[]

hanımın çiftliği-mantık hatası

dizi izlemiyorum. ama entelektüellik olsun diye değil, vakit falan. neyse, geçenlerde bi vakit buldum, hanımın çiftliği vardı, baktım bi. bir önceki bölümün özetini verdiler. ağa olan adam, eski karısının son günlerinden bahsederken canlandırma yaptılar. eski karısı felç olmuş ve hep adama kızıyormuş "senin yüzünden oldum" diye. ölmek istiyormuş falan. bu arada, kadın eski model bir tekerlekli sandalyede görünüyor. derken, son tartışmalarını anlattı adam "bu halde yaşayamam, beni öldür" diye yalvarıyormuş kadın. lakin bu sahnede kadın ayaktaydı, sinirden fır dönüyordu hatta.

böyle bir çekim hatası olabilir mi ya? hemen akabinde adam kabul etti, kadını tekerlekli sandalyeden alıp, banyoya götürdü, öldürdü falan.. ama aradaki o sahne, kadının "ben felçli yaşayamam, öldür beni" diye yalvardığı bölümde ayakta fır dönüyor kadın. ne iş? kimsenin dikkatini çekmemiş mi?


 
mantık hatası yok orada, geçmişi hemen kısaca anlatıyor yani ilk önce tartışma sahnesi var, sonra tekerlekli sandelye sahnesi, daha sonra küvette öldürme sahnesi.

dediğin bölüm şurada, izlersen hata olmadığını görebilirsin (2.20 dk dan itibaren)
www.youtube.com
  • ocanal  (30.01.10 23:02:02 ~ 23:08:54) 
ya çok iyi biliyorum o yeri. izleyip de cevap vereceğim, yok şurası diyeceğim, lakin youtube linki izleyemiyorum..


  • lovemyself  (30.01.10 23:18:08) 
bak şimdiiiii, hatun felç oluyor, sakat kalıyor. tekerlekli sandalyede. adam ona çorba içirmeye çalışıyor, içmiyor. adam anlatırken diyor ki, "...yalvarıyor, ağlayarak ölmek istediğini söylüyordu. bir akşam yine bu sebepten tartışıyorduk. bana felçli kalmamın tek sorumlusu sensin diyordu" diyor. son iki cümleyi söylerken, kadın ile tartışıyorlar ama kadın ayakta, el-kol hareketleri yapıyor, sinirlice geziniyor..

?!
  • lovemyself  (30.01.10 23:35:35) 
www.haniminciftligi.org

şurdan da izlenebilir bu durum..
  • lovemyself  (30.01.10 23:36:31) 
şimdi senin demek istediğini anladım, orada verdiği görüntülerle anlattığı uyuşmuyor tamam ama tartıştığı sabahı canlandırıyor orada, yani anlattığı bir akşam tartışıyorduk sahnesini değil de felç olduğu sabah tartışmalarının sahnesini koymuşlar. ha mantıken saçma geliyor evet ama ben mesela ilk defa izlediğimde sabah sahnesini anlattığını düşünmüştüm.


  • ocanal  (31.01.10 00:00:12) 
çekim hatası değil de, mantık hatası o zaman. çünkü, kadının ayakta olduğu zaman, onun felç halindeki üzüntüsünden bahsediyor. saçma.

ilgin için teşekkürler, yorduk seni :)
  • lovemyself  (31.01.10 00:03:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.