[]

Saçımı kestirmeli miyim?

Erkeğim. 1 sene 1 aydır saçımı uzatıyorum. İlk hali üç numaradan biraz daha uzundu. Saçlarım baya dalgalı, neredeyse kıvırcık hatta. Jölesiz Jon Snow'un daha az gür hali diyebilirim betimlemek için. Daha da uzatıp şöyle bir saça sahip olmayı amaçlıyorum:
i.pinimg.com

Dalgalı olduğu için önlerin uzunluğu iyi olsa da arkadan rahatça toplanmıyor. Arka taraflar da haddinden fazla uzadı önlere oranla gibi geliyor bana. Sorum şu ki gösterdiğim fotoğraftaki gibi bir saç modeline sahip olmak için sabredip saçımı berbere dokundurmadan devam etmem mi gerekiyor? Yoksa arkada o fazla uzadığını düşündüğüm bölgeyi biraz kırptırıp önlerin daha da uzamasını mı beklemeliyim? Bildiğim tüm uzun saçlı, pek beyefendi arkadaşlarım biraz kırık aldırmak için berbere gidip sonrasında lanet ettiler de. Ben de çekindim şimdi arkaların toplanması gerektiğini düşünmeme rağmen. Bir de anlamam hiç hangi saç modeli için, ne kadar uzatmak gerekli vesaire. Gösterdiğim modelde saçın arkasını baya bir salmamın gerekmesi gibi bir durum varsa kestirmeyeceğim.

 
fotoğrafta özel bir teknik yok ki, adam saçını arkadan toplamış sadece. sizin toplayınca nasıl oluyor, onu anlamadım. ama anladığım kadarıyla kestirmemeniz lazım.


  • dedimmidemedimmi  (07.10.17 16:01:08) 
Arkadan yakalıyor benim toplarken. Ama önler köpük filan sürülmediği ya da saç ıslak olmadığı sürece serbest kalıyor. Planım önlerin daha da uzamasını bekleyip arkayı biraz toplatmak. Ara geçişte benim için de daha kullanılabilir bir saç modeli olur hem. Önlerin dalgalı olmasından kastım şu; doğal hali gözlerimi anca kapıyor saç dağınıkken ama elimle aşağı doğru çekip uzatınca çene hizasına kadar geliyor.

Edit: Kabarıp dağınık olmasından ziyade efendi uslu şöyle bir saç olsa şu aşamada gayet mutlu olacağım kısacası:
i.pinimg.com

Fakat şu an bunun bir tık daha kısa, dalgalı hali gibi:
i.pinimg.com
  • jack of hearts  (07.10.17 16:25:33 ~ 16:29:53) 
Kestirme. Bırak uzasın.


  • green knight  (07.10.17 16:37:12) 
dostum, 17 senedir saç uzatan biri olarak -hayır aralıksız değil- tavsiyelerim,

-saçın ya uzundur ya kısadir, bu çilekeş yolda kararsızlığa yer yoktur :)
- saçlarının uzun olması hoşuna gidiyorsa modelini falan boş ver devam et uzatmaya
- kırık aldırmak için nice barbar yiğit gardaşımız heder oldu o berber koltuğunda. kendimden biliyorum katları düzeltmek için gidip chuck norris modeliyle çıktım o salondan.
tam olarak bu, eved: tinyurl.com/yc6dq2g4

- erkek berber, kuaför yada coiffeur ne derse desinler kendilerine uzun saçtan anlamaz. uzun saç için kadın kuaförüne gitmen lazım. eğer daha önce erkek saçı kesmiş kadın kuaförü olursa on numara olur zira kadın kuaförünün kadın modeli gibi kesme riski var. eğer çevrende bu tip bir kadın kuaförü varsa derdini anlat dermanını bulursun.

- sakın erkek kuaförüne gidip de "arkada o fazla uzadığını düşündüğüm bölgeyi biraz kırptırıp önlerin daha da uzatayım" deme. saç bir bütündür, orantılı uzaması lazım. sen sadece saçını önden görebiliyorsun, tek açıyla yapacağın değerlendirme yanlış olur, hele ki erkek kuaförüne bunu diyerek oturursan o koltuğa chauck norris modelinin tam teri şekilde kalkman olası. -nler fazla uzun arkalar fazla kısa eski sezen aksu modeline yakın bir şey :) -

- belirli bir saç modeli için belirli bir uzunluk yok. kişinin kendi karar vereceği bir şey bu. misal benim saçlarım dalgalı -seninki gibi kıvırcık değil- katlı kestirdim öyle devam ediyorum. önler boynumda arkalar sırtıma doğru iniyor. ha şu denilebilir saç tipine göre kesim. senin saçların dediğin gibi kıvırcığımsıysa katların arasının fazla olması güzel durmaz. asllında resim atabilseydin daha sağlıklı yorum yapardık.
  • issiz karga  (07.10.17 16:38:24) 
ek olarak izmirdeysen kuaför tavsiyesinde bulunabilirim.


  • issiz karga  (07.10.17 16:40:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.