[]

İnternet alışveriş sitelerinden satılan windows lisans anahtarları

Merhaba, gittigidiyor, n11 gibi sitelerde Windows 10, office 2016 gibi yazılımların lisansları satılıyor. Satıcılar lisansların %100 orjinal olduğunu iddia ediyorlar. Yalnız anladığım kadarıyla fatura göndermiyorlar. Sadece e-posta ile lisans anahtarlarını gönderiyorlar. Fiyatlar microsft'a göre komik derecede düşük. Şimdi buradaki olay nedir acaba? Adamlar korsan anahtar mı satıyorlar? Bunlardan satın alırsak yarın bir gün sorun yaşar mıyız? Bu konuda hiç tecrübesi ya da bilgisi olan var mıdır?




 
bayi fiyatları ve liste fiyatlarından dolayı farklılık gösterebilir ama çok da güvenilmeyecek bir durum olduğu söylenemez. puanı yüksek olan birinden gönül rahatlığı ile alınabilir bence.

n11'den satıyorsa fatura göndermek zorunda, göndermezse şikayet edebilirsin.
  • ocanal  (08.10.17 01:06:20) 
kredi kartı dolandırıcılığı filandır. bu arada ofis için toplu lisans alacaksanız libreoffice'i öneririm. biz kullanıyoruz baya memnunuz.


  • nossrat  (08.10.17 01:07:10) 
Öğrencilerden toplamış olabilirler. (Çoğu üni. MSDN hesabı sunuyor.) Şirket olabilirler zamanında topluca alım yapmışlardır. Çoğu bilgisayar ile key geliyor MS ile işleri yoksa onlar olabilir. İlk aklıma gelenler. Yorumlar iyiyse yapıştırın. Kendisinden almaktan daha mantıklı.

edit: Bizde tüm sürümler bedavaydı. Okuldan okula yıldan yıla değişiyordur tabi.
  • nickini vermek istemeyen uye  (08.10.17 01:07:51 ~ 01:32:38) 
@ocanal n11'dekilerdeki ilanlarda fatura gönderileceği belirtilmiş ama pek çok kişi faturanın gönderilmediğinden şikayetçi olmuş. Muhtemelen asıl büyük kesim de umursamamıştır.

@nickini vermek istemeyen uye Bahsettiklerim hep pro modelleri. Öğrenci sürümleri pro oluyır muydu hatırlamıyorum. Dediğiniz gibi belki toplu şirket alımlarıdır. Bazılarının yorumları gerçekten çok iyi.

Sanırım yüksek puan ve yorumlu birilerinden satın alacağım. İlgilenen herkese çok teşekkür ederim...
  • erdinc  (08.10.17 01:15:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.