[]

Duyurudaki tik mevzuu neden bu denli önemli?

2 gündür dolusuyla mesaj aldım "bana neden tik vermedin?" ya da "tik vermeyeceksen neden soruyorsun?" minvalinde. Halbuki sadece gözümden kaçıyor. Neden önemli bu kadar?




 
arama kısmına "niye tik vermiyorsunuz?" yazip bir arat gardaşım. senin cevabın orada


  • eriksatie  (07.10.17 03:51:39) 
Sadece kendisi gibi düşünenlere tik atanlar dışında tik vermiş vermemiş umrumda olmaz.


  • catch the arrow  (07.10.17 03:52:10) 
Önceden ben de sallamıyordum ama millet şeettikçe bende de hassasiyet oluştu o konuda.


  • doxanikee  (07.10.17 04:06:54) 
çoğunlukla sorun değil de, aşağıdaki gibi durumlarda üzüyor:/
www.eksiduyuru.com
iki yanlış cevap gelmiş, onlara tik atmış, sonra üç doğru cevap gelmiş, atmamış.
sorunun yanıtını yanlış öğrendiğini düşünüyorum, yoksa dert tik atmış atmamış değil...
  • yalnux  (07.10.17 05:12:51) 
göreceli bir şey sorulup yanıt verildiğinde tik verilmemesine uyuzum ben de. çiçek gönderiyim mi diye soran bir adam var, gönder diyenlere tik atmış gönderme diyenlere atmamış. bunun gibi. illa ki göndereceksen o zaman neden soruyorsun? aşırı gıcık bir şey.

yoksa bilgi içerikli bir şey olsa, yanıltıcı yanıt verilse tik verilmemesi normal.
  • pinkpeony  (07.10.17 09:35:49) 
cevapları okuyup okumadığın hakkında fikir sahibi olunuyor. sen gece 2'de soru sormuşsun. 10 saat sonra atılan cevaplarda tik yoksa bu duyuruyu açmış sonra da uğramamışsın anlamına geliyor. bir de adam dünya tarihinden soru soruyor. uzun uzun yazıyorum. ne tik ne tepki var. o halde ben 10 dakika boyunca niye uğraştım? boş cevap atan aptal trolle benim ne farkım kaldı?


  • sporty  (07.10.17 10:06:25) 
Ornegin Ingilizce sorulari geliyor ve birileri ya bilerek ya da Ingilizce bilmediklerinden yanlis cevaplar veriyorlar. O kisilere tik atilmamasi gerekli cunku ugrasip dogru yanit vermek isteyenlerle onlari yere koymus oluyoruz.

Ayrica duymak istedikleri yanita tik verenler oluyor. Kufur ettim beni affetmeli mi? Evet dersen tik, hayir dersen tik yok. Iste boyle istismarlar oluyor.
  • Traveller  (07.10.17 10:54:06) 
sürekli haklı olmak ve doğru şeyler söylemek istemenin getirdiği bir psikoloji sanırım. ben de anlamıyorum çok.


  • synesthesia  (07.10.17 14:59:26) 
ya bu bininci kez soruluyor belki. arkadaşım, insanlar düşünüp zamanını harcayıp buraya cevap yazıyor, trollük dışındaki cevaplar bir tiki hak ediyor sanırım.
ayrıca beğendiği cevaplara tik verip istemediği cevap alınca tik vermemek ayrı bir saçmalık. sen cevabı beğenmedin diye o yanlış olmuyor.
ben aklımdan geçenleri yazıyorum, hırs ya da haset düşünce şekil vermiyor yazdıklarıma, çünkü soranı tanımıyorum bile, soran kişinin de bu şekilde düşünmesi lazım bence. haa asıl konu hiçbir cevabı tiklememek ise şöyle düşünmek lazım; az ya da çok bir şekilde yardımcı oluyoruz sorana, bazen akıl veriyoruz bazen gülüyoruz falan filan, internet ortamını çok sallamıyorum ve tik vermiş vermemiş umrumda değil ama birisi zamanını ayırıp bana cevap yazdıysa tikini atıyorum, öküz değilim sonuçta..
  • pamuk helvalar cebe  (07.10.17 15:37:39) 
Böyle altına tişikkirlir efem yazmak ya da cevap vermek daha evla geliyor bana eğer mesele "yazdığını okudum ve teşekkürler" demekse.

Anladığıma göre sanal hayatı ne denli hayatımızla bir tuttuğumuz ile alakalı. ve ne şekilde cevap verdiğimiz ile. mesela biri benim cevabımı okumasa bile sorun olmaz bana ama bu bazı kimseler için sorun olabiliyor demek ki. Okuyup beğenmemesi de hiçbir his uyandırmıyor. synesthesia da cevabında haklı olabilir.

Cevap yüklenen anlamda saklı sanırım.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (07.10.17 16:53:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.