahil cahil konuşmalar. bir adam var hayatı değişmiş ha, vay anasını red pill gerçek o zaman. çünkü bir-birkaç adamın hayatını değiştirmiş :((((((


  • nice tnetennba  (08.10.17 13:34:43) 
Psikologların bu konuya çözüm önerisi yok denmiş, bu doğru değil. Psikologların bu konuya çözüm önerilleri var.

Örneğin
"red pill nedir fikrim var ancak tam olarak bilmediğimi belirterek başlamam doğru olur. ve itiraf edeyim, durumum vardı, ama okumadım.
neden okumadım? çünkü bugüne kadar okuduğum kadın ve erkeği sınıflandıran, kutuplaştıran her türlü düşünce sistemi bana benzer şeyler düşündürdü. 10 yıl önce olsa muhakkak vakit ayırıp okurdum ama şimdi vakit az, iş çok.

zaten red pill konusundan ziyade kadın-erkek dinamiklerinden bahsetmek istiyorum. gerek meslek hayatımda gerekse sosyal medyada 'bu erkekler kadir kıymet bilmez / bu kadınlar ancak kötü davranırsan seni sever' gibi tutumlarla sık karşılaşıyorum. karşı cinse dair deneyimlerimiz, onlarla ilgili bir şablon oluşturuyor zihnimizde. zaten öğrenmenin böyle bir yanı var, trafikte tuğralı doblo görünce uzaklaşmak da pattern okuma ve analiz etme süreçlerinin bir sonucu. ancak önemli bir fark var bu iki örnek arasında. tuğralı doblonun trafikte karşımıza çıkması ile ilgili hiçbir şey yapamayız, oysa hayatımıza giren insanları biz seçiyoruz.

evet, biz. kimse kimseyle zorla sevgili olmuyor, eşinizle silah zoruyla nikah masasına oturmuyorsunuz. yani şikayet ettiğiniz topluluk, sizin kendi ellerinizle hayatınıza dahil ettiğiniz insanlardan oluşuyor. şimdi birileri diyecek ki 'evet, ben de bu gidişe bir dur demek istiyorum'.

harika fikir. o zaman öncelikle yapmanız gereken şey, kadınları/erkekleri - yani tanıdığınız kadarıyla, hayatınıza girmiş olanlardan öğrendiğiniz kadarıyla kadınları/erkekleri - eleştirmek olmamalı. öncelikle bakmanız gereken şey ayna. ben neden bu tip insanları hayatıma sokuyorum, neden ilişkilerim bu hale geliyor, ben süreçte ne yapıyorum da bu iş sarpa sarıyor demeniz gerekir. tabii buna yüzeysel bakarsanız şöyle taktikler izlersiniz; 'bu adamı/kadını çok sevdim, çok ilgi gösterdim, beni terk etti, demek ki karşı cinse kötü davranırsam ilişkilerim düzelir' veya 'kadınlar/erkekler benim onlara verdiğim değeri hak etmiyor, onları değersizleştireceğim, meta haline getireceğim'

bu düşünce yürütme biçimi, insan gibi kompleks bir canlıyı anlayamadığınızı gösterir. burada seçimlerinizin daha derin ve çoğunluğu bilinçdışı olan kökleriyle ilgilenmeniz gerekir. yukarıda belirttiğim taktikler, 42 beden olduğunuz halde 36 beden kıyafet almak gibi, o giysinin içinde asla rahat edemezsiniz. cinsiyetçi taktikler sizi şikayet ettiğiniz bir örüntüden çıkarıp başka bir örüntünün esiri yapar. asıl mesele kendi patternini kendin yazabilmek.

ilişkilerinizde yineleyen dertler varsa, 'bütün kadınlar / erkekler böyledir, şöyledir' diyorsanız başvurmanız gereken yer red pill değil psikoterapidir. kendinizi anlar ve hikayenizi yeniden anlamlandırabilirseniz, 42 beden olmaktan rahatsız olmayabilir veya kilo verip 36 beden kıyafetin içinde rahat edebilirsiniz. en nihayetinde herkesin yolculuğu biricik. yola düşüp görmek gerek.

sözün özü:
yoğun şekilde ilişkisel sorunlar yaşayan insanların red pill okuyarak bulacağı tek şey, üzülerek söylüyorum ki bir başka blue pill'dir."
eksisozluk.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (08.10.17 14:56:54) 
verdiği örnekler sabancı torunu, ali ağaoğlu, bilmem ne. alfalarmış, kadınlar bunlarla sevişiyorlarmış. yahu adamlar zengin zengin. danışıklı bu işler. kadının ayaklarında hermes terlik var, senin loser tayfa karşılayabilecek mi bunu? bir insanı olmadığı kılıfa sokmaya çalışmak ne demek? elbet patlar günün birinde.


  • nice tnetennba  (08.10.17 15:14:44) 
adam harbi ali agaoglunu ornek vermis aq. adamin sinirsiz serveti var, kadinlarla sevismesini basari olarak gormemizi istiyo. hey allahim ya.


  • baldur2  (08.10.17 15:21:56) 
dogru diyorsun, cevremde kiz bulamayan arkadaslara tavsiyede bulunayim o zaman, oglum zengin olsaniza ali agaoglu gibi, o zaman kizlar hayir demez. tabiiiiiiiiii olm manyak misin.


  • baldur2  (08.10.17 15:45:19) 
adamlarda spor yapacak enerji, psikoloğa gidecek para yok diyorsun, çözüm önerin zengin olun mu? sen tavsiye verme arkadaşım.

zengin olunca "karı"lar kapında bitiyor ağbiii, alfa ol, zengin ol.

heyye.
  • nice tnetennba  (08.10.17 16:23:30) 
Ne olup ne olmadığı, eksiği gediği madde madde yazılmış şurada:
eksisozluk.com

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (08.10.17 17:11:08 ~ 17:13:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.